Witam.Proszę o pomoc.Czy ktoś zna jakis przepis z czerwonych pomidorów na sałatkę na zimę?Nigdzie nie mogę znaleźć.Tylko z zielonych są przepisy.Bo przecierów,keczupów i zalewanych juz mam sporo i szukam czegoś innego.Dzięki
dzis u mnie dzien chochlika chyba,Naturalnie suszone - zobacz do przepisow alidab. Takie sa przepyszne... Wiesz wydaje mi sie ze takie pomidory (dojrzale) beda na salatke po pasteryzacji za miekkie. jadlam kiedys i mi nie zasmakowalo bo konsystencja mi nie odpowiadala. Pozdrawiam serdecznie!
weno to zalezy ile masz pomidorow do przerobki i skad je masz wlasne czy kupne. Jasne ze uzywa sie pradu dlatego nie oplaca sie suszyc paru pomidorow. Suszac jednak dwupoziomowo pracuje sie juz bardziej ekonomo#icznie. Wiesz to jak z suszeniem grzybow. Te wszystkie wyrzeczenia rekompensuje jednak smak takich pomidorow. Sa przepyszne. Acha i najlepsze do suszenia sa pomidory majace duza miazszu a niewiele soku, w miare nie za wielkie jedrne ale w pelni dojrzale.
Ja wiem, że nasza Alidab rosnie nam na Przewodniczącą Potwornych Przetwornic Sezonowych :)))) ja jej w zyciu nie przebiję z ta ilością przetworów (zazdrośc mnie zżera od srodka :)))), ale takiego przepisu u niej nie znalazłam - chyba, ze Dorotko dostałaś od niej "na lewo" :))))). Zajrzyj z czyjego przepisu robiłas te pomidory - chyba , że ja mam dzisiaj bielmo na oczach i patrząc - nie widzę (co tez jest mozliwe, bo wlazłam dzisiaj w dziurę w chodniku i rozwaliłam sobie buta, chociaż poatrzyłam pod nogi hahahaha).. Pozdrawiam serdecznie Twojego Chochlika :))))
Ave -budujące jest to, że nie masz bielma na oczach...:))) Co do przetworów, to jest moje "maniactwo" - póki co niegrożne dla otoczenia (mam nadzieję...))))))))))
http://wielkiezarcie.com/przepis7051.html- Dziewczyny, ja wstawiłam tylko komentarz do tego przepisu. Swojego nie wstawiałam, bo uznałam, że na WŻ-e jest już jeden a swoje uwagi i mój sposób na postępowanie z tymi pomidorami umieściłam właśnie w tym komentarzu. Suszone pomidory z czystym sumieniem mogę polecić - są pyszne i warte zachodu. Ja też mam piekarnik elektryczny i suszę na 2 poziomach na termoobiegu. Spokojnie można suszyć na 3 poziomach zmieniając tylko ich lokalizację. Dzisiaj zaczynam suszyć kolejną partię tych pyszności.... Do suszenia nadają się "podłużne" pomidory - mają mało soku i nasion i są "mięsiste" a jaki zapach w kuchni....Pozdrawiam serdecznie....:)))
Kocham suszone pomidory. Maleńki słoiczek kosztuje najmniej 5 zł. Pomidory mogę mieć jedynie kupne. Teraz muszę nakręcić męża, że to sie opłaca. Cóż, wielu przetworów nie do końca się opłaca robić, ale kocham te smaki samorobne:)!.
Użytkownik alidab napisał w wiadomości: > http://wielkiezarcie.com/przepis7051.html- Dziewczyny, ja wstawiłam tylko > komentarz do tego przepisu. Swojego nie wstawiałam, bo uznałam, że na WŻ-ejest > już jeden a swoje uwagi i mój sposób na postępowanie z tymi pomidorami > umieściłam właśnie w tym komentarzu.Suszone pomidory z czystym sumieniem mogę > polecić - są pyszne i warte zachodu. Ja też mam piekarnik elektryczny i suszę > na 2 poziomach na termoobiegu.Spokojnie można suszyć na 3 poziomach > zmieniając tylko ich lokalizację. Dzisiaj zaczynam suszyć kolejną partię tych > pyszności....Do suszenia nadają się "podłużne" pomidory - mają mało > soku i nasion i są "mięsiste" a jaki zapach w kuchni....Pozdrawiam > serdecznie....:))) AVE ot i masz odpowiedz Zobaczylam komentarz i zdjecia alidab i juz przepis byl Jej
A moze moja "pomidorowa marmolada z ginem"? Jakos nikt nie wyprobowal /ja tez nie/ wiec moze Cie to skusi? Pomidory masz chyba swoje wiec sprobuj i napisz co Ci wyszlo.
Witam.Proszę o pomoc.Czy ktoś zna jakis przepis z czerwonych pomidorów na sałatkę na zimę?Nigdzie nie mogę znaleźć.Tylko z zielonych są przepisy.Bo przecierów,keczupów i zalewanych juz mam sporo i szukam czegoś innego.Dzięki
zrob sduszone sa przepyszne
hm....suszone czy duszone
?a cos bliżej?
Mam przepis na sałatkę z pomidorów z cebulą, kiedyś robiłam, jeśli chcesz to wklepię,
Doroto, a jak uważasz, czy opłaca się robić te pomidory? Wiesz, chodzi o zużycie prądu przede wszystkim, jeśli ktoś ma piekarnik na prąd.
weno to zalezy ile masz pomidorow do przerobki i skad je masz wlasne czy kupne. Jasne ze uzywa sie pradu dlatego nie oplaca sie suszyc paru pomidorow. Suszac jednak dwupoziomowo pracuje sie juz bardziej ekonomo#icznie. Wiesz to jak z suszeniem grzybow. Te wszystkie wyrzeczenia rekompensuje jednak smak takich pomidorow. Sa przepyszne. Acha i najlepsze do suszenia sa pomidory majace duza miazszu a niewiele soku, w miare nie za wielkie jedrne ale w pelni dojrzale.
Ja wiem, że nasza Alidab rosnie nam na Przewodniczącą Potwornych Przetwornic Sezonowych :)))) ja jej w zyciu nie przebiję z ta ilością przetworów (zazdrośc mnie zżera od srodka :)))), ale takiego przepisu u niej nie znalazłam - chyba, ze Dorotko dostałaś od niej "na lewo" :))))). Zajrzyj z czyjego przepisu robiłas te pomidory - chyba , że ja mam dzisiaj bielmo na oczach i patrząc - nie widzę (co tez jest mozliwe, bo wlazłam dzisiaj w dziurę w chodniku i rozwaliłam sobie buta, chociaż poatrzyłam pod nogi hahahaha).. Pozdrawiam serdecznie Twojego Chochlika :))))
Ave -budujące jest to, że nie masz bielma na oczach...:))) Co do przetworów, to jest moje "maniactwo" - póki co niegrożne dla otoczenia (mam nadzieję...))))))))))
http://wielkiezarcie.com/przepis7051.html- Dziewczyny, ja wstawiłam tylko komentarz do tego przepisu. Swojego nie wstawiałam, bo uznałam, że na WŻ-e
jest już jeden a swoje uwagi i mój sposób na postępowanie z tymi pomidorami umieściłam właśnie w tym komentarzu.
Suszone pomidory z czystym sumieniem mogę polecić - są pyszne i warte zachodu. Ja też mam piekarnik elektryczny i suszę na 2 poziomach na termoobiegu.
Spokojnie można suszyć na 3 poziomach zmieniając tylko ich lokalizację. Dzisiaj zaczynam suszyć kolejną partię tych pyszności....
Do suszenia nadają się "podłużne" pomidory - mają mało soku i nasion i są "mięsiste" a jaki zapach w kuchni....Pozdrawiam serdecznie....:)))
Kocham suszone pomidory. Maleńki słoiczek kosztuje najmniej 5 zł. Pomidory mogę mieć jedynie kupne.
Teraz muszę nakręcić męża, że to sie opłaca. Cóż, wielu przetworów nie do końca się opłaca robić, ale kocham te smaki samorobne:)!.
Użytkownik alidab napisał w wiadomości:
Zobaczylam komentarz i zdjecia alidab i juz przepis byl Jej
> http://wielkiezarcie.com/przepis7051.html- Dziewczyny, ja wstawiłam tylko
> komentarz do tego przepisu. Swojego nie wstawiałam, bo uznałam, że na WŻ-ejest
> już jeden a swoje uwagi i mój sposób na postępowanie z tymi pomidorami
> umieściłam właśnie w tym komentarzu.Suszone pomidory z czystym sumieniem mogę
> polecić - są pyszne i warte zachodu. Ja też mam piekarnik elektryczny i suszę
> na 2 poziomach na termoobiegu.Spokojnie można suszyć na 3 poziomach
> zmieniając tylko ich lokalizację. Dzisiaj zaczynam suszyć kolejną partię tych
> pyszności....Do suszenia nadają się "podłużne" pomidory - mają mało
> soku i nasion i są "mięsiste" a jaki zapach w kuchni....Pozdrawiam
> serdecznie....:)))
AVE ot i masz odpowiedz
Rozumiem, że pierś do orderu za taki super przepis już mogę wypinać? Wystarczy zrobić "pstryK"...:))) Dzięki Dorotko...:)))
A moze moja "pomidorowa marmolada z ginem"? Jakos nikt nie wyprobowal /ja tez nie/ wiec moze Cie to skusi? Pomidory masz chyba swoje wiec sprobuj i napisz co Ci wyszlo.