Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Sposób na farbowanie

• Autor: aga1 Data: 2007-10-16 11:41:14

W sobotę kupiłam sobie czarny golf ,który zawiera 90% acrylic i 10% nylonu.Wczoraj go uprałam (ręcznie)w letniej wodzie z dodatkiem Perwoll Balsam Magic i woda była......ZIELONA!!!Aż mi całe paznokcie zafarbowało na zielono i wyglądałam jak OBCY.Na szczęście okazało się,że zabarwiła się odżywka na paznokciach i po użyciu zmywacza do paznokci ten koszmarny kolor zniknął.Do płukania dodałam (według babcinych porad) octu i woda dalej była ZIELONA(nie czarna).Nie wiem co mam z tym fantem zrobic,jak dalej postępowac przy praniu tego golfa,szkoda by mi wypłowiał bo jest ładny.Dlatego zwracam się do was o radę ponieważ ufam,że macie większą wiedzę na ten temat niż ja(mi jest tylko znane płukanie z dodatkiem octu,ale chyba w tym wypadku nie wiele to pomaga).Z góry dziękuje za wszystkie podpowiedzi:)

• Autor: nonka4 Data: 2007-10-16 12:21:43

Jeśli prałaś zgodnie z instrukcją na metce,a golf "swoje" to reklamuj

• Autor: Baśka Data: 2007-10-16 19:32:04

Kupiłam sobie "z odzysku" śliczną czarną chustę z aplikacjami.Farbuje przy praniu jak cholera.Ręce mam po praniu czarne, ale kolor na szczęście coraz bardziej intensywny.Noszę w kieszwni worek foliowy,by w razie deszczu szybciutko ją schować.Szkoda mi płaszcza.Jest piękna a ja chciałam ją juz wyrzucić.
     Może podobnie bedzie z Twoim golfem?Będzie tylko trudno w nim chodzić,jeżeli będzie farbował Ci ciało...chyba że chcesz zamienić sie w...
     Ja tez płuczę w wodzie z octem,ale poza zapachem nic to nie zmienia.

• Autor: aga1 Data: 2007-10-16 22:15:24

Basiu,dokładnie tak jak napisałaś,szkoda by mi było go wyrzucic.Ciała jeszcze mi nie zafarbował(przynajmniej narazie).Zobaczę jak to będzie przy dalszym użytkowaniu i praniu:).Reklamacji złożyc nie mogę bo niestety paragon wylądował gdzieś w koszu....

Przejdź do pełnej wersji serwisu