Forum

Kuchenne porady

WOK-czy warto? ;-)

  • Autor: Kotlinka Data: 2007-08-30 22:15:19

    Kochane Żarłoczki, mam pytanko-zastanawiam się, czy warto sprawić sobie taka patelnię-może ktoś z Was ma doświadczenie? Czy jest zauważalna różnica w smażonym mięsku i warzywach?

  • Autor: aga1 Data: 2007-08-30 22:57:44

    Moim zdaniem warto dokonac zakupu woka z dwóch prostych powodów.Po pierwsze warzywa usmażone w woku są kruche,nie rozpadają się a mięso jest soczyste.Potrawy przygotowywane w woku smażą sie szybko co jest dodatkowa zaletą.Po drugie można w nim smażyc kilka składników jednocześnie,te które wolniej "dochodzą"przesuwamy na ścienki a te które wolniej smażymy normalnie i tym samym wszystko mamy przygotowane w tym samym czasie.Pozdrawiam!

  • Autor: EWA007 Data: 2007-08-30 23:58:53

    Teraz jeszcze pytanie : jaki wok? Ja mam teflonowy. Nie polecam.

  • Autor: vena1980 Data: 2007-08-31 06:37:15

    Ja poledam żeliwny.

  • Autor: polin83 Data: 2007-08-31 09:39:22

    WARTO!!! Ja w woku robie najlepszy bigos.przesmazam go w nim na samym koncu poprostu pyszny.

  • Autor: Kotlinka Data: 2007-08-31 11:45:38

    Dziękuję ogromnie!!!!!

  • Autor: Paola_r Data: 2007-08-31 10:24:52

    Jak już wspomniał(a) niuniuś, jest na WŻ artykuł o woku : http://wielkiezarcie.com/artykul.php?id=229
    Może to nieco rozjaśni problem wyboru.
    A różnica rzeczywiście jest. Zwłaszcza jeśli chodzi o warzywa.

Przejdź do pełnej wersji serwisu