Mam mnóstwo fajnych butelek. Również nalewek w tym roku sporządziłem sporo. Nie wiem gdzie i "czy" można jeszcze kupić stare poczciwe tradycyjne korki. Kiedyś w Poznaniu można było je kupić na targowisku...dziś niestety już ich nie ma. Bahus
Calkiem niedawno widzialam takie korki do kupienia w ktoryms hipermarkecie (mogl to byc real, tesco lub carrefour - niestety nie pamietam w ktorym). Korki te byly w sprzedazy poustawiane razem z dymionami, butelkami do wina, sloikami...itd. Byl to dzial tematyczny odnoszacy sie do przetworow, tak ze nie wiem czy do teraz jest w ekspozycji, ale mozesz sprawdzic. Pozdrawiam.
Gdzie kupić korki już wiesz ale skoro masz tyle ładnych butelek to może jak się Wróbelek ładnie uśmiechnie to pare egzemplarzy do ozdobienia pocztą dostanie :):):):):)
Mam mnóstwo fajnych butelek. Również nalewek w tym roku sporządziłem sporo. Nie wiem gdzie i "czy" można jeszcze kupić stare poczciwe tradycyjne korki. Kiedyś w Poznaniu można było je kupić na targowisku...dziś niestety już ich nie ma.
Bahus
Calkiem niedawno widzialam takie korki do kupienia w ktoryms hipermarkecie (mogl to byc real, tesco lub carrefour - niestety nie pamietam w ktorym). Korki te byly w sprzedazy poustawiane razem z dymionami, butelkami do wina, sloikami...itd. Byl to dzial tematyczny odnoszacy sie do przetworow, tak ze nie wiem czy do teraz jest w ekspozycji, ale mozesz sprawdzic. Pozdrawiam.
Potwierdzam, też widziałam w Tesco (i to całkiem niedawno)- obok różnych fajnych butelek itd.
carrefour w Gliwicach
Tesco w Rzeszowie i hala targowa (wtorki i piątki)...:)))
Leroy Merlin, tam gdzie baniaki na wino, "piwo w proszku" i inne cuda techniki
Korki kupuję w sklepach z artykułami gospodarstwa domowego
U nas jest duży wybór w jednym ze sklepów ogrodniczych, przyjeżdźaj.
Janek
Gdzie kupić korki już wiesz ale skoro masz tyle ładnych butelek to może jak się Wróbelek ładnie uśmiechnie to pare egzemplarzy do ozdobienia pocztą dostanie :):):):):)
Tak w uzupełnieniu. W sklepie gospodarstwa domowego widziałam kiedyś również urządzenie do korkowania i do kapslowania.
W MUSZKIETERACH jest duży wybór korków.
pozdrowienia
potrzebujesz korkow nowych!!! z ojcem pogadam i moze sie da zalatwic:)