Forum

Rozmowy wolne i frywolne

praca

• Autor: marcia2003 Data: 2007-08-24 20:33:52

Witam.Poszłam do pracy po dlugim czasie wolnosci i mam 4 zł na godzine i bez umowy bo tam wszyscy czyli 4 osoby pracuja na czarno.Nie wiem czy dobrze zrobiłam.

• Autor: piq Data: 2007-08-24 20:46:41

Bez umowy ??? To nie będziesz miała żadnych ubezpieczeń i ZUS-U.

• Autor: aga1 Data: 2007-08-24 20:56:35

4 zł na godz to chyba trochę mało,no i jeszcze bez umowy.....Nie wiem jak w Twoim regionie wygląda rynek pracy,jeśli jest ciężko o pracę to dobrze,że jakąś w ogóle masz.Pamiętaj,pracę zawsze można zmienic,jednak lepiej poszukac takiej gdzie będą odprowadzane wszystkie składki,tak na legalu.Pozdrawiam i życzę powodzenia!

• Autor: Krystyna911 Data: 2007-08-25 08:47:54

Moja droga, ja wiem że nie jest lekko o pracę taką która dawała by nam satysfakcję i odpowiednie dochody, ale 4 zł. za godzinę to już jest totalne przegięcie, szczególnie że jest to praca "na czarno". Nie podejmuj takiej pracy ale przysiądź trochę przy różnych ogłoszeniach , nękaj znajomych a na pewno znajdziesz o niebo lepszą propozycję. Ja kiedyś zmuszona byłam zarejestrowac się jako bezrobotna. Biuro pracy zaoferowało mi pracę u nich, ale za minimum socjalne. Oczywiście że odmówiłam bo wiedziałam że przyjęcie takiej pracy może mnie "usidlic" na stałe. A ja miałam ambicje, wykształcenie i odpowiedni staż pracy. I okazało się że bardzo dobrze zrobiłam, ba za miesiąc dostałam taką propozycję że sama nie dowierzałam że to chodzi o mnie. Praca satysfakcjonująca i dająca odpowiednie zarobki. Od tamtej pory nie podejmuję pierwszej lepszej pracy, A jak trzeba było to nawet wyprowadziłam się do innego miasta, na całe 4 lata, bo tam było to czego potrzebowałam. A jak spadac to z wysokiego konia i niw wolno dac się poniżyc.

• Autor: ABA Data: 2007-08-25 09:24:52

Marciu to jest praca na dorobienie sobie do pensji, a nie na zarobienie na życie.
    Tak jak inni radzą szukaj dalej. Nie daj się wykorzystywać burżujom.
    Ja też przez 4 lata pracowałam na czarno, ale na dorobek. Płacili mi 5 zł na godzinę.
    Oprócz tego miałam gratisy tzw premie.
    Zaznaczam, że jestem emerytką i mam swoje wypracowane dochody.

• Autor: majus Data: 2007-08-25 10:34:06

ja też pracuję na czarno,tyle że mam 10zł na godzinę i jeszcze przyniosę do domu jakieś jedzonko;niewiem może to też nie to,ale zawsze coś.Mam przepracowane 26 lat i jestem bezrobotna więc robię to z konieczności.

• Autor: Rosa Data: 2007-08-25 12:19:38

witaj ,pracowałam przez 8 lat na czarno i to za marne grosze ,jak to się mówi -na każdy telefon i co - jak w końcu postanowiłam to zostawić to czekałam 4 miesiące na wypłate  a za to  teraz brak mi lat do wcześniejzej emerytury ,jednym słowem gdy nie jesteś do tego zmuszona to daj sobie spokój ,nie warto,pozdrawiam - rosa

• Autor: piegusowa Data: 2007-08-25 12:47:18

Uciekaj stamtąd! Nie daj się wykorzystywać!
    Tak, jak piszą dziewczyny wyżej, szukaj a znajdziesz coś lepszego!

• Autor: Ola1979 Data: 2007-08-26 00:50:26

Droga Marciu2003 weź sobie karteczkę podziel na połowę po jednej stronie wpisz sobie wszystkie plusy tej pracy a po drugiej minusy. Sama zobaczysz czy warto! Wydaje mi się że tych minusów będziesz miała strasznie dużo. A po drugiej niewiele. Dobrze się zastanów bo casem warto poczekać, poszukać i drążyć bardziej temat. Pozdrawiam i życzę powodzenia. Mimo wszystko trzymam za ciebie kciuki. Nie daj się.

Przejdź do pełnej wersji serwisu