Mam pytanko czy można zrobic nutelle z gruszek, robiłam z śliwkami i cała rodzina sie zajada .Teraz ze mam nadmiar gruszek chciała bym taką nutelle zrobic ale niewiem czy gruszki sie nadają
Nic prostszego niz wyprobowac na malej ilosci gruszek. Zrob np. z dwoch gruszek i lyzeczki kakao, jest to szybkie i malo pracochlonne. Rano juz bedziesz wiedziala czy warto! Osobiscie mysle ze bedzie OK.
Użytkownik Mari napisał w wiadomości: > Nic prostszego niz wyprobowac na malej ilosci gruszek. Zrob np. z dwoch > gruszek i lyzeczki kakao, jest to szybkie i malo pracochlonne. Rano juz > bedziesz wiedziala czy warto! Osobiscie mysle ze bedzie OK. DZIEKUJĘ ZA PODPOWIEDZ TAK WŁAŚNIE WYPRÓBUJE !!
No niestety ta nutella z gruszkami wyszła za rzadka wiec następnego dnia spowrotem do garnka, zagotowałam z żelfixem i teraz jak wystygnie to zobacze !!! POTEM DAM ZNAC CO I JAK
Dzisiaj zrobilam gruszkowa nutelle i wyszla b.dobra. Rozgotowujac gruszki poczekalam az sok wyparowal prawie zupelnie, potem rozgniotlam gruszki na "breje" bo wole jak sa wyczuwalne kawalki owocow, dodalam cukier waniliowy, cukier ale tylko polowe tego co w przepisie,czekolade w proszku Wedla, okropnie slodka, nikt nie chcial tego wypic wiec powedrowala do garnka z gruszkami /1 opakowanie tej czekolady na 1 szklanke mleka/, budyn czekoladowy i pare kostek gorzkiej czekolady. Na koniec dodalam paczuszke rozdrobnionych orzechow, ktore byly zalacznikiem do kakao. Dopiero po zapasteryzowaniu zorientowalam sie, ze zapomnialam dodac mleko kondensowane z puszki. Troche nutelli zostalo wiec sprobowalam i okazalo sie ze jest swietna! Gruszki jeszcze mam wiec bedzie nowa proba - nutella waniliowa z rodzynkami - pisze o tym ktoras z dziewczyn /przepraszam, nie pamietam nicku/.
a gdzie są przepisy na gruszkową i jabłkową? nie mogę za nic znaleźć, wyskakuje wszystko co dotyczy użytkownika "nutella" a nie przetworów ; będę wdzięczna za oświecenie mnie, a tymczasem pozdrawiam!
Alman, w moich przepisach znajdziesz "Sliwkowa nutella z kakao" oraz "Jableczna niby nutella". Ta gruszkowa to wariacja jablecznej. Wszystkie trzy sa pyszne!
Kakao normalne w proszku, NIE rozpuszczalne /instant/. Nutella ma smak sliwek w czekoladzie, wyglada jak ciemnobrazowe,prawie czarne powidla. Ja nie miksuje sliwek, lubie jak sa wyczuwalne kawaleczki owocow.Kolor zalezy od kakao,ja kupuje takie z wiatrakiem na pudelku, mysle ze w Lidlu je sprzedaja.
Mam pytanko czy można zrobic nutelle z gruszek, robiłam z śliwkami i cała rodzina sie zajada .Teraz ze mam nadmiar gruszek chciała bym taką nutelle zrobic ale niewiem czy gruszki sie nadają
Nic prostszego niz wyprobowac na malej ilosci gruszek. Zrob np. z dwoch gruszek i lyzeczki kakao, jest to szybkie i malo pracochlonne. Rano juz bedziesz wiedziala czy warto! Osobiscie mysle ze bedzie OK.
Użytkownik Mari napisał w wiadomości:
> Nic prostszego niz wyprobowac na malej ilosci gruszek. Zrob np. z dwoch
> gruszek i lyzeczki kakao, jest to szybkie i malo pracochlonne. Rano juz
> bedziesz wiedziala czy warto! Osobiscie mysle ze bedzie OK.
DZIEKUJĘ ZA PODPOWIEDZ TAK WŁAŚNIE WYPRÓBUJE !!
Daj znać co ci z tego wyszło
No niestety ta nutella z gruszkami wyszła za rzadka wiec następnego dnia spowrotem do garnka, zagotowałam z żelfixem i teraz jak wystygnie to zobacze !!! POTEM DAM ZNAC CO I JAK
Dzisiaj zrobilam gruszkowa nutelle i wyszla b.dobra. Rozgotowujac gruszki poczekalam az sok wyparowal prawie zupelnie, potem rozgniotlam gruszki na "breje" bo wole jak sa wyczuwalne kawalki owocow, dodalam cukier waniliowy, cukier ale tylko polowe tego co w przepisie,czekolade w proszku Wedla, okropnie slodka, nikt nie chcial tego wypic wiec powedrowala do garnka z gruszkami /1 opakowanie tej czekolady na 1 szklanke mleka/, budyn czekoladowy i pare kostek gorzkiej czekolady. Na koniec dodalam paczuszke rozdrobnionych orzechow, ktore byly zalacznikiem do kakao. Dopiero po zapasteryzowaniu zorientowalam sie, ze zapomnialam dodac mleko kondensowane z puszki. Troche nutelli zostalo wiec sprobowalam i okazalo sie ze jest swietna!
Gruszki jeszcze mam wiec bedzie nowa proba - nutella waniliowa z rodzynkami - pisze o tym ktoras z dziewczyn /przepraszam, nie pamietam nicku/.
a gdzie są przepisy na gruszkową i jabłkową? nie mogę za nic znaleźć, wyskakuje wszystko co dotyczy użytkownika "nutella" a nie przetworów ; będę wdzięczna za oświecenie mnie, a tymczasem pozdrawiam!
http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=113554&post=113554&offset=0
Poczytaj tutaj o moim eksperymencie nutellowym i poszukaj w przepisach Marii. Powodzenia
dziękuję
Alman, w moich przepisach znajdziesz "Sliwkowa nutella z kakao" oraz "Jableczna niby nutella". Ta gruszkowa to wariacja jablecznej. Wszystkie trzy sa pyszne!
A ja mam pytanie do nutelli ze śliwkami - jak to wychodzi i jakie kakao dodajecie takie rozpuszczalne, czy takie normalne do ciasta????
Ja zamierzam wypróbować ten przepis: http://wielkiezarcie.com/przepis23922.html Pozdrawiam Dorota.
Kakao normalne w proszku, NIE rozpuszczalne /instant/. Nutella ma smak sliwek w czekoladzie, wyglada jak ciemnobrazowe,prawie czarne powidla. Ja nie miksuje sliwek, lubie jak sa wyczuwalne kawaleczki owocow.Kolor zalezy od kakao,ja kupuje takie z wiatrakiem na pudelku, mysle ze w Lidlu je sprzedaja.
Prawie gotuje sliwki i zamiast kakao dodam czekolade dam znac jak wyjdzie
na nutella jest wspaniala wszyscy chca przepis ,jutro robie z jablek