Kochani pomóżcie mi w miare szybko... Robię tort i mam litr śmietany 36% i niewiem ile musze dodać do niej żelatyny zeby sie pięknie ścięła...?PROSZE O SZYBKOA RADĘ!!!! I DZIEKUJĘ!!!!
Viva, ja daję na litr zwykłej smietany ok 25g, biorąc pod uwagę,że masz śmiet.tortową dałabym nie więcej niż 20 g, a najlepiej 3 łyżki stołowe, ale może ktoś jeszcze podpowie.Powodzenia
Ja zawsze daję 1 łyżeczkę na 0,25l śmietany a stosuję 30%. Jest ok.-oczywiście tort przechowuję w lodówce. Wydaje mi się,że większa ilość żelatyny powoduje taką "galaretowatość śmietany",ale są różne smaki.
Kochani pomóżcie mi w miare szybko... Robię tort i mam litr śmietany 36% i niewiem ile musze dodać do niej żelatyny zeby sie pięknie ścięła...?PROSZE O SZYBKOA RADĘ!!!!
I DZIEKUJĘ!!!!
Viva, ja daję na litr zwykłej smietany ok 25g, biorąc pod uwagę,że masz śmiet.tortową dałabym nie więcej niż 20 g, a najlepiej 3 łyżki stołowe,
ale może ktoś jeszcze podpowie.Powodzenia
Ja zawsze daję 1 łyżeczkę na 0,25l śmietany a stosuję 30%. Jest ok.-oczywiście tort przechowuję w lodówce. Wydaje mi się,że większa ilość żelatyny powoduje taką "galaretowatość śmietany",ale są różne smaki.
Lepiej dać śmietan-fix smietana ma lepszą konsystencję i na pewno sie bedzie trzymać
DZIĘKUJĘ!!!