Mamy jesień . Nadchodzą słoty, a razem z nimi katar , kaszel i grypa . Zyczę każdemu jak najlepszego zdrowia , ale jak się złapie przeziębienie ? Podam Wam kochane żarłoczki domowy przepis na leczenie przeziębienia ( dla dorosłych ) : Piwo doprowadzić do wrzenia ( nie gotować ) dodać na czubku łyżeczki przyprawy tj. imbir , cynamon , gożdziki , gałka muszkatałowa , tymianek i majeranek wszystko parzyć ok. 5 -- 10 min . Przecedzić. Dodać do przecedzonego płynu łyżkę miodu i sok z połowy cytryny . Wypić . Następnie zrobić gorącą kąpiel i do łóżeczka .Taką kurację powtórzyć dwa razy , jak nie pomoże to do lekarza . Nie wychodzić z domu . Dla dzieci też mozna to zrobić na wodzie lub herbacie lipowej . Nikomu nie życzę przeziębienia , ale może przepis się przydać .
O wlasnie czegos takiego potrzebowalam bo przeziebilam sie na amen. Czuje sie fatalnie , wszystko mnie boli, glowa peka, w gardle drapie, nos zatkany i do tego opryszczka . Wygladam jak 7 nieszczesc :(((( Wlasnie zrobilam sobie Twoja miksturke z czosnku i soku cytr i czekam do jutra zeby wypic . Mam nadzieje ze pomoze .Bardzo dziekuje za przepis Smakosiu
O dzięki za super radę :-) Ja natomiast słyszałam od mojej koleżanki, która jest w ciązy i okropnie się przeziębiła, że piła ciepłe mleko z wodę mineralną gazowaną , tak poradziła jej lekarka, podziałało! To taka ciekawostka ode mnie :-) POZDRAWIAM!
Dostalam od dady bardzo fajny przepis na zatoki lub zapchany nos: 2 lyzki soli wymieszac z zaparzonymi ziolami ( po lyzce kazdego - majeranku, rumianku, miety, szalwi i tymianku ) wlac do miski, nakryc glowe recznikiem i wdychac przez 10 min. ( tzw. parowka ), nastepnie szybko do lozka. Zabieg powtarzac co wieczor w zaleznosci od samopoczucia.... Z tym przepisem nigdy sie nie rozstaje, zawsze go mam pod reka. DZIEKI DADA
Podam Wam kochane żarłoczki domowy przepis na leczenie przeziębienia ( dla dorosłych ) : Piwo doprowadzić do wrzenia ( nie gotować ) dodać na czubku łyżeczki przyprawy tj. imbir , cynamon , gożdziki , gałka muszkatałowa , tymianek i majeranek wszystko parzyć ok. 5 -- 10 min . Przecedzić. Dodać do przecedzonego płynu łyżkę miodu i sok z połowy cytryny . Wypić . Następnie zrobić gorącą kąpiel i do łóżeczka .Taką kurację powtórzyć dwa razy , jak nie pomoże to do lekarza . Nie wychodzić z domu . Dla dzieci też mozna to zrobić na wodzie lub herbacie lipowej .
Nikomu nie życzę przeziębienia , ale może przepis się przydać .
nie znalam takiego przepisu i dziekuje za niego bo tutaj gdzie ja jestem to sie przyda napewno :)
A ja polecam przed przeziębieniem i w trakcie: http://wielkiezarcie.com/przepis21870.html
podaję na niebiesko jako link
http://wielkiezarcie.com/przepis21870.html
Dziękuję za "zniebieszczenie" :-)
Życzę Wam dużo zdrowia i żeby to lekarstwo było potrzebne tylko profilaktycznie :-) Pozdrawiam.
O dzięki za super radę :-) Ja natomiast słyszałam od mojej koleżanki, która jest w ciązy i okropnie się przeziębiła, że piła ciepłe mleko z wodę mineralną gazowaną , tak poradziła jej lekarka, podziałało! To taka ciekawostka ode mnie :-) POZDRAWIAM!
He przepisik bardzo krótki pół kubka zalać ciepłym mlekiem i dopełnić wodą mineralną gazowaną :-)
Dostalam od dady bardzo fajny przepis na zatoki lub zapchany nos:
2 lyzki soli wymieszac z zaparzonymi ziolami ( po lyzce kazdego - majeranku, rumianku, miety, szalwi i tymianku ) wlac do miski, nakryc glowe recznikiem i wdychac przez 10 min. ( tzw. parowka ), nastepnie szybko do lozka. Zabieg powtarzac co wieczor w zaleznosci od samopoczucia.... Z tym przepisem nigdy sie nie rozstaje, zawsze go mam pod reka. DZIEKI DADA