Zamierzam sobie sprawić garnek do gotowania na parze. Wymyśliłam to ostatnio i potrzeba mi rady jaki ten garnek kupić czy może urządzenie do gotowania na parze bo i takowe widziałam. Jak by ktoś już używał takiegoż rodzaju ustrojstw to proszę o wskazówki co, jak i z czym. Pozdrawiam ewa
Witam, korzystałam z parowara na kabel ale teraz posiadam ceramiczny garnczek na gaz, którego elemeny mogę ustawić bezpośrednio na stole. Różnicy w smaku nie ma jest tylko różnica w cenie prąd / gaz. Jedzenie z nich oczywiście baaardzo zdrowe, ale do smaku trzeba się przyzwyczaić. Na początek, spróbuj nadstawkę na garnek ( minusem tego jest, że można tylko niewielką ilość jedzenia zrobić w tym ) i dowiesz się czy napewno tego chcesz. Pozdrawiam. Ulka
Ja mam normalne garnki do gotowania na parze. Jeden okrągły, piętrowy (dół można wykorzystać jako normalny garnek) i drugi olbrzymi podłużny, zajmujący dwa gazy - kupiony w Ikei - jako garnek do ryb (ja gotuję w nim knedlika, w tym celu go kupiłam).
Może pomyśl o szybkowarze, można gotować na parze przy użyciu wkładki, a poza tym potrawy z szybkowara są szybsze do zrobienia. I smaczne. Mnie zachwyciło...
mam cos takiego ..nie dokladnie ten model ale to nie takie wazne.. jestem bardzo zadowolona.. obiad gotowy w pól godziny.. warzywa.. mieso lub ryba.. moja siostra i mama tez takie cos posiadaja.. i obie chwala.. mam tez wkladke do garka jak rybka ale schowalam ja gleboko do szafki
Mam garnek TEFAL i jestem bardzo zadowolona. Przy zakupie warto zwrócić uwagę, żeby powierzchnie do gotowania były odpowiednio duże i żeby miał trzy poziomy gotowania. Najczęściej robię: 1 warstwa ryż, 2 warstwa mrożonka warzywa na patelnię i 3 warstwa filet z kurczaka.Przygotowanie obiadu to ok. 30 min.Jedyny minus, to znalezienie w kuchni miejsca na ten garnek, bo jest dosyć duży, nawet po złożeniu.
Użytkownik as napisał w wiadomości: > Czy możesz mi tu na prywatną wiadomość napisać jak przygotowujesz to > jedzonko. Też mam Tefal ale 3 miesiące sobie stoi i nie mam odwagi > spróbować. Proszę bardzo! Filet z kurczaka przekrawam na pół, żeby nie był zbyt gruby. Posypuję przyprawami: vegeta, papryka słodka, zioła prowansalskie (co kto lubi) i odstawiam na parę minut.W moim zestawie była miseczka na ryż, wsypuję do niej woreczek ryżu, dodaję 1/2 albo mniej kostki rosołowej i zalewam wrzącą wodą.Ryż ustawiam na samym spodzie. 2 poziom to dowolne mrożone warzywa. Wysypuję je do naczynia i nie doprawiam, bo mają swój pyszny, naturalny smak. Ewentualnie można posolić.3 poziom to filet.Zamykam garnek, nastawiam na 25-30 min i gotowe. Po koniec gotowania obracam filet na drugą stronę, bo zbiera się na nim trochę soku. Zachecam do wypróbowania garnka.Przy takim obiedzie jest mało pracy no i ta świadomość,że się zdrowo odżywiam. Pozdrawiam
Widziałam w sklepie specjalne torebki do gotowania na parze w kuchence mikrofalowej. Z opakowania wynika, że 300 gram warzyw można ugotować w cztery minuty. Czy ktoś z Was może już takie woreczki wypróbował ? Ja mam garnek dwupiętrowy który stawiam na gaz i najbardziej lubię w nim robić kluski na parze - niestety kupuję te już "podparowane". Garnek już się trochę powyginał - woda kiedyś odparowała do zera , ale nadal mi służy. Moja córka często gotuje w tym garnku warzywa .
Nie znam co prawda tych torebek do mikrofali, ale uzywam folii (rekaw) do piekarnika i wydaje mi sie, ze potrawy sa jeszcze smaczniejsze jak na parze (ale to kwestia gustu). Ostatnio robilam rybke z warzywami i bardzo nam smakowala. Pozdrawiam i radze wyprobowac.
Ja mam zwykle garnki jeden stoi na drugim ten gorny ma dziurki i pokrywke, stawiam na gazie. Gotuje w nim wszystkie warzywa, robie niesamowite kotlety mielone kladac foglie srebrna, sa wtedy jak duszone we wlasnym sosie, kurczaka, indyka, krewetki. Zacznij gotowac warzywa i przekonasz sie jaka jest roznica w smaku! Polecam na poczatek brokuly.
Zamierzam sobie sprawić garnek do gotowania na parze. Wymyśliłam to ostatnio i potrzeba mi rady jaki ten garnek kupić czy może urządzenie do gotowania na parze bo i takowe widziałam. Jak by ktoś już używał takiegoż rodzaju ustrojstw to proszę o wskazówki co, jak i z czym. Pozdrawiam ewa
Witam, korzystałam z parowara na kabel ale teraz posiadam ceramiczny garnczek na gaz, którego elemeny mogę ustawić bezpośrednio na stole. Różnicy w smaku nie ma jest tylko różnica w cenie prąd / gaz. Jedzenie z nich oczywiście baaardzo zdrowe, ale do smaku trzeba się przyzwyczaić. Na początek, spróbuj nadstawkę na garnek ( minusem tego jest, że można tylko niewielką ilość jedzenia zrobić w tym ) i dowiesz się czy napewno tego chcesz. Pozdrawiam. Ulka
Ja mam normalne garnki do gotowania na parze. Jeden okrągły, piętrowy (dół można wykorzystać jako normalny garnek) i drugi olbrzymi podłużny, zajmujący dwa gazy - kupiony w Ikei - jako garnek do ryb (ja gotuję w nim knedlika, w tym celu go kupiłam).
Ja mam zwykłe bambusowe garnki do gotowania na parze.Kosztowało mnie to grosze, ale jestem z nich zadowolona
Może pomyśl o szybkowarze, można gotować na parze przy użyciu wkładki, a poza tym potrawy z szybkowara są szybsze do zrobienia. I smaczne. Mnie zachwyciło...
Ja używam zwykłej wkładki do gotowania na parze. Dzięki temu, że ma ona składany brzeg, pasuje do wszystkich garnków.
http://www.amazon.de/gp/product/images/B000N20ZCS/ref=dp_image_0/302-1467023-5536851?ie=UTF8&n=3167641&s=kitchen
mam cos takiego ..nie dokladnie ten model ale to nie takie wazne.. jestem bardzo zadowolona.. obiad gotowy w pól godziny.. warzywa.. mieso lub ryba..
moja siostra i mama tez takie cos posiadaja.. i obie chwala.. mam tez wkladke do garka jak rybka ale schowalam ja gleboko do szafki
Gdzie można kupić taka fajowa wkładke ?? napiszcie błagam ;)
W sklepie z artykułami gospodarstwa domowego, na targu, w markecie. Tez coś takiego mam juz od lat. Cena 10-15 zł.
Mam garnek TEFAL i jestem bardzo zadowolona. Przy zakupie warto zwrócić uwagę, żeby powierzchnie do gotowania były odpowiednio duże i żeby miał trzy poziomy gotowania. Najczęściej robię: 1 warstwa ryż, 2 warstwa mrożonka warzywa na patelnię i 3 warstwa filet z kurczaka.Przygotowanie obiadu to ok. 30 min.Jedyny minus, to znalezienie w kuchni miejsca na ten garnek, bo jest dosyć duży, nawet po złożeniu.
Czy możesz mi tu na prywatną wiadomość napisać jak przygotowujesz to jedzonko. Też mam Tefal ale 3 miesiące sobie stoi i nie mam odwagi spróbować.
Użytkownik as napisał w wiadomości:
> Czy możesz mi tu na prywatną wiadomość napisać jak przygotowujesz to
> jedzonko. Też mam Tefal ale 3 miesiące sobie stoi i nie mam odwagi
> spróbować.
Proszę bardzo! Filet z kurczaka przekrawam na pół, żeby nie był zbyt gruby. Posypuję przyprawami: vegeta, papryka słodka, zioła prowansalskie (co kto lubi) i odstawiam na parę minut.W moim zestawie była miseczka na ryż, wsypuję do niej woreczek ryżu, dodaję 1/2 albo mniej kostki rosołowej i zalewam wrzącą wodą.Ryż ustawiam na samym spodzie. 2 poziom to dowolne mrożone warzywa. Wysypuję je do naczynia i nie doprawiam, bo mają swój pyszny, naturalny smak. Ewentualnie można posolić.3 poziom to filet.Zamykam garnek, nastawiam na 25-30 min i gotowe. Po koniec gotowania obracam filet na drugą stronę, bo zbiera się na nim trochę soku.
Zachecam do wypróbowania garnka.Przy takim obiedzie jest mało pracy no i ta świadomość,że się zdrowo odżywiam. Pozdrawiam
Widziałam w sklepie specjalne torebki do gotowania na parze w kuchence mikrofalowej. Z opakowania wynika, że 300 gram warzyw można ugotować w cztery minuty. Czy ktoś z Was może już takie woreczki wypróbował ? Ja mam garnek dwupiętrowy który stawiam na gaz i najbardziej lubię w nim robić kluski na parze - niestety kupuję te już "podparowane". Garnek już się trochę powyginał - woda kiedyś odparowała do zera , ale nadal mi służy. Moja córka często gotuje w tym garnku warzywa .
Nie znam co prawda tych torebek do mikrofali, ale uzywam folii (rekaw) do piekarnika i wydaje mi sie, ze potrawy sa jeszcze smaczniejsze jak na parze (ale to kwestia gustu). Ostatnio robilam rybke z warzywami i bardzo nam smakowala. Pozdrawiam i radze wyprobowac.
Ja mam zwykle garnki jeden stoi na drugim ten gorny ma dziurki i pokrywke, stawiam na gazie. Gotuje w nim wszystkie warzywa, robie niesamowite kotlety mielone kladac foglie srebrna, sa wtedy jak duszone we wlasnym sosie, kurczaka, indyka, krewetki.
Zacznij gotowac warzywa i przekonasz sie jaka jest roznica w smaku! Polecam na poczatek brokuly.