Kochane Żarłoczki, mam pytanko-zastanawiam się, czy warto sprawić sobie taka patelnię-może ktoś z Was ma doświadczenie? Czy jest zauważalna różnica w smażonym mięsku i warzywach?
Moim zdaniem warto dokonac zakupu woka z dwóch prostych powodów.Po pierwsze warzywa usmażone w woku są kruche,nie rozpadają się a mięso jest soczyste.Potrawy przygotowywane w woku smażą sie szybko co jest dodatkowa zaletą.Po drugie można w nim smażyc kilka składników jednocześnie,te które wolniej "dochodzą"przesuwamy na ścienki a te które wolniej smażymy normalnie i tym samym wszystko mamy przygotowane w tym samym czasie.Pozdrawiam!
Jak już wspomniał(a) niuniuś, jest na WŻ artykuł o woku : http://wielkiezarcie.com/artykul.php?id=229 Może to nieco rozjaśni problem wyboru. A różnica rzeczywiście jest. Zwłaszcza jeśli chodzi o warzywa.
Kochane Żarłoczki, mam pytanko-zastanawiam się, czy warto sprawić sobie taka patelnię-może ktoś z Was ma doświadczenie? Czy jest zauważalna różnica w smażonym mięsku i warzywach?
Teraz jeszcze pytanie : jaki wok? Ja mam teflonowy. Nie polecam.
Ja poledam żeliwny.
WARTO!!! Ja w woku robie najlepszy bigos.przesmazam go w nim na samym koncu poprostu pyszny.
Dziękuję ogromnie!!!!!
Jak już wspomniał(a) niuniuś, jest na WŻ artykuł o woku : http://wielkiezarcie.com/artykul.php?id=229
Może to nieco rozjaśni problem wyboru.
A różnica rzeczywiście jest. Zwłaszcza jeśli chodzi o warzywa.