Forum

Kuchenne porady

Wątróbka drobiowa

  • Autor: MAŁA MI Data: 2007-09-24 20:11:08

    Mam problem. Z obiadu została mi wątróbka drobiowa (za dużo usmażyłam).Zrobiłam pastę ale jeszcze mam tego za dużo i nie zjemy tego wszystkiego. Jak można  jeszcze wykorzystać taką pastę(jest z majonezem) 

  • Autor: piq Data: 2007-09-24 20:54:40

    Użyj  jako farsz do naleśników.Możesz też wykorzystać do kurczaka jako nadzienie.

  • Autor: MAŁA MI Data: 2007-09-24 21:00:50

    Dzięki oczywiście masz racje Nie pomyślałam o naleśnikach.

  • Autor: viva Data: 2007-09-24 21:16:29

    JA NATOMIAST WĄTRÓBKA DROBIOWĄ NADZIEWAM BUŁKI WYDRĄŻONE I ZAPIEKAM...!polwcam!!! tylko do wątróbki dodaje czerwona papryke w kostkę pokrojoną!!!

  • Autor: MAŁA MI Data: 2007-09-24 21:27:47

    Zwykłe bułki wydrażasz ?

  • Autor: viva Data: 2007-09-24 22:41:45

    zwykłe bułki... a wierzch posypuje zółtym serem .. PYCHA I POLECAM

  • Autor: alelen Data: 2007-09-24 22:55:53

    Ja sobie celowo zawsze robie za duzo watrobki. Co zostanie przepuszczam 2 razy przez maszynke do miesa, dodaje 2 bulki rozmoczone odcisniete z wody, cebulke podsmazona mozna dac, ja juz nie daje bo duzo cebulki uzywam do samej watrobki jako takiej  (wszytko przez maszynke przepuszczam, 2 lub 3 jajka , zalezy ile mam tej watrobki (tak na oko) sole, pieprze, daje odrobinke galki, Jak mam to daje marchewke gotowana z rosolu (tez przez maszynke)  i do formy i pieke sobie i mam pasztecik, mniam

  • Autor: MAŁA MI Data: 2007-09-27 19:54:18

    Na pewno jest bardzo pyszne Muszę to spróbowac Nie wpadłabym na to Dziekuję.

Przejdź do pełnej wersji serwisu