Elleno widać, ze w wykonanie tego tortu włożyłaś dużo Serca :))))) Gratuluje i przesyłam życzenia spełnienia wszystkiego o czym zamarzy Jubilatka. Patrząc na takie cuda, sama nabieram ochoty na zabawę z tymi cukierniczymi masami plastycznymi... Podpowiedz mi, jak nakładałaś taki duzy płat tej masy na tort ?
Sorki, że jeszcze marudzę, ale masa Ci sie nie rwała ? i przenosiłas na czymś, czy na rekach (technicznie jak to wyglądało ?), na jaką grubośc rozwałkowałaś marcepan ?
Ave mnie osobiście jest najlepiej wałkować między foliami (reklamówki jednorazowe), wtedy masa się nie rwie i można dosyć cienko rozwałkować. Ja też masę przenoszę na wałku, jedna strona trzyma się na wałku drugą podnoszę ręką i kładę na tort, potem juz tylko wyrównać trzeba boki.
przepraszam ze tak pozno robiłam tak jak Monika a grubosc około 3 milimetrow zawsze lepiej nza taka grubosc poniewaz bałam sie ze marcepan połozony na tort moze sie rozpływac gdyby był za cienki pozdrawiam Ave i zycze powodzenia
Bardzo sie starałam by corka była zadowolona i chyba sie udało...Torcik jest przełozony kremem truskawkowym...
naprawde przesliczny az slinka leci
Wow...cóż więcej dodać..
Tort jest prześliczny, gratuluję !!
Na pewno sie udało :)torcik jest uroczy i az szkoda go zjadac. Pozdrawiam i zycze duzo usmiechu dla córeczki :))
Przecudny i pewnie przepyszny.Gratuluję pomysłowości.
Po prostu świetny. Gratulacje i najlepsze życzenia urodzinowe dla córeczki
Sliczny ten torcik :)) zawsze podziwiam Wasze zdolnosci :))
Bardzo Wam dziekuje kochani za miłe słowa ale daleko mi do waszych kulinarnych zdolnosci mam nadzieje jednak ze z czasem nabiore wprawy
Elleno widać, ze w wykonanie tego tortu włożyłaś dużo Serca :))))) Gratuluje i przesyłam życzenia spełnienia wszystkiego o czym zamarzy Jubilatka.
Patrząc na takie cuda, sama nabieram ochoty na zabawę z tymi cukierniczymi masami plastycznymi... Podpowiedz mi, jak nakładałaś taki duzy płat tej masy na tort ?
Bardzo dziekuje za ciepłe słwa mase marcepanowa wałkowałam wałkiem i przeniosłam na biszkopt
Sorki, że jeszcze marudzę, ale masa Ci sie nie rwała ? i przenosiłas na czymś, czy na rekach (technicznie jak to wyglądało ?), na jaką grubośc rozwałkowałaś marcepan ?
Ave mnie osobiście jest najlepiej wałkować między foliami (reklamówki jednorazowe), wtedy masa się nie rwie i można dosyć cienko rozwałkować. Ja też masę przenoszę na wałku, jedna strona trzyma się na wałku drugą podnoszę ręką i kładę na tort, potem juz tylko wyrównać trzeba boki.
Dzięki Moniko :)))) Twoje rady z pewnością sie przydadzą
przepraszam ze tak pozno robiłam tak jak Monika a grubosc około 3 milimetrow zawsze lepiej nza taka grubosc poniewaz bałam sie ze marcepan połozony na tort moze sie rozpływac gdyby był za cienki pozdrawiam Ave i zycze powodzenia
Nie dziwne ze mala byla zadowolona, ja tez bym byla:-)
Oj jak smakowicie wygląda!
Taki prosto od serca.
uściski i całuski dla córci.
ABA
bardzo bardzo dziekuje