Forum

Gawędy o jedzeniu

krokodyl raz jeszcze

  • Autor: ellena24 Data: 2007-10-05 21:36:31

    witajcie kochani widziałam ze ten watek juz sie pojawił ale nie doszukałam sie czasu pieczenia a co najwazniejsze czy odrazu po przygotowaniu trzeba wstawic do piekarnika??

  • Autor: Malena Data: 2007-10-05 23:24:04

    Mieso z krokodyla jest prawie identyczne jak z kurczaka czy indyka i ma lekki posmak rybny.  A wiec nalezy go piec tak jak drob. Zeby szybko nie wysychal dobrze jest wymoczyc go w marynacie. W Afryce, gdzie jest specjalem pieka go na ogniu (grillu), dodaja do zup i dan jednogarnkowych.

  • Autor: ekkore Data: 2007-10-06 07:49:43

    ellenie chyba chodzi o krokodyla drożdżowego...Ale może się mylę

  • Autor: ellena24 Data: 2007-10-06 13:05:18

    Tak chodzi mi o ciasto drozdzowe

  • Autor: Malena Data: 2007-10-06 17:46:40

    To w takim razie moj komentarz tu raczej nie pasuje.

  • Autor: ewas Data: 2007-10-06 21:22:24

    Ja robiłam z tego przepisu i bardzo nam smakował.Nie czekałam aż wyrośnie po zrobieniu.http://wielkiezarcie.com/przepis24173.html

  • Autor: ellena24 Data: 2007-10-06 21:49:20

    czyli krokodyla piec w tem.225  przez 15 min?

  • Autor: ewas Data: 2007-10-06 23:21:42

    Z tego co pamiętam to tak ! Ale ja jeszcze zaglądam co się z wypiekiem dzieje, albo wyciągam jak się za bardzo przyrumieni albo zostawiam dłużej.I to chyba jeszcze zależy od piekarnika. Ja mam ustawione na 2 grzałki i bez termoobiegu.

  • Autor: ellena24 Data: 2007-10-07 09:05:23

    Kochane moje jeszcze jedno pytanie czy takiego upieczonego krokodyla mozna potem odgrzac w piekarniku albo mikrofali przed podaniem ? Nie chciałm robic tego w trakcie imprezy???

  • Autor: ellena24 Data: 2007-10-08 17:25:27

    ma Pani racje niestety był pyszny ale tak twardy ze nie do zjedzenia niestety....

  • Autor: ellena24 Data: 2007-10-08 20:20:53

    eby dobrze wypasc w sobote na urodzinach corki.Szukam w zamian tego krokodyla jakiegos ciepłego dania ktore mozna przygotowac wczesniej i podgrzac przed podaniem.Moze masz jakis pomysł .Ola

  • Autor: ellena24 Data: 2007-10-08 20:22:37

    cos mi przeskoczyło napisałam na pocztku ze bardzo miło mi cie poznac Grażynko

  • Autor: ekkore Data: 2007-10-08 20:55:40

    Lasagne to odbry pomysł. Ja osobiscie wolę na drugi dzień - takie podgrzewane

  • Autor: ellena24 Data: 2007-10-08 22:11:12

    Kochana Grazynko moja starsza konczy 7 lat.Bardzo dziekuje za komplement dawno nic miłego nie słyszałam co do lasagne to zrobie w niedziele na 2 urodziny myslałam jeszcze o bigosie z pieczarek jak myslisz

  • Autor: ellena24 Data: 2007-10-08 22:18:41

    własnie widziałam tez Grazynko ze wpisałas sie w watku o marcepanieu  planuje takowy zrobic na tort i zastanawiam sie nad sztucznym czy prawdziwymhttp://wielkiezarcie.com/przepis5121.html

  • Autor: ellena24 Data: 2007-10-09 21:51:54

    Tak Grazynko co do bigosu to własciwie dla dorosłych moje dziewczyny maj a zapewnione atrakcje słodkie ha ha pochwale sie zdjeciami jak wyszedł tort

Przejdź do pełnej wersji serwisu