Niedawno kupiłam tortownicę ze szklanym dnem i tak się zastanawiam czy długość pieczenia ma być taka sama co w tradycyjnych tortownicach. Na opakowaniu nie ma instukcji odnośnie długości pieczenia, za to jest zdjęcie ciasta i zaznaczony czas pieczenia 10 minut. Troszkę to dla mnie dziwne, bo przecież co ciasto to inna długośc pieczenia, no i 10 minut to strasznie którtko. Na razie robiłam w tortownicy sernik na zimno ;-). Jeżeli ktoś posiada takową tortownicę to bardzo proszę o wskazówki. Pozdrawiam
hejka posiadalam takowa. Wszystko pieklam jak zwykle i pieklo sie dobrze ale mimo to wiecej nie kupilabym. Dlaczego? Otorz moja tortownica byla nieszczelna i ciasto typu biszkopt wyplywalo kapalo dolem. Acha zawsze uzywalam papieru do pieczenia a wiadomo do biszkoptu nie wyklada sie bokow tylko spod formy. Jak kiedys wysmarowalam tluszczem rownierz i on mi wyciekal. No nie bylam zadowolona. Teraz spod sie zbil i nie zamierzam znow kupic...
Dzięki za błyskawiczną odpowiedź. Pecha miałaś z tą tortownicą, moja jest szczelna, wiem bo nalałam do środka wody żeby dokładnie wymyć i nie przeciekała. Kupiona w Lidlu ale w UK.
ja mialam dokladnie taka sama. kupiona w lidlu w ilrandii i bylam bardzo zadowolona. ciasto od spodu odchodzilo bardzo ladnie. jedynie z czym uwazaj to z zamykaniem obreczy mi kilka razy sie nie udalo i nadgielam ta blaszke ktora zamyka. poza tym pieklam w niej tak jak w normalnej tortownicy. i niestety tez spod mi sie zbil wiec musialam zastapic ja nowa... milego pichcenia!
Mam taką tortownicę i jestem z niej bardzo zadowolona(też z Lidla).Piekę tak jak w każdej innej,a kupiłam tylko takiego bo nie miałam takiego rozmiaru.Ciasto bardzo kruche nie muszę wyjmować z formy,bo nawet gdy odkroi sie część ,reszta na szklanej podstawie wygląda ładnie.
Od kilu lat mam takową /2 szt/ i bardzo lubię w niej piec i robić różne desery na zimno gdyz nie czuć ...blachy.Jest szczelna.Biszkopt piekę ok 30 min.
Wracająć jeszcze do tortownicy musze powiedzieć, że już w niej piekłam, robiam sernik na zimno i teraz tylko tej blaszki używam, muszę zakupić w innych rozmiarach ;-). To był naprawdę udany zakup.
Niedawno kupiłam tortownicę ze szklanym dnem i tak się zastanawiam czy długość pieczenia ma być taka sama co w tradycyjnych tortownicach. Na opakowaniu nie ma instukcji odnośnie długości pieczenia, za to jest zdjęcie ciasta i zaznaczony czas pieczenia 10 minut. Troszkę to dla mnie dziwne, bo przecież co ciasto to inna długośc pieczenia, no i 10 minut to strasznie którtko. Na razie robiłam w tortownicy sernik na zimno ;-). Jeżeli ktoś posiada takową tortownicę to bardzo proszę o wskazówki. Pozdrawiam
hejka posiadalam takowa. Wszystko pieklam jak zwykle i pieklo sie dobrze ale mimo to wiecej nie kupilabym. Dlaczego? Otorz moja tortownica byla nieszczelna i ciasto typu biszkopt wyplywalo kapalo dolem. Acha zawsze uzywalam papieru do pieczenia a wiadomo do biszkoptu nie wyklada sie bokow tylko spod formy. Jak kiedys wysmarowalam tluszczem rownierz i on mi wyciekal. No nie bylam zadowolona. Teraz spod sie zbil i nie zamierzam znow kupic...
Dzięki za błyskawiczną odpowiedź. Pecha miałaś z tą tortownicą, moja jest szczelna, wiem bo nalałam do środka wody żeby dokładnie wymyć i nie przeciekała. Kupiona w Lidlu ale w UK.
oj to niestety tylko ja trafilam na felerny produkt
. W takim razie bedziesz na pewno zadowolona, bo poza tym piekla bez zarzutu
ja mialam dokladnie taka sama. kupiona w lidlu w ilrandii i bylam bardzo zadowolona. ciasto od spodu odchodzilo bardzo ladnie. jedynie z czym uwazaj to z zamykaniem obreczy mi kilka razy sie nie udalo i nadgielam ta blaszke ktora zamyka. poza tym pieklam w niej tak jak w normalnej tortownicy. i niestety tez spod mi sie zbil wiec musialam zastapic ja nowa... milego pichcenia!
Mam taką tortownicę i jestem z niej bardzo zadowolona(też z Lidla).Piekę tak jak w każdej innej,a kupiłam tylko takiego bo nie miałam takiego rozmiaru.Ciasto bardzo kruche nie muszę wyjmować z formy,bo nawet gdy odkroi sie część ,reszta na szklanej podstawie wygląda ładnie.
Od kilu lat mam takową /2 szt/ i bardzo lubię w niej piec i robić różne desery na zimno gdyz nie czuć ...blachy.Jest szczelna.Biszkopt piekę ok 30 min.
Wracająć jeszcze do tortownicy musze powiedzieć, że już w niej piekłam, robiam sernik na zimno i teraz tylko tej blaszki używam, muszę zakupić w innych rozmiarach ;-). To był naprawdę udany zakup.