Forum

Gawędy o jedzeniu

a na obiadek...

  • Autor: collin Data: 2007-10-21 15:14:56

    Robie wlasnie kotlety mielone. Tradycyjne ale postanowilam urozmaicic i dodalam trzy serki topione o smaku borowikow. Pychotka. do tego ziemniaczki i suroweczka z buraczkow. Byc moze taki przepis jest na mielone z serkami topionymi ale jeszcze na taki nie trafilam wiec jesli rzeczywiscie jest to przepraszam ze podkradlam pomysl a jednoczesnie dziekuje. Ogolnie to jesli chodzi o kotlety mielone to nie przepadam za nimi bo jak dla mnie to sa po prostu mdle. Dlatego dodaje cebule surowa nawet dwie czasami w zaleznosci od wielkosci. Zawsze sa wtedy troche ostrzejsze. Buziaczki papa.

  • Autor: Natka64 Data: 2007-10-21 16:14:29

    Fajny pomysl ,nastepnym razem tak samo dodam ,dzieki za pomysl Renata

  • Autor: zojka69 Data: 2007-10-21 17:43:21

    świetny pomysł z tymi serkami!! wypróbuję!!

  • Autor: collin Data: 2007-10-21 18:39:17

    Dziekuje dziewczeta i naprawde warto sprobowac, moj synek powiedzial ze tak pysznych kotlecikow jeszcze nie jadl.

  • Autor: nelcia Data: 2007-10-29 14:52:56

    Collin mam pytanko te serki dodajesz do surowego mięsa i dalej robisz wszystko tak jak w zwyczajnych kotletach??bo mam ochote na takie mielone ale nie wiem jak sie do nich zabrac.pozdrawiam

  • Autor: collin Data: 2007-11-20 12:33:40

     Tak serki dodalam do surowego miesa i rozgniatam je razem z miesem dodaje przypraw itd. Naprawde sa super polecam.

  • Autor: Dorota zza plota Data: 2007-10-30 10:57:23

    Ja tez juz robilam z serem, z feta, z oliwka w srodku. Aby nie byly mdle daje duzo przypraw: papryke slodka i ostra. majeranek, oregano, rozmaryn, zielona pietruszke, duuzo cebuli i oczywiscie czosnek. Czasem curry lub tymianek ciut galki...Tu mozna naprawde poeksperymentowac

  • Autor: Wkn Data: 2007-11-20 12:57:25

    Kotlety z mielonego mięsa to wdzięczna potrawa, rzeczywiście można za każdym razem przygotowywać inne ich wydanie, a to z serem pleśniowym, a to z fetą, a to z ziołami, cebulą, czosnkiem, koprem, a to wymieszac z ugotowaną świeżą kapustą (te ostatnie są świetne z piekarnika)

Przejdź do pełnej wersji serwisu