Użytkownik piq napisał w wiadomości: > Moment, moment. Policzyłaś koszt produktów. Filety smażysz na oleju, > panierujesz ....Ziemniaki myjesz, gotujesz... to też jest koszt.
Trzeba doliczyc tez koszty produkcji. Prad, gaz, woda.. czas pracy..
Piq, Aguś koszty prądu, gazu i pracy nie liczę, gdyż nie jestem w stanie tego policzyć, a pozatym tu chodzi mi tylko i wyłącznie o koszt produktów. Filety były już kupione jako panierowane, więc panierka odpada w tym wypadku, jedynie dochodzi koszt oleju, ale przecież nie będę wypisywać tutaj tych kilku kapek oleju, których użyłam do usmażenia filetów na patelni teflonowej?
Widze nowy nick,czyzbym przegapila powitanie? Jakby co to witam Cie na WZ ;) Na obiad mam pomidorowke z ryzem, ale kosztow niepotrafie policzyc...powiem tak: dosyc tani i szybki obiadek ;)
Witam:) Na dziś przygotowuję pomidorową i racuchy z jabłkami :) Koszt mojego obiadku na dziś to: Wywar z rosołu który pozostał mi z poniedziałku +puszka pomidorów to ok.3-4zł 2 paczki makaronu ok 4zł. 1kg.mąki+1l.mleka+drożdże+cukier+jabłka to koszt ok.4zł(jabłka mam z sadu za darmo:) ) Łączny koszt obiadu to ok 11-12zł dla 5 osób. Pozdrawiam i wszystkim życzę smacznego:)
Witam!!! Ja mam dzisiaj wątróbkę drobiową: Wątróbka - 4,30 zł ziemniaki 1 kg - 1 zł surówka kupiona porowa - 2.70 zł (liczę jeszcze na jeden obiad z wątróbki) razem to: 8,00 zł 2 dorosłe osoby i jedno dziecko. POZDRAWIAM!!!
Moj dzisiejszy obiad to zupa grzybowa z łazankami. Na drugie karczek z piekarnika, ziemniaki i sałatka z pekińskiej na ostro. Zupa: grzyby miałam za darmo smietana 2 zł łazanki 1,30 zł wywar z rosołu został mi z niedzieli jeszcze
Drugie danie: ziemniaki ok 1 zł karczek ok 6zł marynata do miesa ok 1,50 sałatka z kapusty ok 2 zł
Podsumowując zupa 3,30 zł a drugie danie ok 10,50 zł . Razem wyszlo ok 14 zł
Witaj u nas Nadiaa:)
Mam dzis zupę:
pieczarki 1/2kg - 3zł
mieso mielone drobiowe tacka - 4zł
3 zabki czosnku 0,20 zł
5 ziemniaków -0,30 zł
1 papryka - 0,50 zł
puszka fasolki czerwonej - 1,90
puszka kukurydzy - 1,80
przecier pomidorowy 2,60
i po szczypcie przypraw w proszku(chili, bazylia)
chleb dla 4 dorosłych osób czyli ok. 15 zł. Jest tego cały gar, więc może na jutro zostanie...
Widzę, że wątek nie cieszy się zbytnią popularnością Jednak myślę, że mógłby być on przydatny osobom, które chcą się zorientować cenowo jaki jest koszt robienia obiadów w domu, oraz osobom, które szukają pomysłów na tanie obiadki.......
Mój dzisiejszy obiadek:
- 2 opakowania pyzów na parze tj. 2 x 0,99 = 1,98 - Duży Jogurt Jogobella 2,49
Witam
Przeglądając forum gazeta.pl znalazłam taki właśnie wątek i pomyślałam, żeby założyć go tutaj na Wielkim Żarciu
No to zaczynamy:
* filety rybne panierowane 4 szt. - 5,8
* Ziemniaki 0,5 kg - około 1
* Buraczki wiórki - 1,59
Czyli łączny koszt mojego dzisiejszego obiadu - 8,39 zł
A jak to wygląda u was?
koszt mojego obiadu 0pln - jem dzis u mamy (hi hi hi)
Moment, moment. Policzyłaś koszt produktów. Filety smażysz na oleju, panierujesz ....
Ziemniaki myjesz, gotujesz... to też jest koszt.
Użytkownik piq napisał w wiadomości:
> Moment, moment. Policzyłaś koszt produktów. Filety smażysz na oleju,
> panierujesz ....Ziemniaki myjesz, gotujesz... to też jest koszt.
Trzeba doliczyc tez koszty produkcji.
Prad, gaz, woda.. czas pracy..
Piq, Aguś koszty prądu, gazu i pracy nie liczę, gdyż nie jestem w stanie tego policzyć, a pozatym tu chodzi mi tylko i wyłącznie o koszt produktów. Filety były już kupione jako panierowane, więc panierka odpada w tym wypadku, jedynie dochodzi koszt oleju, ale przecież nie będę wypisywać tutaj tych kilku kapek oleju, których użyłam do usmażenia filetów na patelni teflonowej?
Widze nowy nick,czyzbym przegapila powitanie? Jakby co to witam Cie na WZ ;)
Na obiad mam pomidorowke z ryzem, ale kosztow niepotrafie policzyc...powiem tak: dosyc tani i szybki obiadek ;)
Witam:)
Na dziś przygotowuję pomidorową i racuchy z jabłkami :)
Koszt mojego obiadku na dziś to:
Wywar z rosołu który pozostał mi z poniedziałku +puszka pomidorów to ok.3-4zł
2 paczki makaronu ok 4zł.
1kg.mąki+1l.mleka+drożdże+cukier+jabłka to koszt ok.4zł(jabłka mam z sadu za darmo:) )
Łączny koszt obiadu to ok 11-12zł dla 5 osób.
Pozdrawiam i wszystkim życzę smacznego:)
Witam!!!
Ja mam dzisiaj wątróbkę drobiową:
Wątróbka - 4,30 zł
ziemniaki 1 kg - 1 zł
surówka kupiona porowa - 2.70 zł
(liczę jeszcze na jeden obiad z wątróbki) razem to: 8,00 zł 2 dorosłe osoby i jedno dziecko.
POZDRAWIAM!!!
Moj obiad czyli wiejska tarta z kurczaka wg Pascala Brodnickiego to 4€ na 4 osoby.
Moj dzisiejszy obiad to zupa grzybowa z łazankami. Na drugie karczek z piekarnika, ziemniaki i sałatka z pekińskiej na ostro.
Zupa:
grzyby miałam za darmo
smietana 2 zł
łazanki 1,30 zł
wywar z rosołu został mi z niedzieli jeszcze
Drugie danie:
ziemniaki ok 1 zł
karczek ok 6zł
marynata do miesa ok 1,50
sałatka z kapusty ok 2 zł
Podsumowując zupa 3,30 zł a drugie danie ok 10,50 zł .
Razem wyszlo ok 14 zł
Witaj u nas Nadiaa:) Mam dzis zupę: pieczarki 1/2kg - 3zł mieso mielone drobiowe tacka - 4zł 3 zabki czosnku 0,20 zł 5 ziemniaków -0,30 zł 1 papryka - 0,50 zł puszka fasolki czerwonej - 1,90 puszka kukurydzy - 1,80 przecier pomidorowy 2,60 i po szczypcie przypraw w proszku(chili, bazylia) chleb dla 4 dorosłych osób czyli ok. 15 zł. Jest tego cały gar, więc może na jutro zostanie...
Uwierzcie,że przez cały dzień zjadłam 3 małe 5 cm wafelki w pracy...służbowe..
i litr kawy do tego
no a potem wrzody.. haha
Pozdr
4,64 zł obiad w pracy
witam! u nas kotleciki z piersi kurczaka ziemiaczki pomidorki w śmietanie z czosnkiem koszt ok 12 zł. pozdrawiam!
Widzę, że wątek nie cieszy się zbytnią popularnością Jednak myślę, że mógłby być on przydatny osobom, które chcą się zorientować cenowo jaki jest koszt robienia obiadów w domu, oraz osobom, które szukają pomysłów na tanie obiadki.......
Mój dzisiejszy obiadek:
- 2 opakowania pyzów na parze tj. 2 x 0,99 = 1,98
- Duży Jogurt Jogobella 2,49
Koszt całości - 4,47 zł
barszcz czerwony z uszkami mięsnymi - ok 6 zł (na 4 osoby)