Głupia sprawa, ale może mi udzielicie jakiejś rady. Pod koniec lipca zrobił mi się na pięcie nagniotek czy też inaczej odcisk. Zaczęłam stosować specjalne plastry na odciski. Niestety, akurat byłam w Szkocji, więc nie mogłam chronić pięty, bo dużo chodziłam. Jest już wrzesień, a odcisk dalej jest - boli mnie i jest siny. Byłam u kosmetyczki to powiedziała, że to się już goi i że nie będzie tego wycinała. Minęły już 3 tygodnie od tamtej pory, a odcisk dalej jest. Być może już powierzchniowo, ale ciągle jest. Nie wiem, do jakiego lekarza z tym iść albo jakie zastosować maści czy coś. Może coś poradzicie.
używałam ,,masci na odciski,, tak się właśnie nazywa ,trzeba nią posmarować i zawinąc bądź zakleić ,po jakimś czasie odcisk będzie się robił taki biały i można go zetrzeć pumeksem ,tak kilka razy aż do skutku ,pozdrawiam - rosa
Należy przykładać aloesem.Trzeba urwać liść,rozdzielić go na pół , miąższem przyłożyć na odcisk i owinąć i tak kilka razy w zależności od tego jak duży jest odcisk.Następnie wymoczyć nogę w gorącej wodzie i odcisk powinien wyjść aż z "korzonkiem".
Głupia sprawa, ale może mi udzielicie jakiejś rady.
Pod koniec lipca zrobił mi się na pięcie nagniotek czy też inaczej odcisk. Zaczęłam stosować specjalne plastry na odciski. Niestety, akurat byłam w Szkocji, więc nie mogłam chronić pięty, bo dużo chodziłam. Jest już wrzesień, a odcisk dalej jest - boli mnie i jest siny. Byłam u kosmetyczki to powiedziała, że to się już goi i że nie będzie tego wycinała. Minęły już 3 tygodnie od tamtej pory, a odcisk dalej jest. Być może już powierzchniowo, ale ciągle jest.
Nie wiem, do jakiego lekarza z tym iść albo jakie zastosować maści czy coś.
Może coś poradzicie.
używałam ,,masci na odciski,, tak się właśnie nazywa ,trzeba nią posmarować i zawinąc bądź zakleić ,po jakimś czasie odcisk będzie się robił taki biały i można go zetrzeć pumeksem ,tak kilka razy aż do skutku ,pozdrawiam - rosa
Należy przykładać aloesem.Trzeba urwać liść,rozdzielić go na pół , miąższem przyłożyć na odcisk i owinąć i tak kilka razy w zależności od tego jak duży jest odcisk.Następnie wymoczyć nogę w gorącej wodzie i odcisk powinien wyjść aż z "korzonkiem".
Przyłożyć plasterek cytryny i owinąć a rano będzie można go usunąć oczywiście odcisk.
zarówno u syna jak u siebie nstosowałam z powodzeniem pły ABE.POlecam