Witam wszystkich SMAKOSZYSzukam przepisu na golabki w bialym sosie.Pamietam,ze moja babcia je robila,ale zupelnie nie wiem jakMoze ktos bedzie umial mi pomoc.Z gory dziekuje.
Moja babcia na wigilie robila golabki z ryzu i grzybow oraz cebulka podsmazana i na drugi dzien do nich podawala sos smietanowy zrobiony na zasmazce.Jak kto lubi to dodac moze czosnek lub kwasek cytrynowy i zieleninke z doniczki(mam na mysli zimowa pore ,gdy takowa nie rosnie w ogrodzie).Ja kiedys zrobilam smietanowy sos do "zwyklych" golabkow i moim smakowalo-nie dalam kwasku tylko czosnek,ale jego daje do kazdego chyba sosu!
Witam wszystkich SMAKOSZY
Szukam przepisu na golabki w bialym sosie.Pamietam,ze moja babcia je robila,ale zupelnie nie wiem jak
Moze ktos bedzie umial mi pomoc.Z gory dziekuje.
nie wiem ale znalazłam takie gołąbki może o to ci chodziło http://www.solkujawska.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=42&Itemid=41, a tak poza tym spróbuj poszukać w google mi wyświetliło sie pare linków
Moja babcia na wigilie robila golabki z ryzu i grzybow oraz cebulka podsmazana i na drugi dzien do nich podawala sos smietanowy zrobiony na zasmazce.Jak kto lubi to dodac moze czosnek lub kwasek cytrynowy i zieleninke z doniczki(mam na mysli zimowa pore ,gdy takowa nie rosnie w ogrodzie).Ja kiedys zrobilam smietanowy sos do "zwyklych" golabkow i moim smakowalo-nie dalam kwasku tylko czosnek,ale jego daje do kazdego chyba sosu!
Dzieki wielkie.Wyprobuje Wasze podpowiedzi