Forum

Diety i kącik dużego Tadka Niejadka

Brak konsekwencji!

• Autor: Ola1979 Data: 2007-08-26 21:12:44

No właśnie od dłuższego czasu próbuje walczyć z nadwagą i nic. Zasypiam ze świadomością że od jutra nie jem tego czy tamtego zaczynam ostrą dietę i obiecuję sobie spacery. Ale następnego dnia wytrzymuję do lunchu i koniec. Ok 6:30 jetem w domku zjadam obiad i zaczyna się moja wieczorna przygoda  z jedzonkiem może jeszcze batonik, jeszcze kawka  do tego jakaś kanapka itd. Brakuje mi strasznie konsekwencji w działaniu jak się wieczorkiem rozkręcę z podjadaniem to mulam do 11:00 a potem nie mogę zasnąć i nici z odchudzania. Może ktoś miał podobny przypadek i mógłby mi pomóc, poddał jakieś pomysły bo chyba sama sobie z tym nie poradzę. z góry dziękuję za wszystkie rady. Pozdrawiam

• Autor: dana39 Data: 2007-08-26 21:49:45

zajrzyj tutaj, http://dietaplazpoludnia.ilonka.org/ ja rozpoczęłam Dietę SB 11 czerwca, na I fazie schudłam 5 kg, poczytaj sobie co można jeść a czego nie przez te pierwsze 2 tyg. wystarczy przestrzegać zasad, nie jest to takie trudne jakby sie mogło wydawać; po 2 tyg. nie masz ochoty na słodkości i wcale nie jesteś głodna, produktami dozwolonymi naprawdę mozna się najeść. Tzw. Dieta SB to właściwie nie dieta ale nauka sposobu odżywiania. Na kolejnej fazie chudnie się znacznie wolniej, ale o to chodzi- żeby schudnąć do wymarzonej wagi ale powoli wtedy nie ma efektu jojo, no i oczywiście nie ma go wtedy jeśli nie wrócimy do starych nawyków żywieniowych. Zapewniam że jest to możliwe. można sobie pozwolić i na kawałek tortu i inne na początku niedozwolone rzeczy ale wiadomo, że w rozsądnych ilościach i raz na jakiś czas. bardzo polecam, ja przy wzroście 156 cm ważyłam jeszcze w czerwcu 70 kg, teraz mam 64 z małym haczykiem:) i dążę do zrzucenia jeszcze kilku kg.Pozdrawiam. Warto

• Autor: darai Data: 2007-08-26 21:57:56

Niedawno miałam podobny problem. Zasypiałam obiecując sobie, że od następnego dnia dietka, ćwiczonka... i nic ztego. w lustrze tłuszcz sie do mnie szczerzył. pewnego dnia od rana uzbroiłam się w kartkę idługopis i spisywałam wszystko co jem. Nawet ugryziony kawałek czy plasterek serka, a także kawe... z mlekiem i cukrem. Było tego mnóstwo. Byłam przerażona! następnego dnia znów zrobiłam liste, była ciut krótsza. Wzięlam znów długopis i skreślałam to, czego nie potrzebuję i dopisałam to, czego brakuje w mojej diecie wody, warzyw, owoców. Poza tym zaczęłam troszkę cwiczyc. Skutek jest taki, że jestem lżejsza o 10kg mam dobre wyniki i czuję sie lepiej w towarzystwie luster. Pozdrawiam.

• Autor: mu Data: 2007-08-26 23:54:44

Wiesz, ja schudłam do rozmiaru 36, nawet do tego stopnia, że ta 36 zaczęła na mnie wisieć;D Teraz czuję, że ciuszki znowu sie robią za ciasne, bo sobie trochę pofolgowałam Ale od jutra wracam do dawnego jadłospisu. Myślę, że tobie się też uda schudnąć. Mam kiljka rad:
    Ustal sobie godzinę, po której nic już nie weźmiesz do ust [u mnie to była 18, ale wystarczy 3godz przed snem], jak jestes baaaaaardzo głodna, albo masz ochotę na coś dobrego- napij się herbatki owocowej
    Nie słódź- po tygodniu gorzka kawa zacznie smakować
    Pokochaj zieloną i czerwoną herbatę
    Kup różne owocowe herbatki- są pyszne- mnie zastępowały słodycze
    Jeśli uwielbiasz słodycze- rób sobie słodkie obiadki- np ryż z jabłkami, makaron z serem, naleśniki, ale nie jedz batoników
    Jedz duże śniadania
    Ustal sobie ilosć posiłków [ u mnie 4]. Pomiiędzy posiłkami nic nie jedz, nawet jabłka- dla zasady
    Nie ćwicz jeśli to nie sprawia ci przyjemności, lepiej idź na długi spacer, pograj w siatkę, idź na rower
    Jedz regularnie, o stałych porach
    Kiedy jesz nie rób nic innego, usiądź i spokojnie zjedz
    POWODZENIA! Tobie też na pewno się uda

• Autor: syranka Data: 2007-08-27 16:06:18

Podpisuję się pod każdym słowem!!! W ten sposób schudłam 15 kg od stycznia :)
    Mi także brakuje konsekwencji, szczególnie gdy jestem naprawdę głodna (wtedy pochłaniam wszystko) - nieszczęście polegało na tym, że przez cały dzień jadłam jeden jogurcik i pieczywo dietetyczne, a po powrocie do domu RZUCAŁAM się na lodówke. Od czasu kiedy jem duże śniadanie,  zabieram do pracy w pojemniczku obiad do podgrzania  i zjadam go ok. godziny 14.30 - 15.00 a w międzyczasie koło 12.00 jem owoce sezonowe, lub mały jogurt, a w domu lekką  kolacje (najczęściej dużą sałatkę, jabłko) kolo 19-20.00  to waga zaczęła spadać jak szalona. Kiedy wieczorem czuje głód - piję wode :)

Jeśli jesz regularnie i często (czyli nie dwa razy dziennie)  to nie odczuwasz tak głodu!  Będe trzymać kciuki - po prostu spróbuj a na pewno odniesiesz sukces!
    Pozdrawiam!

• Autor: Katie Data: 2007-08-27 09:18:56

Ola, ja nie próbowałam na sobie, ale bardzo wiele dobrego słyszałam o diecie Montignaca. To właściwie nie dieta odchudzająca, tylko sposób na zdrowe odżywianie, ale można sporo schudnąć. Poszukaj w internecie, na pewno znajdziesz duzo informacji na ten temat. Powodzenia życzę :)

• Autor: polin83 Data: 2007-08-27 10:01:44

Mam ten sam problem z podjadaniem - cały czas coś musze jeść na razie nadwagi nie mam(chyba- muszę się dzisiaj zważyć).Jesli się zdecyduje to na DIETE STRUKTURALNą - przekonuje mnie w teori a praktyce zobaczymy.pozdrawiam życze wytrwałości!!!!

• Autor: leszek Data: 2007-08-28 19:48:07

Może powiesz coś więcej o DIECIE STRUKTORALNEJ

• Autor: tajger Data: 2007-09-01 14:00:03

http://zdrowie.onet.pl/193,29047,1,1,,dieta_strukturalna,diety.html
    Tu znalazłam stronkę tej diety... w sumie apetycznie wygląda:)).... Czy ktoś z Was ją stosował?

Przejdź do pełnej wersji serwisu