Forum

Diety i kącik dużego Tadka Niejadka

ile wasze 8 miesieczne malenstwa jedza?

• Autor: kasia d Data: 2007-08-23 11:44:11

podlaczylam sie z tym pytaniem pod inny podobny watek ale nikt nie zauwazyl :) wiec postanowilam zalozyc nowy.
    tak sie ostatnio zastanawialam, bo moj elliott to je i je i pweno jak by mogl to by jadl 24h na dobe. hehe.. no ale czasem jak sobie pomysle jaki on maly brzuszek ma to sie nie moge nadziwic jak on to wszystko tam miesci.......

• Autor: jamajka Data: 2007-08-23 15:23:53

Mój szymek skończył rok w wieku 8 m-cy jadł co 3 godz jak noworodek w nocy jadł do 6-mcy teraz także chętnie je praktycznie cały dzień coś żuje nigdy nie odmawia papu :-)

• Autor: Ulam Data: 2007-08-23 16:18:46

Moja mała Wiktoria skończyła rok z wagą ok. 9,5kg, porównując ją z chłopcami to oni ważą więcej mimo, że są młodsi: syn mojej koleżanki skończył 7 miesięcy i waży 10kg, innej (młodszy od mojej 1,5 miesiąca była umowa, że będą dawała ciuszki) mając 2 miesiące był taki jak Wiktoria i z ciuszków nic. Pediatra powiedział mi, że chłopcy (przeważnie) ważą wiecej od dzieczynek. Jak mieści sie w wykresie wagi to nie należy się chyba przejmować.

• Autor: kasia d Data: 2007-08-23 18:50:20

haha. a to ciekawe ze wspomnialas o wykresie wagi, bo moj elliott to od pierwszego tyg zycia sie juz w niej nie miescil.!  :)  ale nikt mi sie nie kazal martwic. podobno to przestazale troche wykresy i mnostwo bobasow sie teraz w nim nie miesci. nie pamietam ile to jest w kilogramach ale wazy teraz prawie 24 funty. kochanie pulchniutki jest... :)
    wie ktos ile to 24 funty??? tak ok chyba 12kg, nie?

• Autor: Bodek Data: 2007-08-23 18:52:07

24 funty = jakies 10,9 kg -- czyli prawie 11 :) pozdr...

• Autor: kola Data: 2007-08-23 22:25:54

moj synek jak mial 4 miesiace wazyl juz 9,700, jak skonczyl 7 i pol miesiaca mial ponad 11,500 kg. Od poczatku nie mielismy klopotow z jedzeniem, wrecz przeciwnie on kocha jesc. Staram sie jednak nie przesadzac i z umiarem dawkuje mu slodycze, za ktorymi i tak nie przepada, bardzo lubi pic wode, a wszystkie napoje typu herbatka nauczylam go pic bez cukru i tak lubi. Dzisiaj, juz prawie trzyletni facet, nadal lubi jesc i wazy ponad 17 kg.

Przejdź do pełnej wersji serwisu