Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Życie w Holandii

• Autor: renataz36 Data: 2007-09-24 12:57:04

Kochane żarłoczki mam prośbę nasza stronka jest znana na całym świecie więc może uda mi się pozyskać od Was jakieś informacje na temat. Mój mąż zamierza wyjechać do pracy do Holandii, firma daje za darmo mieszkanie i dojazd do pracy. tylko we własnym zakresie wyżywienie. Ma zarabiać 8 euro na godzine netto. Chciałabym się dowiedzieć jakie są tam ceny żywności i w ogóle jak najwięcej wieści na ten temat. Pozdrówka

• Autor: dankarz Data: 2007-09-24 21:58:23

Renatko ja nie mieszkam w Holandii ale moje dzieci mieszkają. Wiem, że żywność jest droga ale można wyżyć kupując jedzenie w marketach , zresztą podobnie jak u nas w Polsce. Dość często bywam w Holandii i zupełnie mi nie smakuje ich  mięso i wędliny wg mnie są bez smaku. Twój mąż będzie miał na czysto 8 euro to w sytuacji jak nie płaci za mieszkanie nie jest tak mało. Ja jak jadę do dzieci to zawsze zawoże polskie wędliny i robę im mięso w słoiki lub wioze zamrożone. Właściwie to nie bardzo wiem co mam pisać. Moje dzieci mieszkają w Amsterdamie i tam jest drogo ale moze w innych rejonach Holandii jest taniej. Myślę, żew powinnaś zaopatrzyć męża w jedzenie, przynajmniej na jakiś czas. Pozdowienia danka

• Autor: renataz36 Data: 2007-09-25 06:23:37

Dziękuję Danusiu, jeszce do końca nie jest pewne kiedy i dokładnie gdzie pojedzie ale tak jak pisałaś napewno na początek muszę go jakoś "wyposażyć" przynajmniej coby jakoś do wypłaty dożył. hehe Pozdrówka

Przejdź do pełnej wersji serwisu