Przepis!!! Szczegóły techniczne wykonania!!! Ja mam dziecko w grupie Pszczółek, które w grudniu będzie miało imieniny... Opowiadaj co i jak, ale to już :)))))))))
Ciasto, takie jak na murzynka (klasyczny biszkopt ciężko jest wyjąć z takiej formy), upiekłam w żaroodoprnej misce. Przełożyłam go dwoma warstwami tzn. pierwsza biała twarogowa, druga to poprostu galaretka, jak to wszystko się zastygło to obsmarowałam go kupnym kremem z masłem (nie używam surowych jajek), a jak ten "zastygł" to przecięłam ciacho pionowo w 1/3. Ubranko pszczółki to sztuczny marcepan "basia19" oczywiście zabarwiony. NAJLEPSZE barwniki to Schwartrau- takie w 4 tubeczkach- kupiłam je w Delikatesach BOMI. Te które kupiłam na Allegro, bardzo zmieniają konsystencję masy i mają "cienkie", mało intensywne kolory. Skrzydełka to kalaka graficzna (ale teraz poszłabym do kwiaciarni i kupiłabym jedno z dziwactw do ozdabiania wiązanek), czułki to druciki odziane w marcepan. ciasto upiekłam według pomysłu p. A. Klimczak, wejdź na stronę www.tortownia.pl i poszperaj w galerii. Przede mną Biedroneczka, też na bal do przedszkola.
Cudowna ta Twoja pszczółka. Właśnie zastanawiałam sie z czego zrobiłaś skrzydełka. Mam pomysł, a jakby zrobić z opłatka? W sklepach cukierniczych sprzedają też papier do jedzenia w kształcie dużych banknotów. Myślę ten pomysł na pszczółkę odgapić ponieważ mamy pasiekę. Więc pszczelarzowi na urodzinki zrobię taką pszczółkę. Pszczelarz nie jest dzieckiem, lecz na pewno z pszczółki się ucieszy. Tylko czy mi wyjdzie taka piękna jak Tobie? ABA
Super pomysł z tym opłatkiem, ja będąc dziś w sklepie widziałam takie oblaty, ale ciekawe, czy to nie jest za kruche? Trzeba spróbować :-)) Jeśli chodzi o pomysł na tort dla pszczelarza to zobacz http://www.tortownia.pl/galeria.php?nr=206#gal (mam nadzieję, że podając ten link nie łamię regulaminu). mam nadzieję, że Ci się spodoba :-))
Oglądam już kolejny torcik i nie mogę się nadziwić JAKIE WY CUDA ROBICIE , przecudny torcik pszczółka , zabawny , pomysłowy wszystkie mamusie będą teraz o tym gadurzyć , pozdrawiam
Dziś zrobiłam swój pierwszy tort, na urodziny małego sąsiada. Nie jest doskonaly, ale i tak jestem z niego dumna :-))
Szczerze Ci gratuluję. Wygląda fantastycznie. A skoro tak dobrze wyszedł Ci pierwszy tort, to jak będą wyglądały te następne? :-)
Przepis!!! Szczegóły techniczne wykonania!!! Ja mam dziecko w grupie Pszczółek, które w grudniu będzie miało imieniny... Opowiadaj co i jak, ale to już :)))))))))
Ciasto, takie jak na murzynka (klasyczny biszkopt ciężko jest wyjąć z takiej formy), upiekłam w żaroodoprnej misce. Przełożyłam go dwoma warstwami tzn. pierwsza biała twarogowa, druga to poprostu galaretka, jak to wszystko się zastygło to obsmarowałam go kupnym kremem z masłem (nie używam surowych jajek), a jak ten "zastygł" to przecięłam ciacho pionowo w 1/3. Ubranko pszczółki to sztuczny marcepan "basia19" oczywiście zabarwiony. NAJLEPSZE barwniki to Schwartrau- takie w 4 tubeczkach- kupiłam je w Delikatesach BOMI. Te które kupiłam na Allegro, bardzo zmieniają konsystencję masy i mają "cienkie", mało intensywne kolory. Skrzydełka to kalaka graficzna (ale teraz poszłabym do kwiaciarni i kupiłabym jedno z dziwactw do ozdabiania wiązanek), czułki to druciki odziane w marcepan. ciasto upiekłam według pomysłu p. A. Klimczak, wejdź na stronę www.tortownia.pl i poszperaj w galerii. Przede mną Biedroneczka, też na bal do przedszkola.
bardzo piekny torcik szkoda ze nie jestes moja sasiadka
sliczny gratulacje!!!
torcik super gratulacje !!!!!!!!!!
Juz ogladajac komentarze, Twoj tort zwrocil na mnie szczegolna uwage - jest po prostu przesliczny!!!!!!!!!!!!!! Gratulacje :)))
Mi tez sie bardzo podoba ze tez nie wpadlam a pomysl zeby go zrobic mojej Majusi na roczek, ale na dwa latka zrobie na pewno!!!! jest sliczny
Bardzo ładny ten tort i jest z czego być dumną!! Pozdrawiam
Śliczny
Cudowna ta Twoja pszczółka. Właśnie zastanawiałam sie z czego zrobiłaś skrzydełka.
Mam pomysł, a jakby zrobić z opłatka?
W sklepach cukierniczych sprzedają też papier do jedzenia w kształcie dużych banknotów.
Myślę ten pomysł na pszczółkę odgapić ponieważ mamy pasiekę.
Więc pszczelarzowi na urodzinki zrobię taką pszczółkę.
Pszczelarz nie jest dzieckiem, lecz na pewno z pszczółki się ucieszy.
Tylko czy mi wyjdzie taka piękna jak Tobie?
ABA
Super pomysł z tym opłatkiem, ja będąc dziś w sklepie widziałam takie oblaty, ale ciekawe, czy to nie jest za kruche? Trzeba spróbować :-)) Jeśli chodzi o pomysł na tort dla pszczelarza to zobacz http://www.tortownia.pl/galeria.php?nr=206#gal (mam nadzieję, że podając ten link nie łamię regulaminu). mam nadzieję, że Ci się spodoba :-))
Cudna ta Twoja pszczółka!!!!!Gratulacje
Tort wspaniały, gratuluję
Bardzo pieknie !!! tylko tak dalej i nie zapominaj pokazywac nam zdjecia!!
Oglądam już kolejny torcik i nie mogę się nadziwić JAKIE WY CUDA ROBICIE , przecudny torcik pszczółka , zabawny , pomysłowy wszystkie mamusie będą teraz o tym gadurzyć , pozdrawiam
piekny torcik gratuluje.