Posiadam pesto zielone i czerwone. I inne wykorzystanie niż do kanapek na ciepło nie przychodzi mi do głowy. Przejrzałam przepisy - kilka przemawia do mojej wyobraźni - spaghetii, risotto. widziałam papryke faszerowana fetą. Przepis fajny - problem w tym, że nie zjem papryki zapiekanej. A gdyby tak gołąbki zrobić z tym farszem? zamiast mięsa? Tylko jak feta zachowa się w połączeniu z ryżem?
jakie macie sprawdzone przepisy na wykorzystanie pesto?
Ja najczesciej dodaje po prostu do makaronu albo ryzu zeby nabralo innego smaku. Ale mozna tez np rozbic piers z kurczaka i posmarowac dosc grubo, zrolowac ja i smazyc, (przynajmniej takie cos tyle ze na patyku od szaszlyka dobrze sprawdzilo sie u mnie na grilla), z wykorzystaniem pesto jest tez moj przepis http://wielkiezarcie.com/przepis23885.html Powodzenia!
Jak chcesz połączyć makaron z pesto, to wymieszaj go z gorącym makaronem wówczas już nie musisz podgrzewać. Możesz też nalać do rondelka trochę oliwy z oliwek lub oleju do tego pesto i śmietana (12% lub 18%). Jak już się razem podgrzeje polewamy gorący makaron. Można posypać parmezanem.
Kluchy z pesto :))))) Ty robisz, ja przyjeżdzam.... Czytałam o zapiekaniu filetów rybnych posmarowanych pesto. Całość w folię aluminiową i do piekarnika... tylko jakoś mi ten przepis umknął....
Posiadam pesto zielone i czerwone. I inne wykorzystanie niż do kanapek na ciepło nie przychodzi mi do głowy. Przejrzałam przepisy - kilka przemawia do mojej wyobraźni - spaghetii, risotto.
widziałam papryke faszerowana fetą. Przepis fajny - problem w tym, że nie zjem papryki zapiekanej. A gdyby tak gołąbki zrobić z tym farszem? zamiast mięsa? Tylko jak feta zachowa się w połączeniu z ryżem?
jakie macie sprawdzone przepisy na wykorzystanie pesto?
Ja najczesciej dodaje po prostu do makaronu albo ryzu zeby nabralo innego smaku. Ale mozna tez np rozbic piers z kurczaka i posmarowac dosc grubo, zrolowac ja i smazyc, (przynajmniej takie cos tyle ze na patyku od szaszlyka dobrze sprawdzilo sie u mnie na grilla), z wykorzystaniem pesto jest tez moj przepis http://wielkiezarcie.com/przepis23885.html Powodzenia!
Pesto? uwielbiam z makaronem, po prostu! Makaron ugotować /ja preferuję kokardki/, dodać pesto i gotowe! Mogę to jeść każdego dnia.
To tak jak ja....
ale pesto podgrzać? czy takie półciepłe?
Jak chcesz połączyć makaron z pesto, to wymieszaj go z gorącym makaronem wówczas już nie musisz podgrzewać. Możesz też nalać do rondelka trochę oliwy z oliwek lub oleju do tego pesto i śmietana (12% lub 18%). Jak już się razem podgrzeje polewamy gorący makaron. Można posypać parmezanem.
Kluchy z pesto :))))) Ty robisz, ja przyjeżdzam....
Czytałam o zapiekaniu filetów rybnych posmarowanych pesto. Całość w folię aluminiową i do piekarnika... tylko jakoś mi ten przepis umknął....
ja widziałam solę z pesto - też mi się podobał...
Ale i u nas coś się znalazło: http://wielkiezarcie.com/przepis24498.html
o tym mówiłam
:)))))) wiem, że o tym