witajcie kochani widziałam ze ten watek juz sie pojawił ale nie doszukałam sie czasu pieczenia a co najwazniejsze czy odrazu po przygotowaniu trzeba wstawic do piekarnika??
Mieso z krokodyla jest prawie identyczne jak z kurczaka czy indyka i ma lekki posmak rybny. A wiec nalezy go piec tak jak drob. Zeby szybko nie wysychal dobrze jest wymoczyc go w marynacie. W Afryce, gdzie jest specjalem pieka go na ogniu (grillu), dodaja do zup i dan jednogarnkowych.
Z tego co pamiętam to tak ! Ale ja jeszcze zaglądam co się z wypiekiem dzieje, albo wyciągam jak się za bardzo przyrumieni albo zostawiam dłużej.I to chyba jeszcze zależy od piekarnika. Ja mam ustawione na 2 grzałki i bez termoobiegu.
Kochane moje jeszcze jedno pytanie czy takiego upieczonego krokodyla mozna potem odgrzac w piekarniku albo mikrofali przed podaniem ? Nie chciałm robic tego w trakcie imprezy???
eby dobrze wypasc w sobote na urodzinach corki.Szukam w zamian tego krokodyla jakiegos ciepłego dania ktore mozna przygotowac wczesniej i podgrzac przed podaniem.Moze masz jakis pomysł .Ola
Kochana Grazynko moja starsza konczy 7 lat.Bardzo dziekuje za komplement dawno nic miłego nie słyszałam co do lasagne to zrobie w niedziele na 2 urodziny myslałam jeszcze o bigosie z pieczarek jak myslisz
własnie widziałam tez Grazynko ze wpisałas sie w watku o marcepanieu planuje takowy zrobic na tort i zastanawiam sie nad sztucznym czy prawdziwymhttp://wielkiezarcie.com/przepis5121.html
witajcie kochani widziałam ze ten watek juz sie pojawił ale nie doszukałam sie czasu pieczenia a co najwazniejsze czy odrazu po przygotowaniu trzeba wstawic do piekarnika??
Mieso z krokodyla jest prawie identyczne jak z kurczaka czy indyka i ma lekki posmak rybny. A wiec nalezy go piec tak jak drob. Zeby szybko nie wysychal dobrze jest wymoczyc go w marynacie. W Afryce, gdzie jest specjalem pieka go na ogniu (grillu), dodaja do zup i dan jednogarnkowych.
ellenie chyba chodzi o krokodyla drożdżowego...Ale może się mylę
Tak chodzi mi o ciasto drozdzowe
To w takim razie moj komentarz tu raczej nie pasuje.
Ja robiłam z tego przepisu i bardzo nam smakował.Nie czekałam aż wyrośnie po zrobieniu.http://wielkiezarcie.com/przepis24173.html
czyli krokodyla piec w tem.225 przez 15 min?
Z tego co pamiętam to tak ! Ale ja jeszcze zaglądam co się z wypiekiem dzieje, albo wyciągam jak się za bardzo przyrumieni albo zostawiam dłużej.I to chyba jeszcze zależy od piekarnika. Ja mam ustawione na 2 grzałki i bez termoobiegu.
Kochane moje jeszcze jedno pytanie czy takiego upieczonego krokodyla mozna potem odgrzac w piekarniku albo mikrofali przed podaniem ? Nie chciałm robic tego w trakcie imprezy???
ma Pani racje niestety był pyszny ale tak twardy ze nie do zjedzenia niestety....
eby dobrze wypasc w sobote na urodzinach corki.Szukam w zamian tego krokodyla jakiegos ciepłego dania ktore mozna przygotowac wczesniej i podgrzac przed podaniem.Moze masz jakis pomysł .Ola
cos mi przeskoczyło napisałam na pocztku ze bardzo miło mi cie poznac Grażynko
Lasagne to odbry pomysł. Ja osobiscie wolę na drugi dzień - takie podgrzewane
Kochana Grazynko moja starsza konczy 7 lat.Bardzo dziekuje za komplement dawno nic miłego nie słyszałam co do lasagne to zrobie w niedziele na 2 urodziny myslałam jeszcze o bigosie z pieczarek jak myslisz
własnie widziałam tez Grazynko ze wpisałas sie w watku o marcepanieu planuje takowy zrobic na tort i zastanawiam sie nad sztucznym czy prawdziwymhttp://wielkiezarcie.com/przepis5121.html
Tak Grazynko co do bigosu to własciwie dla dorosłych moje dziewczyny maj a zapewnione atrakcje słodkie ha ha pochwale sie zdjeciami jak wyszedł tort