Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Czy ktos z Was, ma jakies doswiadczenia w leczeniu homeopatycznym??

• Autor: Glumanda Data: 2007-10-12 22:08:38

Od ponad trzech miesiecy nie moge pozbyc sie kaszlu.
    Bylam u laryngologa, na tomografii zatok, zrobiono mi wszystkie testy na alergie.. i nic...
    kaszel jednak jest nadal i takie niekonczace sie, lykanie ...
    Po ostatniej wizycie u lekarza dostalam kortizon w sprayu, do inhalacji... ale on tez mi nie pomaga :(
    Zastanawiam sie nad pojsciem do lekarza alternatywnego, jak myslicie, mam szanse wyzdrowiec???
    Zakaszlana Glumanda

• Autor: EWA007 Data: 2007-10-12 22:12:49

Propolis zalać spirytusem, na 3 tygodnie w ciemne miejsce, a potem po kilka kropli na kielonek mleka. Działa.

• Autor: Maddalena Data: 2007-10-12 22:25:03

Ewo, przez te 3 tygodnie czekanie na nalewke to Glumandzia nam sie moze wykonczyc. Oczywiscie, ze idz do Heilpraktikerin Glumanda. Odloz ten kortyzol...Dorota moze Ty masz na nia wiekszy wplyw:)

• Autor: luckystar Data: 2007-10-12 22:43:02

ja tez jestem przeciwnikiem kortyzolu, Glumandziu zdecydowanie idz do lekarza alternatywnego. Sama walcze w tej chwili z silnym przeziebieniem, ale jak narazie tylko metodami domowymi .... bo coz mi da lekarz nastepny antybiotyk ???

• Autor: bahus Data: 2007-10-12 22:49:48

Niewiele Ci pomogę bo ja homeopatycznie leczę tylko kaca...
    Bahus

• Autor: olusia1p Data: 2007-10-12 22:54:10

hehe bahus jak to jest leczenia kaca przez homeopatię........to ja powiem tyle , czasem się leczylam homeopatycznie , szczególnie gdy byłam w ciązy i pomagało , teraz to czasem dziecią kupuję leki homeopatyczne i ogólnie jestem zadowolona , moje zdanie jest takie , że powinnas spróbować , napewno to nie zaszkodzi :) pozdrawiam

• Autor: jasia Data: 2007-10-13 01:25:35

Bahus, ty to masz styl.....!!!
    jasia

• Autor: Glumanda Data: 2007-10-12 23:12:59

Hej, narazie wszystkim Wam dziekuje za odzew..  a bahusowi, szczegolnie... chyba sie schleje.... to on mi potem pomoze, jak z tym kacem postepowac :D hihi

• Autor: miauka Data: 2007-10-13 06:28:27

oj Glumandziu ja slaba alternatywna doktorka jestem ale pamietam jak mnie torturowala mlekiem z miodem i maslem oraz czosnkiem- pomagalo, a tato mnie rowniez torturowal syropem z cebuli - rowniez pomagalo, natomiast dziadek mnie torturowal cytryna z miodem - no mniej pomagalo..... zastanawiam sie czym mnie babcia torturowala, chyba byla jedyna nie torturajaca :):):)

wracaj do zdrowia

• Autor: Krystyna911 Data: 2007-10-13 07:36:33

Ja ubiegłej jesieni miałam bardzo silne zapalenie zatok. Antybiotyki róznorodne, brane przez 1,5 miesiąca niewiele pomagały. Wtedy zdecydowałam się na leczenie homeopatyczne. Brałam "EUPHORBIUM" firmy Hell. I to wreszcie pomogło. Wiem, że w zależności od schorzenia, firma ta produkuje różne specyfiki. http://www.zymellapharma.com/dr_reckeweg/index.php?page=produkt&id=60
    W tym linku podaję kolejnego producenta leków homeopatycznych. Przeciw kaszlowi są krople "R 9". Ja też używałam specyfików tej firmy. Nie są one powszechnie dostępne w każdej aptece (przynajmniej w moim mieście), ale można kupic w aptekach internetowych (najlepszą ofertę miała apteka Izis w Białymstoku).
    Po moich ubiegłorocznych doświadczeniach, przekonałam się do leków homeopatycznych. Gdy wcześniej ktoś mi mówił o nich, to uśmiechałam się pod wąsem. Teraz sama polecam.
    Powodzenia w zwalczaniu choroby Glumando.

• Autor: renarb Data: 2007-10-13 15:39:33

mi tez to pomoglo... i teraz jak mam katar( zatoki) to tylko to...ale to zalezy pewnie od organizmu...polecilam to tez mojej znajomej... ktora z obawami do tego podchodzila... ale mowila ze jej wszystko ladnie oczyscilo...wiec.

• Autor: kurkuma Data: 2007-10-13 14:56:07

Glumando, odezwij się do mnie na maila. Do ustalenia właściwego leku potrzeba więcej informacji.

• Autor: Glumanda Data: 2007-10-13 15:08:36

Ok, dziekuje, lecz poznym wieczorem lub jutro , bo za godzine mam odwiedziny :) dzieki seredczne! :) :*

• Autor: renarb Data: 2007-10-13 15:36:16

sprobowac nie zaszkodzi... moja znajoma byla u homeopaty...to mowi ze taki wywiad jej zrobillll ze hej, potem dal jej jeden lek...  i pomoglo... na 2-3 lata... tylko sama wizyta byla dosc droga.trzymaj sie.

Przejdź do pełnej wersji serwisu