Kochani. Chcę zrobić warzywa do ryby po grecku w słoikach na zimę. Chodzi mi o to, żeby zimą tylko odkręcić słoik, dodać usmażoną rybę i potrawa gotowa.... Czy ktoś to już robił????
nie robilam ale mysle ze to dobry pomysl ,teraz jarzyny sa tansze ,mysle jak wszystko sie pogotuje krucej juz z przecierem pomidorowym i da do sloikow j jeszcze sie zapasteryzuje okolo 10 minut to bedzie dobre
nie robiłam co prawda na zimę ale pasteryzowalam w słoiczkach , a to z tego powodu że jak robię rybkę po grecku to zawsze zrobię za dużo sosu więc wkładam do słoiczków i zagotowuję najdłużej trzymałam ok 2 miesięcy więc myślę że i zimę przetrzymają,pozdrawiam -rosa
Wlaśnie też się nad tym zastanawiałam jako że cebulki do jarzyn zwykle dodaję dość dużo - może zrobić bez? To bardzo dobry pomysł z tymi jarzynami pewnie też się skuszę
Zrobiłam - wyszło mi 7 półlitrowych słoików .(6 bo nie upilnowałam przed mężem). Słoiki się pięknie zamknęły i teraz czekam z niecierpliwościa jak się przechowają. A oto efekt. PS. Janek - uwielbiam róże.... w dodatku ta jest niebieska !!!! Dzięki. Pychole też uwielbiam.
Kochani. Chcę zrobić warzywa do ryby po grecku w słoikach na zimę. Chodzi mi o to, żeby zimą tylko odkręcić słoik, dodać usmażoną rybę i potrawa gotowa....
Czy ktoś to już robił????
nie robilam ale mysle ze to dobry pomysl ,teraz jarzyny sa tansze ,mysle jak wszystko sie pogotuje krucej juz z przecierem pomidorowym i da do sloikow j jeszcze sie zapasteryzuje okolo 10 minut to bedzie dobre
nie robiłam co prawda na zimę ale pasteryzowalam w słoiczkach , a to z tego powodu że jak robię rybkę po grecku to zawsze zrobię za dużo sosu więc wkładam do słoiczków i zagotowuję najdłużej trzymałam ok 2 miesięcy więc myślę że i zimę przetrzymają,pozdrawiam -rosa
Serdecznie dziękuję za podpowiedzi. Biorę się do pracy. Również pozdrawiam
Słuchajcie,ale do tych warzyw chyba nie dajecie cebuli????Możę się szybciej popsuć,co sądzicie???? A pomysł faktycznie dobry
Wlaśnie też się nad tym zastanawiałam
jako że cebulki do jarzyn zwykle dodaję dość dużo - może zrobić bez? To bardzo dobry pomysł z tymi jarzynami pewnie też się skuszę
Mysle ze cebule mozna pasteryzowac przeciez w slepach sa w sloiku ,trzeba by sprobowac pozdrawiam
Pasteryzuję i gotowe leczo i półprodukty,nigdy nie pomyślałam,że z cebulą może sie nie udać.Zawsze długo się trzyma .
zawsze robię już z cebulką i nigdy nie pomyślałam że może się popsuć ,pozdrawiam - rosa
Choroba, a ja zawsze "za pięć dwunasta" muszę robić jarzyny do ryby.
.
Pomysł super, a i jarzyny z działki wykorzystam "do cna."
Masz ...
Pozdrawiam
Janek
Zrobiłam - wyszło mi 7 półlitrowych słoików .(6 bo nie upilnowałam przed mężem). Słoiki się pięknie zamknęły i teraz czekam z niecierpliwościa jak się przechowają.
A oto efekt.
PS. Janek - uwielbiam róże.... w dodatku ta jest niebieska !!!! Dzięki. Pychole też uwielbiam.