Forum

Gawędy o jedzeniu

Jak polaczyc - biszkopt + ser + jablka?

  • Autor: kurczaczek Data: 2007-10-13 11:40:57

    Witam! Chcialabym upiec ciasto, ktore bedzie pulchne jak biszkopt ale jednoczesnie wilgotne, najlepiej polaczone z seren oraz jabluszkami. Moze tak warstwowo? Albo ciasto polaczone z serkiem a na to jablka? Czy jest to wogole mozliwe? Przyznaje, ze jestem poczatkujaca w dziedzinie - wypieki - dlatego nie wiem w jaki sposob polaczyc np. biszkopt z serkiem i jablkami aby wyszlo cos zjadliwego. Sam biszkopt juz pieklam wiec dam rade ale co dalej?  Tylko prosze nie smiejcie sie z nowicjuszki! Pomozcie!

  • Autor: kurczaczek Data: 2007-10-13 13:17:09

    Agnieszko! Bardzo dziekuje za odpowiedz, nie wiem jednak jak przygotowac te jablka z galaretka oraz jak dokladnie smazyc serek. Jesli mozesz to prosze o opis. Kiedys jadlam ciasto, ktore bylo bardzo pulchniutkie i jednoczesnie wilgotne. W ciescie oprocz maki jajek i innych dodatkow, dodatkowo byl wlasnie ser. Na jedna czesc ciasta serowego byly wylozone jablka potem znow warstwa serowego  i calosc pieczona w piekarniku. Cos w rodzaju szarlotki.W ciescie wyczuwalo sie serek, ktory powodowal jego wilgotnosc. Tobylo naprawde pyszne! Osobiscie nie przepadam za ciastami ale to smakowalo wysmienicie gdyz bylo wilgotne, pulchne i malo slodkie. Teraz biegne na zakupy, zagladne tu pozniej.

  • Autor: superka Data: 2007-10-13 14:51:46

    http://wielkiezarcie.com/przepis6962.html, spróbuj z tego przepisu , tylko musisz upiec cienkie placki albo przekroić jeden :))

  • Autor: kurczaczek Data: 2007-10-13 18:03:30

    dziekuje superka! przepis naprawde ciekawy i chyba wyprobuje! o cos takiego mi chodzilo! jeszcze raz dziekuje!

Przejdź do pełnej wersji serwisu