Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Kosmetyki SKIN DOCTORS

• Autor: zuza Data: 2007-09-02 17:31:07

Czy ktoś może stosował kosmetyki tej firmy?Chcę kupić sobie krem eye tuck /od worków pod oczami/,ale środek jest dość kosztowny i boję się,że wywalę pieniądze ,,w błoto".Może ktoś z Was ma  lub mial doświadczenia z tymi kosmetykami.Będę wdzięczna za informacje.

• Autor: luckystar Data: 2007-09-02 17:38:20

Czy masz dostep do skladnikow ?? jesli tak, to moze podaj je tutaj, albo sama sprawdz czy zawiera witamine K. Z tego co wiem (jestem kosmetyczka) to na rynku jest zawsze setki kremow pod oczy "obiecujacych" rozne wspaniale rezultaty, ale ludzi z "workami pod oczami" niestety zamiast ubywac przybywa. Witamina K jest jednym z podstawowych skladnikow "rokujacych" nadzieje na pozbycie sie woreczkow. Poza tym niezawodne sa sen (w wystarczajacej ilosci), unikanie ostrych potraw i eliminacja soli z jedzenia ..... zycze powodzenia - maryla

• Autor: zuza Data: 2007-09-02 18:11:30

Marylko, dzięki za inforamcje.Z tego co pisze dystrybutor kremu to są tam:  „EYESERYL” . APRICOT OIL
    SHEA BUTTER

• Autor: luckystar Data: 2007-09-02 18:28:29

no to w takim razie, wybacz za to co napisze, ale krem na hemoroidy Ci bardziej pomoze - to nie zart, wiele osob uzywa Preparation H jako krem pod oczy.
    Bo ma wlasnie wlasciwosci sciagajace.

• Autor: zuza Data: 2007-09-02 19:12:45

Może i masz rację Marylko.znalazłam ten krem na allegro http://www.allegro.pl/item230117522_eye_tuck_worki_pod_oczami_to_juz_przeszlosc_sd.html i opis brzmi obiecująco.Ale w sumie mogą to być tylko slowa.Póki co wstrzymam się z kupnem, ale gorzej powstrzymać mi się będzie od ostrych potraw.Uwielbiam ostre jedzonko!!!!!!!!Czy na pewno takie potrawy wpływają na ,,worki"?

• Autor: luckystar Data: 2007-09-02 19:20:52

Ja tez kocham ostre jedzonko i jak potem zieje ogniem :)) Ostre przyprawy tak jak sol zatrzymuja wode w organizmie i jesli masz sklonnosci do woreczkow to wlasnie ujawniaja sie one jeszcze bardziej po jedzeniu ostrych potraw. Moze sprobuj to sama zaobserwowac, ale taka jest generalna regula..... Jesli mozesz cos znalezc, to szukaj z witamina K i jest jeszcze jeden beta peptide (nie pamietam w tej chwili nazwy), ktory dziala sciagajaco i zmniejsza tez zaciemnienie skory wokol oczu.

• Autor: kurkuma Data: 2007-09-03 21:57:35

Pozwól, że napiszę nie na temat kremów, ale kilka słów na temat "workow pod oczami". Taka dolegliwość może mieć dwie przyczyny: jest wynikiem gromadzenia się płynu (wówczas częste korzystanie z toalety) lub śluzu, nieraz te przyczyny występują łącznie. Worki wskazują na opuchnięcie tkanki nerkowej, a w drugim przypadku na gromadzenie się tam śluzu i tłuszczu. Zawsze świadczą o zaburzeniach pracy nerek, pęcherza i układu wydzielniczego. Jeśli dodatkowo na tych workach występują niewielkie wypryski lub ciemne punkty oznacza to formowanie się kamieni nerkowych. Worki spowodowane gromadzeniem płynu można zlikwidować poprzez ograniczenie nadmiernego spożycia napojów, owoców , soków, a także soli (jak wspomniano wyżej), w drugim przypadku należy ograniczyć produkty produkujące śluz i tłuszcz (nabiał, tłuszcz,mięso, drób, cukier, mąka oczyszczona, oleje). Likwidacja worków drugiego typu wymaga więcej czasu.

• Autor: zuza Data: 2007-09-04 08:51:21

Dzięki kurkumo za informacje.Aż tak powaznych problemów z worami nie mam.Myślę,że w moim przypadku zależy to od małej ilości godzin snu,a w czasie weekendu często robimy  ze znajomymi wypad na piwko, które uwielbiam /oczywiście w rozsądnej ilości/,ale z toalety korzystam wówczas nader często:)))).pozdrawiam.

Przejdź do pełnej wersji serwisu