Mam fantazyjne blaszki do pieczenia Myszka Mickey i Pies Pluto. postanowiłam je wykorzystać do upieczenia maluchowi ciasta na balik w przedszkolu, ale teraz już widzę problem bo nie wiem jak zabarwić krem na czaro, np. do "pokolorowania" uszu myszki. Jeśli ktoś z forumowiczów ma jakiś pomysł to proszę o pomoc.
ja robilam ostatnio dla synka tort - tor samochodowy i nawiezchnie toru barwilam na czarno barwnikiem spozywczym. Teraz barwniki sa dostepne nawet w takich "dziwnych" kolorach.
Ja mam firmy Super Cook. Podejzewam, ze w Polsce tez cos podobnego znajdziesz jakiejs rodzimej produkcji. W wiekszych miastach trafiaja sie sklepy specjalistyczne (zaopatrujace cukiernie) sprobuj w nich popytac, powinni miec.
Mam fantazyjne blaszki do pieczenia Myszka Mickey i Pies Pluto. postanowiłam je wykorzystać do upieczenia maluchowi ciasta na balik w przedszkolu, ale teraz już widzę problem bo nie wiem jak zabarwić krem na czaro, np. do "pokolorowania" uszu myszki. Jeśli ktoś z forumowiczów ma jakiś pomysł to proszę o pomoc.
Hmmm no to faktycznie lamiglowke nam zadalas tym bardziej ze barwniki musza byc jadalne????
ja robilam ostatnio dla synka tort - tor samochodowy i nawiezchnie toru barwilam na czarno barwnikiem spozywczym.
Teraz barwniki sa dostepne nawet w takich "dziwnych" kolorach.
Pamiętasz może jakiej firmy? ja znalazłam tylko żółty, niebieski, zielony , czerwoni i brązowy.
Ja mam firmy Super Cook. Podejzewam, ze w Polsce tez cos podobnego znajdziesz jakiejs rodzimej produkcji. W wiekszych miastach trafiaja sie sklepy specjalistyczne (zaopatrujace cukiernie) sprobuj w nich popytac, powinni miec.
Proszę jest tutaj
Sama ostatnio kupiłam :-)
Pozdrawiam
Agusia, dzięki za linka do tej strony! Też mi sie przyda :))
Dziękuję za te namiary. Napewno zrobię tam zakupy. Pozdrawiam.
Z czterech podstawowych kolorow barwnikow spozywczych polacz dodajac w rownej ilosci po kilka kropli: niebieski+czerwony+zolty. Powinno sie udac