Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Przeniesiony...z "smacznie,smacznie,najsmaczniej"...

• Autor: iwoniak Data: 2007-10-08 16:27:06

Autor: iwoniak
    Temat: Odp: tanio w Krakowie
    Data: 2007-10-08 10:21:31

Czy znacie jeszcze jakieś miejsca, w których można tanio zjeść w Krakowie? Mój szanowny małżonek za tydzień rozpoczyna tu studia podyplomowe i na weekendy przenosi się do Krakowa - coś jeść musi...sporo zapłaci za dojazdy i noclegi więc szukam coś niedrogiego do jedzenia .

• Autor: bea39 Data: 2007-10-08 16:31:02

To zależy w jakiej kuchni chce jadać? Czy zaspokaja go bar, czy tez ma większe wymagania?
    Równie i to gdzie będzie miał zajęcia.Bo przecież nie będzie jechał przez całe miasto mając niedrogą knajpkę pod bokiem :)Sprecyzuj proszę i na pewno coś się znajdzie

• Autor: iwoniak Data: 2007-10-08 16:48:51

Hmmm, jak by to napisać...do tej pory stosował dietę odchudzającą (schudł ponad...30 kg! ) - nadal preferuje dania niskokaloryczne, czyli interesowałby go bar z możliwością zjedzenia "ogromnych porcji surówek" + mięsko - nie wiem, czy takie wymagania uda się zaspokoić? A studiować, ten mój odchudzony Kopernik , będzie gdzieś na UJ przy samym Rynku. (mówił,że w Rynku jedzonko drogie)

• Autor: bea39 Data: 2007-10-08 18:58:26

zatem Rózowy słoń na przeciwko Kollegium Novum i Chimeta na Anny

• Autor: gosia64 Data: 2007-10-08 17:48:34

Polecam pyszne i tanie obiadki u "Babci Maliny" na Slawkowskiej (Rynek)

• Autor: occulta Data: 2007-10-11 15:58:46

Z wiedzy studenckiej: przede wszystkim trzeba chodzić tam gdzie dużo ludzi - bo wtedy jest świeże :)
    Jeśli chodzi o napradę tanie jedzenie to na ulicy Grodzkiej, jak sie idzie od Rynku po prawej stronie, w drugiej jej części za placem Wszystkich Świętych jest bar mleczny, tam jest stosunkowo tanio(nie najtaniej jeśli chodzi o bary mleczne), i duży wybór. Najtańszy bar mleczny o niezłym standarcie jest na skrzyżowaniu Dietla ze Starowiślną pod filarkami. Na ul. Szewskiej jest bar Wegetariański, nie pamiętam jak się nazywa, ale  jest po lewej stronie  jak się idzie od teatru Bagatela, obok pubu Dynia - tam też jest dość tanio(do 10 zł, sałatka z tego co pamiętam ok.3 zł i im więcej w zestawie tym taniej) i jest masę sałatek. Bary chińskie mają wystawione ceny na zewnątrz więc trzeba by sprawdzić (te najtańsze nam zlikwidowano :( ), na ul. Librowszczyzna jest całkiem niezły(ceny 9-14zł). Najtańsza duża potrawa w samym Rynku -16,90 Shaorma w Sfinxie lub Siuxie(ziemniaki lub ryż, sałtka, sosy, mięsko). Jak sobie jeszcze coś przypomnę to napiszę.

• Autor: bea39 Data: 2007-10-11 17:37:09

Na  Librowszczyzny niestety pogorszyli się :(.POszli na ilość , jakośc została w tyle.

• Autor: occulta Data: 2007-10-11 23:16:04

Niestety to fakt :( poziom spadł, nie wiem co się porobiło z tymi chińsko-wietnamskimi knajpkami, na Floriańskiej zlikwidowano chyba dwie, a na Rondzie Mogilkim kupili nową zastawę ;), dodali dressing i ceny zdecydowanie w górę :(

• Autor: bea39 Data: 2007-10-12 08:11:02

Natomiast ta przy Parku Wodnym wciąż trzyma fason. No i nie musisz codziennie bywac,żeby personel Cię zapamietał, a ludzi jednak się tam przewija :)

• Autor: occulta Data: 2007-10-11 23:23:35

Jeszcze dostałam dzis ulotkę jaką będziemy rozdawać pierwszoroczniakom i tam między innymi jest punkt "Gdzie zjeść". Po za tymi co pisałam jest jeszcze Żaczek ul. Czarnowiejska 75(tam z tego co siostra mówiła też obiadki poniżej 10 zł i to pełne), wymieniana "Babcia Malina" poza Sławkowską jest jeszcze na ul. Szpitalnej 38. Ten bar z sałatkami,itp o którym pisałam nazywa się Vega i jest na ul. Krupniczej 22 i na ul. Gertrudy 7.

• Autor: didloo Data: 2007-10-12 16:29:34

Bar na Dolnych Młynach

• Autor: iwoniak Data: 2007-10-17 22:48:52

Dziekuje bardzo za wszystkie informacje podrukowałam mu mapki z zaznaczonymi miejscami. W piątek wyrusza...

• Autor: bea39 Data: 2007-10-18 08:06:21

Jest jeszcze bar  nalesnikowy między Rynkiem a Małym Rynkiem.Wprawdzie mało sałatek ale mogą być nalesniki nadziewane warzywami,Pysznie i tanio.

Przejdź do pełnej wersji serwisu