ale tu chodzi o 100gr. porcje.. najpierw popros w sklepie zeby ci tak podzielili a potem mozesz tak zrobic..dla mnie najprostsze sa kotletyz piersi w sezamowej panierce ale to raczej trzeba robic codziennie.heh..fajnie miec sportowca w gronie...moze sie uda zrobic kacik ze zdrowa zywnoscia..:)bylabym za..pozatym tez sie ucze.pozdro;)
ej..nie trzeba od razu tak wszystkiego wyliczac..to sa wart wzgledne a smietana lepsa juz od jogurtu z zelatyna (lepsze tluste nat niz te odtluszczone z cukrem)..ale to juz glebsza dyskusja..ale super by bylo cos ruszyc:)
Skoro to ma byc rozlozone na 3 lub 4 dni, to proponuje dla odmiany ( bo jak sadze smazyles te piersi ? ) takie danie: - piersi kurczaka pokroj w paseczki i dopraw sola oraz pieprzem (jesli masz sos sojowy, to swietnie sie w nim marynuje i drob staje sie niezwykle "soczysty" ) - usmaz mieso (jakies 6-8 minut) - dodaj do miesa pokrojona w kostke duuuuza cebule - gdy cebula sie zeszkli dodaj pomidory z puszki (takie pokrojone w kostke) - wszystko poddus jakies 5 minut - dopraw odrobina cukru, soli i pieprzu - posyp na koniec pietruszka lub koperkiem - jesli lubisz smietane mozesz ja dodac dla odmiany smaku (np przy podgrzewaniu).
Dzień dobry, jestem tu nowy wiec jesli zadaje pytanie w niewłaściwym dziale to przepraszam i proszę o przeniesienie do odpowiedniego.
Jestem sportowcem i uczę się, nie mam za dużo czasu na gotowanie a moje posiłki wyglądają codziennie tak samo.
Aktualnie mam problem z piersią kurczaka. Chodzi o to żeby zrobić po 100g na 3-4 dni. Jaki jest najszybszy, najprostszy sposób na zrobienie piersi?
Z góry dziękuję wam za odpowiedzi i pozdrawiam,
Kosa
ale tu chodzi o 100gr. porcje..
najpierw popros w sklepie zeby ci tak podzielili a potem mozesz tak zrobic..dla mnie najprostsze sa kotletyz piersi w sezamowej panierce ale to raczej trzeba robic codziennie.heh..fajnie miec sportowca w gronie...moze sie uda zrobic kacik ze zdrowa zywnoscia..:)bylabym za..pozatym tez sie ucze.pozdro;)
ej..nie trzeba od razu tak wszystkiego wyliczac..to sa wart wzgledne a smietana lepsa juz od jogurtu z zelatyna (lepsze tluste nat niz te odtluszczone z cukrem)..ale to juz glebsza dyskusja..ale super by bylo cos ruszyc:)
czy moglabys ,grazynko, podac pare szybkich przepisow na sosy do salatek?
Skoro to ma byc rozlozone na 3 lub 4 dni, to proponuje dla odmiany ( bo jak sadze smazyles te piersi ? ) takie danie:
- piersi kurczaka pokroj w paseczki i dopraw sola oraz pieprzem (jesli masz sos sojowy, to swietnie sie w nim marynuje i drob staje sie niezwykle "soczysty" )
- usmaz mieso (jakies 6-8 minut)
- dodaj do miesa pokrojona w kostke duuuuza cebule
- gdy cebula sie zeszkli dodaj pomidory z puszki (takie pokrojone w kostke)
- wszystko poddus jakies 5 minut
- dopraw odrobina cukru, soli i pieprzu
- posyp na koniec pietruszka lub koperkiem
- jesli lubisz smietane mozesz ja dodac dla odmiany smaku (np przy podgrzewaniu).