ja zawsze robie tak ,serduszka przecinam wzdloz i dokladnie plucze (mozna je obgotowac ale nie musisz) ,w garnku na margarynie lub oleju przesmazam cebulke,wrzucam serduszka przyprawiam przyprawami (sol, pierz, papryka, wegeta) przesmazam,dodaje pieczarek i podlewam woda i dusze na malym ogniu do miekkosci,na koncu zageszczam maka lub jakims sosem z torebki (np pieczeniowym lub grzybowym), mozna dodac troche smietany i doprawic magii
Oczywiscie ze sie je sa pyszne ja robie czesto gulasz z serc drobiowych albo wieprzowych .Najlepiej smakuja z ziemniakami lub makaronem a nawet z pieczywem PYCHA
Witam serdecznie. Pamietam z dzieciństwa jak moja mama często robiła taki gulasz z serduszek i żołądków. Hmm paluszki lizac.Do dzisiaj wykorzystuję ten sosik jarzynowy do wszelakich gulaszy oraz jako sam sos. Więc jak moje poprzedniczki najpierw się podsmaża serduszka , pozniej dolewa wody i dusi aż zmiękną. Na tarce jarzynowej o dużych oczkach scieram marchew, pietruszke, seler i to siup do gara z serduszkami. Wczesniej można podsmażyc na oliwie czy oleju ale tylko chwilke i dopiero dodać do serduszek. Podgotować wszystko aż warzywka będa miękkie i rozrobić makę z wodą i zaprawić sosik. Można też dodać troszke smietany do sosu. Dobrze doprawić pieprzem solą, magi. Super smakuje z kaszą, ryżem jak i z ziemnakami. Pozdrawiam
witam zarloczki:) mam chec na sos z serduszek drobiowych ale nie wiem jak sie robi , prosze o pomoc:)za co z gory slicznie dziekuje:)
ja zawsze robie tak ,serduszka przecinam wzdloz i dokladnie plucze (mozna je obgotowac ale nie musisz) ,w garnku na margarynie lub oleju przesmazam cebulke,wrzucam serduszka przyprawiam przyprawami (sol, pierz, papryka, wegeta) przesmazam,dodaje pieczarek i podlewam woda i dusze na malym ogniu do miekkosci,na koncu zageszczam maka lub jakims sosem z torebki (np pieczeniowym lub grzybowym), mozna dodac troche smietany i doprawic magii
Serduszka - a to sie wogule je?
Oczywiscie ze sie je sa pyszne ja robie czesto gulasz z serc drobiowych albo wieprzowych .Najlepiej smakuja z ziemniakami lub makaronem a nawet z pieczywem PYCHA
Witam serdecznie.
Pamietam z dzieciństwa jak moja mama często robiła taki gulasz z serduszek i żołądków. Hmm paluszki lizac.Do dzisiaj wykorzystuję ten sosik jarzynowy do wszelakich gulaszy oraz jako sam sos.
Więc jak moje poprzedniczki najpierw się podsmaża serduszka , pozniej dolewa wody i dusi aż zmiękną. Na tarce jarzynowej o dużych oczkach scieram marchew, pietruszke, seler i to siup do gara z serduszkami. Wczesniej można podsmażyc na oliwie czy oleju ale tylko chwilke i dopiero dodać do serduszek. Podgotować wszystko aż warzywka będa miękkie i rozrobić makę z wodą i zaprawić sosik. Można też dodać troszke smietany do sosu. Dobrze doprawić pieprzem solą, magi. Super smakuje z kaszą, ryżem jak i z ziemnakami. Pozdrawiam