Forum

Kuchenne porady

Pomocy! Udka faszerowane pieczarkami

  • Autor: renataz36 Data: 2007-10-20 18:23:33

    Kochane żarłoczki szukam przepisu i porad na temat udek faszerowanych. W przyszłą sobotę robie dla rodzinki 18ste urodziny mojego pierworodnego i właśnie wymyśliłam sobie, że zrobię faszerowane udka. Gdzieś kiedyś jadłam właśnie faszerowane pieczarkami stąd mój pomysł. Niestety nie mogę znaleść nigdzie przepisu, chodzi mi konkretnie o farsz do środka udka, bo samo wyjęcie kości myśle, że jakoś mi pójdzie. Pomóżcie proszę, a może podpowiecie czym można jeszcze nafaszerować takie mięsko? Pozdrówka

  • Autor: appetita Data: 2007-10-20 18:34:20

    Poszukaj w moich przepisach są, tylko linka nie umiem wstawiś może przypadną ci do gustu...? :-)))))

  • Autor: vikunia Data: 2007-10-20 19:14:41

    Bardzo dobry jest farsz z wątróbki na maśle, pozniej drobniutko siekas drobiowej. Najpierw obsmażamy ją na maśle, później drobniutko siekamy , dodajemy przyprawy i usiekaną zieloną pietruszkę, ciut kaszy manny, napełniamy udka i do piekarnika. Ja nadziewam w ten sposób pałeczki.

  • Autor: Krystyna911 Data: 2007-10-20 19:17:12

    http://wielkiezarcie.com/przepis21897.html
    To chyba ten przepis

  • Autor: appetita Data: 2007-10-20 19:23:06

    dziękuję!

  • Autor: renataz36 Data: 2007-10-20 20:11:06

    appetita bardzo podoba mi się przepis na te udka a mozesz mi pomóc w ilości składników na farsz, muszę zrobić 10 udek. Pozdrówka

  • Autor: appetita Data: 2007-10-21 08:50:09

    Musisz skladniki na farsz liczyć podwójnie, zależy to od wielkości udek, ja zawsze robię z dość dużych, a jeśli mi zostanie trochę farszu daję go razem z udkami do blaszki a potem jest taki fajny sosik :-)))

  • Autor: renataz36 Data: 2007-10-21 16:02:43

    Dzieki bardzo, chcę to udka podać jako ciepłe danie z dodatkiem np czerwonego barszczu, obiecuje je zrobić chciaż nigdy nie obierałam mięska od kości mam nadzieje, że jakoś się uda, pozdrówka

Przejdź do pełnej wersji serwisu