Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Wielką radością i szczęściem chcę się podzielić :-)))

• Autor: joking Data: 2007-09-18 13:56:23

Witam wszystkich żarłoków! 
    Po mojej dwu miesięcznej nieobecności i niemożności odwiedzania stronki chciałabym nie tylko Wam, ale i najchętniej całemu światu, powiedzieć o mojej radości. Otóż panie i panowie, nasze grono się powiększa o kolejnego członka i w przyszłości z pewnością wielkiego żarłoka. Kochani!!!! Jestem w ciąży!!!! Jest to dla mnie i mojego męża wielka radości, tak wielka, że chyba nic bardziej nas w życiu nie ucieszyło. Już nie mogę się doczekać kiedy nareszcie urośnie mi brzuszek i z wielką dumą będę mogła go pokazywać światu. Narazie to 13 tydzień i jestem płaska jak deska :-((( 
    Wszystkie mamy liczę na waszą pomoc merytoryczną w sprawach ciążowych.
    Pozdrawiam serdecznie,
    przyszła mama Marta.

• Autor: luckystar Data: 2007-09-18 14:01:33

Marto, serdeczne gratulacje !!!!! Ta plaska deska juz niedlugo zacznie sie zaokraglac i bedziesz "oficjalnie" przyszla Mama :)))
    Trzymaj sie zdrowo, zycze przyjemnej ciazy i pisz do nas, dziel sie wszystkim :))) - maryla

• Autor: joking Data: 2007-09-18 14:21:32

Jeśli chodzi o moje samopoczucie to jest super!!! Właściwie to nie mam żadnych dolegliwości, ani razu nie wymiotowałam, mdłości bardzo żadko i do zniesienia.
    Niestety dostałam zwolnienie od lekarza i muszę siedzieć w domu. Prawdopodobnie przeforsowałam się i zrobił mi się krwiak na łożysku. Mam zakaz dzwigania, sprzątania i wogóle jakiejkolwiek pracy. Za 3 tyg. idę na kontrolę i mam nadzieję, że będę mogła wrócić do pracy. Ile można nic nie robić. A w domu remont od 2 miesięcy, istna sodoma i gomora. Wiecie jak to jest, chciałoby się sprzątać, czyścić...a tu zakaz...

• Autor: małgoska Data: 2007-09-18 19:08:56

serdeczne gratulacje!!!! a krwiakiem sie nie przejmuj one maja to do siebie ze same sie wchlaniaja ja tez mialam i wchlonal sie bardzo szybko pozdrawiam i jeszcze raz serdecznie gratuluje

• Autor: Ave Data: 2007-09-19 18:21:09

Martusiu gratuluje :))) A co do zakazów - korzystaj z tego na potęgę, leń sie, dyryguj rodziną (rozłozona na fotelu), jak Kleopatra niewolnikami :)))) To sie moze szybko nie powtórzyc (co najmiej 9 m-cy :))), ładuj akumulatorki, bo potem ... bedziesz tęskniła do tych chwil nic nierobienia,  wysypiania się dokąd sie chce, leniuchowania... Pojawi sie za parę miesiecy Ktoś, kto zajmie twoje miejsce na Fotelu Kleopatry, czego ci zreszta serdecznie zyczę :)))

• Autor: joking Data: 2007-09-19 19:22:13

Tak to już jest, jak się leniuchuje na siłę to swędzi żeby coś zrobić, a jak jesteśmy zawaleni pracą i obowiązkami to marzymy o chwili wytchnienie i słodkim lenistwie. Dziś naczytałam się w necie o krwiakach na łożysku i przestraszyłam się nie na żarty, tak więc dopiero teraz mam zamiar w 100% dostosować się do zaleceń lekarza. Aż się boję tej wizyty kontrolnej.Czytałm, że krwiaki nie zawsze się wchłaniają, czasem rosną i przeszkadzają prawidłowo rozwijać się płodowi.

• Autor: Ave Data: 2007-09-22 00:10:21

ale u Ciebie tak napewno nie będzie :) Myśl pozytywnie i nie stresuj malucha , a najlepiej przestań czytać w internecie wszystko co medyczne , a słuchaj sie lekarza - zdrowsza bedziesz :)))

• Autor: joking Data: 2007-09-22 10:13:23

Masz rację, internet to nie skarbnica wiedzy medycznej i po co samej się nakręcać. Mam nadzieję, już nedługo wrócę do pracy i jeszcze trochę będę miała życia zawodowego, bo inaczej to chyba przyrosnę do tej kanapy.

• Autor: Bajubajka Data: 2007-09-18 14:02:23

Martusiu-z serca Wam obojgu gratuluję.
    Życzę duzo zdrówka i trzymam kciuki za rosnacy brzuszek.
    Basia

• Autor: alidab Data: 2007-09-18 14:11:56

Masz rację - nie ma chyba wiekszej radości...:))) Życzę Ci radosnego macierzyństwa i samych cudownych chwil z tym stanem związanych.Pozdrawiam serdecznie.

• Autor: appetita Data: 2007-09-18 14:22:25

Gratujacje!!!!! Niech wszystko WAM się układa jak najlepiej, a maluszek niech rośnie i brzuszek niech sie zokrągla!!!!Cieszę się razem z Wami :-)))))))))))))))

• Autor: emma Data: 2007-09-18 14:24:49

Serdecznie Ci gratuluję i życzę szczęśliwego przebiegu ciąży i zdrowego maluszka!

Przejdź do pełnej wersji serwisu