nie mam spirytusu do paczkow ,tutaj gdzie jestem nie moge go kupic.Czym moge go zastapic zeby paczki nie "pily" tluszczu podczas smazenia?
Spirytus można zastąpić octem. pozdrawiam
DZIEKI za szybka odpowiedz
zwykła wódka - rzadko mam spirytus w domu i zawsze stosuję wódkę, nawet jakąś smakową (byle powyżej 30 % miała). Albo ocet, ale do tłuszczu.
ekkore czy dobrze zrozumialam ,ze ocet mam dodac do tluszczu w ktorym smaze????
bo spirytus zawsze dodawalam do ciasta
do tłuszczu - tyle, że nie do gorącego, bo będzie pryskać. wszystko razem musi się powoli rozgrzać
nie mam spirytusu do paczkow ,tutaj gdzie jestem nie moge go kupic.Czym moge go zastapic zeby paczki nie "pily" tluszczu podczas smazenia?
Spirytus można zastąpić octem. pozdrawiam
DZIEKI za szybka odpowiedz
zwykła wódka - rzadko mam spirytus w domu i zawsze stosuję wódkę, nawet jakąś smakową (byle powyżej 30 % miała). Albo ocet, ale do tłuszczu.
ekkore czy dobrze zrozumialam ,ze ocet mam dodac do tluszczu w ktorym smaze????
bo spirytus zawsze dodawalam do ciasta
do tłuszczu - tyle, że nie do gorącego, bo będzie pryskać. wszystko razem musi się powoli rozgrzać