Forum

Kuchenne porady

barszcz

  • Autor: lechu Data: 2007-08-28 07:08:17

    Jak zakisić czerwony barszcz i jak potem  postepować z tym ekstraktem?

  • Autor: alman Data: 2007-08-28 07:57:30

    tak jak ogórki, można nawet ograniczyć się tylko do zalania solanką /woda+sól/ a na wierzch skórka chleba razowego, można też tylko samą wodą letnią i skórka na wierzch - zależy czy chcesz na "już" czy na przechowanie a postępowanie potem? ekstrat dodaj na końcu i już nie gotuj, dobry też do picia

  • Autor: Paola_r Data: 2007-08-28 09:29:20

    Mogę tylko dodać, że po zakiszeniu (różny czas w zależności od temperatury pomieszczenia) można zlać do wyparzonej szklanej butelki i przechowywać na drzwiach w lodówce. Jeśli będziesz robił zwykły barszcz, świetnie (jako dodatek smakowy) działa dolanie np.1 szklanki kiszonego barszczu :)

Przejdź do pełnej wersji serwisu