Forum

Gawędy o jedzeniu

Najprostszy sposób na pierś z kurzaka

  • Autor: kosa15krk Data: 2007-10-19 16:19:44

        Dzień dobry, jestem tu nowy wiec jesli zadaje pytanie w niewłaściwym dziale to przepraszam i proszę o przeniesienie do odpowiedniego.

    Jestem sportowcem i uczę się, nie mam za dużo czasu na gotowanie a moje posiłki wyglądają codziennie tak samo.

    Aktualnie mam problem z piersią kurczaka. Chodzi o to żeby zrobić po 100g na 3-4 dni. Jaki jest najszybszy, najprostszy sposób na zrobienie piersi?

    Z góry dziękuję wam za odpowiedzi i pozdrawiam,
    Kosa

  • Autor: Eithel Data: 2007-10-19 18:41:56

    ale tu chodzi o 100gr. porcje..
    najpierw popros w sklepie zeby ci tak podzielili a potem mozesz tak zrobic..dla mnie najprostsze sa kotletyz piersi w sezamowej panierce ale to raczej trzeba robic codziennie.heh..fajnie miec sportowca w gronie...moze sie uda zrobic kacik ze zdrowa zywnoscia..:)bylabym za..pozatym tez sie ucze.pozdro;)

  • Autor: Eithel Data: 2007-10-19 19:24:05

    ej..nie trzeba od razu tak wszystkiego wyliczac..to sa wart wzgledne a smietana lepsa juz od jogurtu z zelatyna (lepsze tluste nat niz te odtluszczone z cukrem)..ale to juz glebsza dyskusja..ale super by bylo cos ruszyc:)

  • Autor: itusia Data: 2007-10-19 23:16:51

    czy moglabys ,grazynko, podac pare szybkich przepisow na sosy do salatek?

     





  • Autor: smakosia Data: 2007-10-19 18:48:07

    Skoro to ma byc rozlozone na 3 lub 4 dni, to proponuje dla odmiany ( bo jak sadze smazyles te piersi ? ) takie danie:
    - piersi kurczaka pokroj w paseczki i dopraw sola oraz pieprzem (jesli masz sos sojowy, to swietnie sie w nim marynuje i drob staje sie niezwykle "soczysty" )
    - usmaz mieso (jakies 6-8 minut)
    - dodaj do miesa pokrojona w kostke duuuuza cebule
    - gdy cebula sie zeszkli dodaj pomidory z puszki (takie pokrojone w kostke)
    - wszystko poddus jakies 5 minut
    - dopraw odrobina cukru, soli i pieprzu
    - posyp na koniec pietruszka lub koperkiem
    - jesli lubisz smietane mozesz ja dodac dla odmiany smaku (np przy podgrzewaniu).

Przejdź do pełnej wersji serwisu