Witam wszystkich zakupiłam zmywarkę ale nie wiem które produkty tzn sól ,nabłyszczacz i tabletki wybrać aby mieć pięknie i błyszcząco pomyte naczynka czy kierować się ceną? ,co polecacie?
Beato, jestem na tym samym etapie co ty ,też kupiłam zmywarkę.Koleżanka powiedziała mi ,że najlepsze są środki Calgonit.Ja sprawdziłam twardość wody i okazało się ,że nie muszę dawać soli .Chętnie też poczytam opinie innych użytkowników zmywarek,tych bardziej "doświadczonych":):):):)Pozdrawiam
sól i nabłyszczacz zawsze musisz dawać jeżeli nie masz naprawdę miękkiej wody. Używam tabletek wieloskładnikowych - różnych firm, na zmianę (kupuję kilka opakowań i mieszam w wielkim pudle - na którą wypadnie na tą bęc). U nas woda jest średniej twardości - zaniechanie dodawania soli, bez względu na firmę dawanej tabletki, powoduje, że po niecałym miesiącu grzałka (mam ją nie ukrytą) pokrywa się białym nalotem. Na kilka myć ok - natomiast na dłuższą metę szkoda zmywarki - sól jest tańsza niż ewentualna wymiana grzałki. poza tym zawsze można ustawić minimalny pobór soli.
Witam. Mam zmywarkę już ponad 3 lata i używałam różnych tabletek. Dobre tabletki wcale nie muszą być drogie. Zazwyczaj kupuję w Rossmannie tabletki wielofunkcyjne "Domol" lub "Somat". Ostatnio moja Mama kupiła mi tabletki "Ludwik" 4-funkcyjne (24,90 za 50 tabletek) i o dziwo bardzo dobrze "piorą" naczynia, nawet szkło jest ładnie błyszczące. U mnie jest strasznie twarda woda i niezależnie od tego ilo-funkcyjne są tabletki zawsze sypię też sól. Moja zmywarka ma funkcję ustawienia ilości pobieranej soli, którą ustawiłam na minimum. Myślę jednak, że nawet jak woda nie jest twarda, to dodatkowa sól nie zaszkodzi.
ja mam zmywarkę już dość długo ponad 5 lat i pierwszym środkiem jaki kupiłam był Calgonit,ale zupełnie mi się nie sprawdził.Po umyciu naczyń w Calgonicie szklanki mi zmatowiały i niestety musiałam je wyrzucić.Następnym razem kupiłam Somat i już przy nim zostałam i jestem bardzo zadowolona.Także z czystym sumieniem mogę(i wszystkim znajomym )polecić tabletki Somat,są naprawdę super.
Beatko,właścicielką zmywarki jestem od zaledwie trzech miesięcy i cały czas szukałam najlepszego i najbardziej optymalnego środka.Interesują mnie tylko tabletki wielofazowe bo tak jest po prostu najwygodniejPrzetestowałam wiele tabletek do zmywarek i wreszcie trafiłam na idealny.To tabletki 4 funkcyjne LUDWIK,które mają w swoim składzie detergent,nabłyszczacz,sól i składnik chroniący szkło i zapobiegający jego matowieniu..Do tego ładnie pachną pomarańczami.Jak dla mnie te tabletki są rewelacyjne i w miare tanie:niedawno w Netto była promocja i za 19,90 zł możnabyło kupić opakowanie zawierające 50 tabletek.Kupiłam od razu 3 opakowania.Normalnie bez promocji 50 tabletek kosztuje 24 zł. W moim rankingu tabletek na drugim miejscu jest Calgonit ( 5 fazowy) ale nie jest aż tak dobry jak LUDWIK no i jest niestety najdroższy.Opakowanie 30 tabletek kosztuje od 24 do 28 zł.Trzeci jest Somat.O innych środkach typu W5 z Lidla nie będe wspominać bo się nie sprawdzają,chociaż z komentarzy wynika,że są osoby zadowolone z tych tabletek.Pozdrawiam i życze zadowolenia ze zmywareczki!!!
Witam ja mam zmywarkę od 5 miesięcy i też jeszcze testuję miałam juz calgonit, ludwik , somat i chyba najlepsze z nich to ludwik teraz mam 7 funkcyjne claro kupione w realu i tez są ok , z lidla nie miałam , ale słyszalam , że nie są najlepsze , sól daję zawsze osobno .
Witam wszystkich zakupiłam zmywarkę ale nie wiem które produkty tzn sól ,nabłyszczacz i tabletki wybrać aby mieć pięknie i błyszcząco pomyte naczynka czy kierować się ceną? ,co polecacie?
Beato, jestem na tym samym etapie co ty ,też kupiłam zmywarkę.Koleżanka powiedziała mi ,że najlepsze są środki Calgonit.Ja sprawdziłam twardość wody i okazało się ,że nie muszę dawać soli .Chętnie też poczytam opinie innych użytkowników zmywarek,tych bardziej "doświadczonych":):):):)Pozdrawiam
sól i nabłyszczacz zawsze musisz dawać jeżeli nie masz naprawdę miękkiej wody. Używam tabletek wieloskładnikowych - różnych firm, na zmianę (kupuję kilka opakowań i mieszam w wielkim pudle - na którą wypadnie na tą bęc). U nas woda jest średniej twardości - zaniechanie dodawania soli, bez względu na firmę dawanej tabletki, powoduje, że po niecałym miesiącu grzałka (mam ją nie ukrytą) pokrywa się białym nalotem. Na kilka myć ok - natomiast na dłuższą metę szkoda zmywarki - sól jest tańsza niż ewentualna wymiana grzałki. poza tym zawsze można ustawić minimalny pobór soli.
może to też sie przyda,niedawno był podobny wątek.Pozdrawiam
http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=104284&post=104313
Witam. Mam zmywarkę już ponad 3 lata i używałam różnych tabletek. Dobre tabletki wcale nie muszą być drogie. Zazwyczaj kupuję w Rossmannie tabletki wielofunkcyjne "Domol" lub "Somat". Ostatnio moja Mama kupiła mi tabletki "Ludwik" 4-funkcyjne (24,90 za 50 tabletek) i o dziwo bardzo dobrze "piorą" naczynia, nawet szkło jest ładnie błyszczące. U mnie jest strasznie twarda woda i niezależnie od tego ilo-funkcyjne są tabletki zawsze sypię też sól. Moja zmywarka ma funkcję ustawienia ilości pobieranej soli, którą ustawiłam na minimum. Myślę jednak, że nawet jak woda nie jest twarda, to dodatkowa sól nie zaszkodzi.
Zmieniłam calgonit na W5 z Lidla i jestem zadowolona.Za cenę calgonitu mam 3,5 paczki W5.
ja mam zmywarkę już dość długo ponad 5 lat i pierwszym środkiem jaki kupiłam był Calgonit,ale zupełnie mi się nie sprawdził.Po umyciu naczyń w Calgonicie szklanki mi zmatowiały i niestety musiałam je wyrzucić.Następnym razem kupiłam Somat i już przy nim zostałam i jestem bardzo zadowolona.Także z czystym sumieniem mogę(i wszystkim znajomym )polecić tabletki Somat,są naprawdę super.
Beatko,właścicielką zmywarki jestem od zaledwie trzech miesięcy i cały czas szukałam najlepszego i najbardziej optymalnego środka.Interesują mnie tylko tabletki wielofazowe bo tak jest po prostu najwygodniejPrzetestowałam wiele tabletek do zmywarek i wreszcie trafiłam na idealny.To tabletki 4 funkcyjne LUDWIK,które mają w swoim składzie detergent,nabłyszczacz,sól i składnik chroniący szkło i zapobiegający jego matowieniu..Do tego ładnie pachną pomarańczami.Jak dla mnie te tabletki są rewelacyjne i w miare tanie:niedawno w Netto była promocja i za 19,90 zł możnabyło kupić opakowanie zawierające 50 tabletek.Kupiłam od razu 3 opakowania.Normalnie bez promocji 50 tabletek kosztuje 24 zł.
W moim rankingu tabletek na drugim miejscu jest Calgonit ( 5 fazowy) ale nie jest aż tak dobry jak LUDWIK no i jest niestety najdroższy.Opakowanie 30 tabletek kosztuje od 24 do 28 zł.Trzeci jest Somat.O innych środkach typu W5 z Lidla nie będe wspominać bo się nie sprawdzają,chociaż z komentarzy wynika,że są osoby zadowolone z tych tabletek.Pozdrawiam i życze zadowolenia ze zmywareczki!!!
Witam ja mam zmywarkę od 5 miesięcy i też jeszcze testuję miałam juz calgonit, ludwik , somat i chyba najlepsze z nich to ludwik teraz mam 7 funkcyjne claro kupione w realu i tez są ok , z lidla nie miałam , ale słyszalam , że nie są najlepsze , sól daję zawsze osobno .