Czy ktos z Was kochani zna przepis na taki syropek o charakterystycznym korzennym smaku i aromacie dodawany w wielu restauracjach ,barach itp na wybrzeżu do piwa ? Produkt ten zawiera przypawy korzenne , napewno imbir i chyba gozdziki . Jeśli ktos posiada przepis ,to bardzo proszę o udostępnienie . Pozdrawiam :)
w sklepach mozna kupić mieszankę przypraw do wina, stosuje się ją również do piwa.Zapewne o to Ci chodzi.Są tam zmielone goździki, imbir, cukier waniliowy.
przepisu nie znam choc piłam piwko z takim "korzeniem" pierwszy raz w Pucku w małym barze przy molo, właściciel mówił że sam przyrządza ten smakołyk. Po wakacjach kupiłam u siebie w hurtowni napojów cos bardzo podobnego chyba się nazywało "nalewka korzenna do piwa" w smaku bylo podobne ale składników nie znam, Pozdrówka
Nie znam syropu ale za to ostatnio probowalam "przyprawy do grzanca" firmy Kamis. Polecila mi je znajoma, ktora prowadzi pijalnie i wlasnie ich uzywa. Piwko z nimi smakuje dobrze zarowno cieple jak i schlodzone.
Czy ktos z Was kochani zna przepis na taki syropek o charakterystycznym korzennym smaku i aromacie dodawany w wielu restauracjach ,barach itp na wybrzeżu do piwa ?
Produkt ten zawiera przypawy korzenne , napewno imbir i chyba gozdziki .
Jeśli ktos posiada przepis ,to bardzo proszę o udostępnienie .
Pozdrawiam :)
w sklepach mozna kupić mieszankę przypraw do wina, stosuje się ją również do piwa.Zapewne o to Ci chodzi.Są tam zmielone goździki, imbir, cukier waniliowy.
przepisu nie znam choc piłam piwko z takim "korzeniem" pierwszy raz w Pucku w małym barze przy molo, właściciel mówił że sam przyrządza ten smakołyk. Po wakacjach kupiłam u siebie w hurtowni napojów cos bardzo podobnego chyba się nazywało "nalewka korzenna do piwa" w smaku bylo podobne ale składników nie znam, Pozdrówka
Nie znam syropu ale za to ostatnio probowalam "przyprawy do grzanca" firmy Kamis. Polecila mi je znajoma, ktora prowadzi pijalnie i wlasnie ich uzywa. Piwko z nimi smakuje dobrze zarowno cieple jak i schlodzone.