Witam wszystkich WŻtowców! Kochani poszukuję przepisu na mus lub sos orzechowy.Chodzi mi o taki mus czy sos, który by się nadawał do potraw słodkich.Do mięs i ryb znalazłam, a do słodkości niestety nie. Bardzo proszę o informację!
Użytkownik Malena napisał w wiadomości: > Moze ten sos cie zaciekawi: robi go moja kolezanka do salatki z cykorii, > jablka i gruszki.250 ml kefiru1 lyzka soku z cytryny1,5 lyzki miodu75 g > zmielonych orzechow wloskichew. sol, pieprz ( jak ktos chce )Wszystkie > skladniki razem wymieszac. Dziękuję!! Po składnikach widzę, że być może jest to własnie ten mus, który robiła moja babcia do sałaty.Kiedyś nie zwracałam uwagi na to co jem, a teraz chętnie wracam do smaków dzieciństwa. Jeszcze raz bardzo dziękuję! Zaraz po powrocie do domu wypróbuję.
Witam wszystkich WŻtowców! Kochani poszukuję przepisu na mus lub sos orzechowy.Chodzi mi o taki mus czy sos, który by się nadawał do potraw słodkich.Do mięs i ryb znalazłam, a do słodkości niestety nie. Bardzo proszę o informację!
Moze ten sos cie zaciekawi: robi go moja kolezanka do salatki z cykorii, jablka i gruszki.
250 ml kefiru
1 lyzka soku z cytryny
1,5 lyzki miodu
75 g zmielonych orzechow wloskich
ew. sol, pieprz ( jak ktos chce )
Wszystkie skladniki razem wymieszac.
Użytkownik Malena napisał w wiadomości:
> Moze ten sos cie zaciekawi: robi go moja kolezanka do salatki z cykorii,
> jablka i gruszki.250 ml kefiru1 lyzka soku z cytryny1,5 lyzki miodu75 g
> zmielonych orzechow wloskichew. sol, pieprz ( jak ktos chce )Wszystkie
> skladniki razem wymieszac.
Dziękuję!! Po składnikach widzę, że być może jest to własnie ten mus, który robiła moja babcia do sałaty.Kiedyś nie zwracałam uwagi na to co jem, a teraz chętnie wracam do smaków dzieciństwa. Jeszcze raz bardzo dziękuję! Zaraz po powrocie do domu wypróbuję.