Forum

Kuchenne porady

Jaki czajnik elektryczny?

• Autor: asia81 Data: 2007-10-03 21:53:42

Chcę kupić porządny czajnik. Ten co mam, jest straszny, gdy zalewam kawę czy herbatę, muszę uważać bo wrzątek ucieka bokami. Pomóżcie, chcę wydać maksymalnie 100 zł. Czy macie jakiś wypróbowany, dobrej firmy ale cenowo przystępny? W pracy mieliśmy kilka czajników philipsa - nie sprawdzily się.

• Autor: iwoniak Data: 2007-10-03 22:14:52

trudno mi coś doradzić, mogę jedynie powiedzieć,że od ponad 4 lat mam czajnik: Tefal- Delfina i działa bez zarzutu, nie pamietam ile kosztował i nie wiem, czy wogóle ten model jest jeszcze w sprzedaży, ale może coś Tefalu?

• Autor: ekkore Data: 2007-10-04 08:48:50

Ja mam zelmera już ponad 7 lat. Wtedy kosztował cos w granicach 100 zł .teraz moze być tani. jak bedziesz wybierała pamiętaj, aby miał ukrytą grzałkę - czyli obrotową podstawę. No i regularnie go oczyszczaj, bo często kamień jest przyczyną przeciekania czajników.

Ja co prawda kamienia nie mam, bo korzystam z wody z filtra z odwrócona osmozą, ale widziałam u siostry jak jej młodszy zelmer wyglądał

• Autor: paulisia Data: 2007-10-08 12:17:06

ja mam czajnik PHILIPS jestem bardzo zadowolona. niestety kosztował około 150 złotych. wczesniej kupiłam tańszy i był do niczego.warto wydać wiecej napewno się zwróci. nie kupuj czajnika z grzałka tylko z płytą grzewczą bo nie wymaga tak często odkamieniania. pozdrawiam

• Autor: angela Data: 2010-11-04 13:36:56

Ja mam Zelmera. Kupiłam go wiosną, kosztował ok. 120 zł. Ma te zaletę, że do nalania wody nie trzeba podnosić pokrywki. Wodę leje się przez żeberka w pokrywie. Bardzo łatwo czyści się z osadu kamienia. Polecam.

• Autor: esob1 Data: 2007-10-09 00:34:17

Ja mam czajnik PHILIPS od ok 10 lat. Chętnie zmieniłabym go na inny, ale ten, skubany, ciągle jest pełnosprawny! W czasie, kiedy go kupowałam, jego cenę można było określić, jako średnią. Przez pierwszych kilka lat systematycznie go odkamieniałam, ale odkąd używam filtrowanej wody (odwrócona osmoza), to nie było takiej potrzeby.

• Autor: wmaj2 Data: 2007-10-09 15:33:05

Ja w sprawie poruszonej ale jednak bokiem: Filtrowanie wody. mam pytanie: Czy próbowaliście wyfiltrować filtrami odwróconej osmozy wodę mineralną? 
    Spróbujcie a będziecei zdziwieni. Te filtry filtrują... wszystko. Tak, że wychodzi prawie czyste H2O. Ja rozumiem, że jakośc wody w wielu (niestety) miejscach jest co najmniej nieakceptowalna. Nie należy jednak filtrować wszystkiego. Jeżeli nie sprawdzają sie filtry działjące na zanieczyszczeniach mechanicznych (np wielowarstwowe filtry węgla aktywowanego) to raczej polecałbym do picia używac wody zródlanej, oligoceńskiej itp.
    Ze zbytnim filtrowaniem jest jak ze zbytnim zażywaniem leków, ze zbytnim wyjaławianiem innych części naszego pożywienia. są pewne składniki, które nam są potrzebne w życiu.

• Autor: nilkan Data: 2010-11-04 12:42:43

• Autor: jareksz Data: 2010-11-04 13:50:44

Jeżeli Asia przez te trzy lata nie kupiła czajnika, to teraz chyba jej już nie przekonacie:)

Przejdź do pełnej wersji serwisu