Torty rewelacja! Gratuluje pomyslu. Juz niedlugo i ja bede robic torcik na pierwsze urodziny corci. A taki tort zrobilam 2 tygodnie temu na urodziny meza Pozdrawiam
Bardzo ładny, taki równiutki i elegancki. Bea a jak zrobiłaś napisy? Ja za 2 miesiące zmierzę się z tortem, już wszystkie składniki sobie ściągnęłam. Zrobiłam szczegółowy plan ale nie wiem jak zrobić taki kształtny napis.. Pozdrawiam
Tort Mayi przelozony jest kremem czekoladowym (maslo cukier puder zoltka i rozpuszczona czekolada) na spodzie widoczna jest warstwa bitej smietany. Meza tort to najzwyklejszy w swiecie miodownik przelozony masa z kaszy mannej. http://wielkiezarcie.com/przepis20165.html
Kasiu, torty cudne!!! Moja córcia właśnie zauważyła i też się zachwycała tymi pieknymi barankami i kwiatkami :). Z jakiego przepisu zrobiłaś ten właśnie torcik? W środku wygląda bardzo smacznie :).
No wlasnie z zadnego konkretnego przepisu. troche pokombinowalam... miske wylozylam folia, kupilam dwie gotowe rolady, ktore pokroilam w plasterki, tymi plasterkami wylozylam miske z folia, na to dzem, masa czekoladowa (opisalam ja wyzej) krazek biszkoptu - dociety, masa czekoladowa, kraek biszkopty, ubita kremowka ze smietanfixem i krazek biszkoptu. Normalnie zastosowalabym na wierzch sztuczny marcepan ale odkrylam u nas w tesco cos co nazywa sie icing fondant i swietnie to zastepuje i zaoszczedza troche pracy. jednak popelnilam maly blad. przed nalozeniem powiedzmy marcepanu nie pokrylam tortu zadna masa i dlatego widac troche nierownosci, ale to juz bede wiedziec na przyszlosc.
na poczatek wszystkiego najlepszego dla córeczki i męża , a torty sliczne , pewnie duzo czasu zajęło Ci przygotowanie tego dla corci , a tort dla męża extra :)))
Kasiu - najlepsze zyczenia dla Jubilatów. Oba torty wspaniałe. Napewno duzo pracy wymagały, ale efekt do pozazdroszczenia. I okazało się, że jestes nie tylko swietnym cukiernikiem ale i krawcową - ta bielizna na tej Pani Tortowej ach....:)))))))))
Torty wyglądaja wspaniale, mój mąż zażyczył sobie taki sam na urodziny, ale mam nadzieje że uda mi się namówic na coś łatwiejszego, bo takie cuda to wyższa szkoła jazdy i niestety nie dla mnie...:-(( Gratuluję, a solenizantom STO LAT!!!!!!!!!!!
appetita to wcale nic trudnego. cycuszki sa zrobione z najzwyklejszych pomaranczy polane czekoladowa polewa. a stroj mozesz zrobic z bitej smietany lub kupic gotowa mase tak jak ja:) sprobuj zrobic mezowi niespodzianke zobaczysz jaka bedzie mial mine:)
Kasiu torty są wspaniałe gratuluję talentu. Miałaś bardzo dobry pomysł ztym tortem dla męża. Ja mam niedługo rocznice slubu i chyba się skuszę na taki tort.Nie wiem jak go ukryję aby była niespodzianka ale chyba coś wymyślę.Pozdrawiam
Podsunęłam koleżance Twój pomysł na tort dla męża ,bardzo się ucieszyła ponieważ nie miała żadnego pomysłu. Wczoraj go zrobiła i była bardzo zadowolona z efektu.W jej imieniu dziękuję za pomysł.
Wczoraj mielismy podwojna imprezke. Wojtek obchodzil 28 urodziny a Maya swoje pierwsze. Smiechu bylo co nie miara... A ja bylam z siebie dumna!
tak wygladal tort Mayi w wersji przed obklejeniem ...
a tak po obklejeniu....
![](/img/blank.gif)
i jeszcze raz .... ![](/img/blank.gif)
ostatnie z chrzestnym...
a tak wygladal wojtka tort hihi
I jak podobaja wam sie? Skromnie pytam:)
I jeszcze kilka zdjec
śliczne,a szczególnie męża hi , hi ...Dużo pracy włożyłaś ,ale efekt?...genialne.
Po prostu piękne!!! A jak smakowały,to juz nawet nie próbuję sobie wyobrazić...
Torty rewelacja! Gratuluje pomyslu. Juz niedlugo i ja bede robic torcik na pierwsze urodziny corci. A taki tort zrobilam 2 tygodnie temu na urodziny meza
Pozdrawiam
przesliczny az nie do wiary ze taki rowniutki wyszedl!
Staralam sie, hi, hi. A taki tort zrobilam na chrzciny coreczki.
Bardzo ładny, taki równiutki i elegancki. Bea a jak zrobiłaś napisy?
Ja za 2 miesiące zmierzę się z tortem, już wszystkie składniki sobie ściągnęłam.
Zrobiłam szczegółowy plan ale nie wiem jak zrobić taki kształtny napis..
Pozdrawiam
Brawo Bea tort jak z cukierni !!!! piekna dekoracja :))
Rozyczki i listki robilam z przepisu z WZ na marcepan sztuczny.
piekny :)
Piekne te Twoje torty Kasiu, moge sobie wyobrazic mine meza ..... no i napewno super smakowaly, a czy mozesz napisac jakimi kremami przekladalas??
Tort Mayi przelozony jest kremem czekoladowym (maslo cukier puder zoltka i rozpuszczona czekolada) na spodzie widoczna jest warstwa bitej smietany. Meza tort to najzwyklejszy w swiecie miodownik przelozony masa z kaszy mannej. http://wielkiezarcie.com/przepis20165.html
Kasiu, torty cudne!!! Moja córcia właśnie zauważyła i też się zachwycała tymi pieknymi barankami i kwiatkami :). Z jakiego przepisu zrobiłaś ten właśnie torcik? W środku wygląda bardzo smacznie :).
No wlasnie z zadnego konkretnego przepisu. troche pokombinowalam... miske wylozylam folia, kupilam dwie gotowe rolady, ktore pokroilam w plasterki, tymi plasterkami wylozylam miske z folia, na to dzem, masa czekoladowa (opisalam ja wyzej) krazek biszkoptu - dociety, masa czekoladowa, kraek biszkopty, ubita kremowka ze smietanfixem i krazek biszkoptu. Normalnie zastosowalabym na wierzch sztuczny marcepan ale odkrylam u nas w tesco cos co nazywa sie icing fondant i swietnie to zastepuje i zaoszczedza troche pracy. jednak popelnilam maly blad. przed nalozeniem powiedzmy marcepanu nie pokrylam tortu zadna masa i dlatego widac troche nierownosci, ale to juz bede wiedziec na przyszlosc.
na poczatek wszystkiego najlepszego dla córeczki i męża , a torty sliczne , pewnie duzo czasu zajęło Ci przygotowanie tego dla corci , a tort dla męża extra :)))
Sliczne torty,sto lat dla solenizantów!
Kasiu - najlepsze zyczenia dla Jubilatów. Oba torty wspaniałe. Napewno duzo pracy wymagały, ale efekt do pozazdroszczenia. I okazało się, że jestes nie tylko swietnym cukiernikiem ale i krawcową - ta bielizna na tej Pani Tortowej ach....:)))))))))
i nie ma co byś tu skromnym toż to istne dzieła -gratuluję i pozdrawiam - rosa
Kasiu, torciki są po prostu wspaniałe!! GRATULUJE pomysłowości. Pozdrawiam Cię serdecznie i całą Twoją rodzinkę
Kasiu torty śliczne -. gratulacje. Wszystkiego najlepszego dla córci i męża.
mlena
dziekuje wam w imieniu meza ic ory za wszystkie zyczenia. jest mi bardzomilo ze podobaja wam sie torty:) pozdrawiam wszystkich
Ale śliczne te torty Kasiu, gratuluje talentu i pozdrawiam :-)
fantastyczne gratulacje
Jestem pod wrażeniem tych dzieł sztuki kulinarnej! Gratulacje i wszystkiego dobrego jubilatom!
Torty wyglądaja wspaniale, mój mąż zażyczył sobie taki sam na urodziny, ale mam nadzieje że uda mi się namówic na coś łatwiejszego, bo takie cuda to wyższa szkoła jazdy i niestety nie dla mnie...:-(( Gratuluję, a solenizantom STO LAT!!!!!!!!!!!
appetita to wcale nic trudnego. cycuszki sa zrobione z najzwyklejszych pomaranczy polane czekoladowa polewa. a stroj mozesz zrobic z bitej smietany lub kupic gotowa mase tak jak ja:) sprobuj zrobic mezowi niespodzianke zobaczysz jaka bedzie mial mine:)
Sliczne. Gratuluje talentu i przede wszystkim pomyslu
sliczne!! gratuluje !! spoznione ale szczere zyczenia dla meza i coreczki-duzo zdrowia !!!!! Masz talent! pozdrawiam
Kasiu torty są wspaniałe gratuluję talentu.
Miałaś bardzo dobry pomysł ztym tortem dla męża.
Ja mam niedługo rocznice slubu i chyba się skuszę na taki tort.Nie wiem jak go ukryję
aby była niespodzianka ale chyba coś wymyślę.Pozdrawiam
Podsunęłam koleżance Twój pomysł na tort dla męża ,bardzo się ucieszyła ponieważ nie miała żadnego pomysłu. Wczoraj go zrobiła i była bardzo zadowolona z efektu.W jej imieniu dziękuję za pomysł.