mam mały problem, wymyśliłm na obiad naleśniki z mięskiem, ale zapomniałam kupic mleka :( Tak sobie wymysliłam że może zamiast mleka dodam śmietane albo jogurt naturalny??? czy to bedzie zjadliwe???? moze ktos probowal i doradzi.
Tak, będzie zjadliwe :) Niektóre przepisy właśnie polecają, że lepsze wychodzą na takich produktach mlecznych - kefir, maślanka więc pewnie i jogurt czy śmietana mogą być. Jak masz gazowaną wodę to też może być. Nawet zwykła przegotowane sie nadaje :).
Użytkownik sunny napisał w wiadomości: > Tak, będzie zjadliwe :) Niektóre przepisy właśnie polecają, że lepsze wychodzą > na takich produktach mlecznych - kefir, maślanka więc pewnie i jogurt czy > śmietana mogą być. Jak masz gazowaną wodę to też może być. Nawet zwykła > przegotowane sie nadaje :).
dzieki sliczne za odpowiedz, lece robic nalesniki, ciekawe co z nich wyjdzie :)
nalesniki z miesem robie najczesciej jak mam ugotowane miesko z rosolu, wtedy tez go miele maszynka (nawet wrzucam te jarzynki co mi w rosole zostaly) przysmazam cebulke, przyprawiam i mieszam. Mozna dodac osobno ugotowanej bialej lub kwasnej kapusty i wtedy beda z miesem i kapusta.
mam mały problem, wymyśliłm na obiad naleśniki z mięskiem, ale zapomniałam kupic mleka :(
Tak sobie wymysliłam że może zamiast mleka dodam śmietane albo jogurt naturalny???
czy to bedzie zjadliwe???? moze ktos probowal i doradzi.
bede wdzieczna za wszelkie sugestie.
Tak, będzie zjadliwe :) Niektóre przepisy właśnie polecają, że lepsze wychodzą na takich produktach mlecznych - kefir, maślanka więc pewnie i jogurt czy śmietana mogą być. Jak masz gazowaną wodę to też może być. Nawet zwykła przegotowane sie nadaje :).
Użytkownik sunny napisał w wiadomości:
> Tak, będzie zjadliwe :) Niektóre przepisy właśnie polecają, że lepsze wychodzą
> na takich produktach mlecznych - kefir, maślanka więc pewnie i jogurt czy
> śmietana mogą być. Jak masz gazowaną wodę to też może być. Nawet zwykła
> przegotowane sie nadaje :).
dzieki sliczne za odpowiedz, lece robic nalesniki, ciekawe co z nich wyjdzie :)
jesli z miesem.. to nalesniki na piwie sa dobre...
jak robicie nadzienie miesne???
nalesniki z miesem robie najczesciej jak mam ugotowane miesko z rosolu, wtedy tez go miele maszynka (nawet wrzucam te jarzynki co mi w rosole zostaly) przysmazam cebulke, przyprawiam i mieszam. Mozna dodac osobno ugotowanej bialej lub kwasnej kapusty i wtedy beda z miesem i kapusta.
i jeszcze pieczarki albo grzybki:))