Hejka. Szukam przepisu na trubećki. Parę lat temu spędzalam wakacje na Krymie, na ulicznych bazarach, targach, nawet na plaży mozna było kupić cosik w rodzaju deseru, zwało się to truboćki lub trubećki, nie pamiętam dokładnie nazwy. W każdym bądź razie było to coś jak karmel z bakaliami w waflowym rozku. Nie jestem do końca przekonana czy to był rzeczywiście karmel. Jeżeli ktoś posiada ten przepis to prosze o podzielenie się. Derer jest bardzo słodki i baaaardzo pyszny.
Witaj! Z tego co udało mi się znaleźć-są to ,,truboczki''-czyli waflowe rożki wypełnione kajmakiem,posyypane orzechami ,migdałami lub makiem. Może spróbuj kupić waflowe rożki i ugotować w domu kajmak-powinno być ok;))) Pozdrawiam serdecznie
Tak, teraz już wiem napewno, że to są truboczki, w sobotę napewno zrobię, a nie bedzie dużo do zrobienia bo w UK można kupić gotowy karmel w puszce. Dzięki, że mnie oświeciłaś. Serdecznie pozdrawiam.
Hejka.
Szukam przepisu na trubećki.
Parę lat temu spędzalam wakacje na Krymie, na ulicznych bazarach, targach, nawet na plaży mozna było kupić cosik w rodzaju deseru, zwało się to truboćki lub trubećki, nie pamiętam dokładnie nazwy. W każdym bądź razie było to coś jak karmel z bakaliami w waflowym rozku. Nie jestem do końca przekonana czy to był rzeczywiście karmel. Jeżeli ktoś posiada ten przepis to prosze o podzielenie się. Derer jest bardzo słodki i baaaardzo pyszny.
Witaj!
Z tego co udało mi się znaleźć-są to ,,truboczki''-czyli waflowe rożki wypełnione kajmakiem,posyypane orzechami ,migdałami lub makiem.
Może spróbuj kupić waflowe rożki i ugotować w domu kajmak-powinno być ok;)))
Pozdrawiam serdecznie
Tak, teraz już wiem napewno, że to są truboczki, w sobotę napewno zrobię, a nie bedzie dużo do zrobienia bo w UK można kupić gotowy karmel w puszce. Dzięki, że mnie oświeciłaś.
Serdecznie pozdrawiam.