Piękne, piękne...:))) Ja też dzisiaj byłam na grzybobraniu ale pochwaliłam się swoimi zbiorami w wątku o przetwarzaniu. Ja zanim zerwałam - to musiałam sie "pozachwycać ' urodą grzybów, lasu...Znalazłam takiego grzyba, który dochował się potomstwa na... własnym kapeluszu: Takiej jesieni nie da się nie lubić...:)))
o ludu złoty ..........!!!!!!!!!!!!!!!! GRATULUJE ....gratuluje i jeszcze raz gratuluje ................poprostu cudo ........aleś sie naukładała zeby tak pozowały posłusznie pozdrawiam
One nie są poukładane do zdjęcia tylko posortowane do obróbki w/g gatunków. Zdjęcie było przy okazji... a a swoją drogą to żal było je kroić bo takie piękne były...:))) Wszystkie prawdziwki jeszcze się "dosuszają" , trochę na sos a reszta zrobiona w/g przepisu Aleex po kaszubsku - tylko zapach jeszcze w całym mieszkaniu grzybowy. To było piękne grzybobranie...:)))
No nie, takiej ilości grzybów jak na ostatnim zdjęciu to jeszcze nie widziałam. Gratuluję, ale nie zazdroszczę czyszczenia (pewnie cała noc zarwana), ale grzyby piękne.
piękne grzybki gratuluję pięknego zbioru bo ja byłem wczoraj na grzybki i prawdo[podobnie dzisiaj też się wybiorę z bratem mo.że się uda takich nazbierać
ale piękne zbiory , GRATULACJE , ja takie dostałm od mojego tatunia , bo sama to boja się tych małych pajęczaków , więc tymbardziej podziwiam taką masę zebranych grzybków , no bigosek był że ho ho , pozdrawiam
Piękne, piękne...:)))
Ja też dzisiaj byłam na grzybobraniu ale pochwaliłam się swoimi zbiorami w wątku o przetwarzaniu. Ja zanim zerwałam - to musiałam sie "pozachwycać ' urodą grzybów, lasu...Znalazłam takiego grzyba, który dochował się potomstwa na... własnym kapeluszu: Takiej jesieni nie da się nie lubić...:)))
A ja spędzaiłam uroczą niedzielę na przetwarzaniu grzybów 9może nie całą ale pół - z pewnością).
A było ich trochę:
Piękny widok, w dodatku na pierwszym planie widze same prawusy. Cudo
o ludu złoty ..........!!!!!!!!!!!!!!!!
GRATULUJE ....gratuluje i jeszcze raz gratuluje ................poprostu cudo ........aleś sie naukładała zeby tak pozowały posłusznie
pozdrawiam
Dzięki...:))) Z taką urodą to ja też chętnie bym pozowała...:)))))
Alu,Ty to masz serce...ło matko,że też tak Ci się chciało je "sztorcować", toż to żal ich ruszać! Piękne,gratulacje!
One nie są poukładane do zdjęcia tylko posortowane do obróbki w/g gatunków. Zdjęcie było przy okazji... a a swoją drogą to żal było je kroić bo takie piękne były...:)))
Wszystkie prawdziwki jeszcze się "dosuszają" , trochę na sos a reszta zrobiona w/g przepisu Aleex po kaszubsku - tylko zapach jeszcze w całym mieszkaniu grzybowy.
To było piękne grzybobranie...:)))
No nie, takiej ilości grzybów jak na ostatnim zdjęciu to jeszcze nie widziałam. Gratuluję, ale nie zazdroszczę czyszczenia (pewnie cała noc zarwana), ale grzyby piękne.
piękne grzybki gratuluję pięknego zbioru bo ja byłem wczoraj na grzybki i prawdo[podobnie dzisiaj też się wybiorę z bratem mo.że się uda takich nazbierać
Piekne zbiory - gartuluję, ale nie zazdroszczę późniejszej obróbki :)))) wiem co to znaczy przetwarzać grzybki do rana :))))
Ojej to jeszcze sa grzyby a ja juz myślałam ze to koniec zbierania, ale po tych zdjeciach biore jutro koszyk i lece do lasu
pokaźny zbiorek,gratulacje! następnym razem przyczepka!
cos mi sie zdaje ze na przyszle zbiory to wiekszy samochod potrzebujesz :):):):):):) pozdr... i milego czyszczenia :)
Piękne i jakie czyste!!!!
ale piękne zbiory , GRATULACJE , ja takie dostałm od mojego tatunia , bo sama to boja się tych małych pajęczaków , więc tymbardziej podziwiam taką masę zebranych grzybków , no bigosek był że ho ho , pozdrawiam