Forum

Kuchenne porady

pieczenie ciast w kuchence INDESIT!!!???

• Autor: cerekm Data: 2007-09-21 21:49:38

Blagam,pomozcie mi! od wielu lat pieke ciasta, zaczynalam jescze jako nastolatka!moim popisowym numerem byl skubaniec (kruszaniec,plesniak),ale odkad mamy kuchenke INDESIT ciasta kruche typu skubaniec,jablecznik nie dopiekaja mi sie na srodku blachy!!! w jakiej wiec piec temperaturze???na ktorym poziomie stawiac blache??na samym srodku czy jeden poziom nizej??pomozcie prosze,bo szkoda mi tak wspanialych plackow!!!

• Autor: ekkore Data: 2007-09-22 08:13:06

Każdy piekarnik piecze inaczej. Napisz w jakiej temperaturze pieczesz - zawsze bedzie łatwiej doradzić. Pewnie powinnaś wydłużyć czas pieczenia przy ewentualnie ciut niższej temperaturze (aby sie nie spaliło)

• Autor: cerekm Data: 2007-09-22 13:38:45

pieke w temperaturze 170-180 stopni,ok  od 40 do 50 minut,zlaezy jakie ciacho,no i na srodkowej polce...kilka razy zestawialam tez pieterko nizej ale sytacja sie powtarza.nie mam w piekarniku takiej opcji jak  niektorzy zeby ustawic podgrzewanie od dolu;( doradzcie mi prosze;(

• Autor: ekkore Data: 2007-09-22 14:53:41

Czyli standardowo. dziwne że środek masz surowy. A moze coś z piekarnikiem nie tak?

Spróbuj upiec pierwsze 25 minut na wysokiej temperzturze - 180. Potem zmniejsz do 160 - na kolejne 25 minut. I ewentualnei przy tej niższej temperzturze wydłużaj czas pieczenia, pilnując, aby całość się nie przypiekła i nie spaliła

• Autor: cerekm Data: 2007-09-22 15:29:55

piekarnik jest nowy,tzn od roku..specjalnie kupiony do wypiekow;(mozna zmniejszac temperature pod czas pieczenia??

• Autor: ekkore Data: 2007-09-22 19:21:20

Oczywiscie - tylko nie wolno otwierać

Przejdź do pełnej wersji serwisu