Makusiu, proponuje Ci zrobic selera smazonego, panierowanego jak kotlet schabowy. Pokroic seler w plastry okolo 0.5 cm, chwile /2 min/ obgotowac, wysuszyc opapierowym recznikiem, opanierowac, usmazyc. Z sosem tatarskim i ziemniakami z wody pyszny obiad. Ja do utartych ziemniakow dodaje utarty seler 1:1, reszta jak w plackacj kartoflanych. Wyjda swietne "seleraczki". Pozdrawiam.
witam , szukam przepisu na placki z selera , bardzo proszę o pomoc , z góry wszystkim dziekuję Makusia
Makusiu, proponuje Ci zrobic selera smazonego, panierowanego jak kotlet schabowy. Pokroic seler w plastry okolo 0.5 cm, chwile /2 min/ obgotowac, wysuszyc opapierowym recznikiem, opanierowac, usmazyc. Z sosem tatarskim i ziemniakami z wody pyszny obiad.
Ja do utartych ziemniakow dodaje utarty seler 1:1, reszta jak w plackacj kartoflanych. Wyjda swietne "seleraczki". Pozdrawiam.
dziękuję Mari , właśnie o takie seleraczki mi chodzi :))