Kochane żarłoczki szukam przepisu i porad na temat udek faszerowanych. W przyszłą sobotę robie dla rodzinki 18ste urodziny mojego pierworodnego i właśnie wymyśliłam sobie, że zrobię faszerowane udka. Gdzieś kiedyś jadłam właśnie faszerowane pieczarkami stąd mój pomysł. Niestety nie mogę znaleść nigdzie przepisu, chodzi mi konkretnie o farsz do środka udka, bo samo wyjęcie kości myśle, że jakoś mi pójdzie. Pomóżcie proszę, a może podpowiecie czym można jeszcze nafaszerować takie mięsko? Pozdrówka
Bardzo dobry jest farsz z wątróbki na maśle, pozniej drobniutko siekas drobiowej. Najpierw obsmażamy ją na maśle, później drobniutko siekamy , dodajemy przyprawy i usiekaną zieloną pietruszkę, ciut kaszy manny, napełniamy udka i do piekarnika. Ja nadziewam w ten sposób pałeczki.
Musisz skladniki na farsz liczyć podwójnie, zależy to od wielkości udek, ja zawsze robię z dość dużych, a jeśli mi zostanie trochę farszu daję go razem z udkami do blaszki a potem jest taki fajny sosik :-)))
Dzieki bardzo, chcę to udka podać jako ciepłe danie z dodatkiem np czerwonego barszczu, obiecuje je zrobić chciaż nigdy nie obierałam mięska od kości mam nadzieje, że jakoś się uda, pozdrówka
Kochane żarłoczki szukam przepisu i porad na temat udek faszerowanych. W przyszłą sobotę robie dla rodzinki 18ste urodziny mojego pierworodnego i właśnie wymyśliłam sobie, że zrobię faszerowane udka. Gdzieś kiedyś jadłam właśnie faszerowane pieczarkami stąd mój pomysł. Niestety nie mogę znaleść nigdzie przepisu, chodzi mi konkretnie o farsz do środka udka, bo samo wyjęcie kości myśle, że jakoś mi pójdzie. Pomóżcie proszę, a może podpowiecie czym można jeszcze nafaszerować takie mięsko? Pozdrówka
Poszukaj w moich przepisach są, tylko linka nie umiem wstawiś może przypadną ci do gustu...? :-)))))
Bardzo dobry jest farsz z wątróbki na maśle, pozniej drobniutko siekas drobiowej. Najpierw obsmażamy ją na maśle, później drobniutko siekamy , dodajemy przyprawy i usiekaną zieloną pietruszkę, ciut kaszy manny, napełniamy udka i do piekarnika. Ja nadziewam w ten sposób pałeczki.
http://wielkiezarcie.com/przepis21897.html
To chyba ten przepis
appetita bardzo podoba mi się przepis na te udka a mozesz mi pomóc w ilości składników na farsz, muszę zrobić 10 udek. Pozdrówka
Musisz skladniki na farsz liczyć podwójnie, zależy to od wielkości udek, ja zawsze robię z dość dużych, a jeśli mi zostanie trochę farszu daję go razem z udkami do blaszki a potem jest taki fajny sosik :-)))
Dzieki bardzo, chcę to udka podać jako ciepłe danie z dodatkiem np czerwonego barszczu, obiecuje je zrobić chciaż nigdy nie obierałam mięska od kości mam nadzieje, że jakoś się uda, pozdrówka