Forum

Gawędy o jedzeniu

pieczona szynka

  • Autor: eyta Data: 2007-10-25 16:17:58

    Bardzo proszę o pomoc mam pięciokilową szynka wieprzową z kością i skórą. Chcę ją podać na zimno a nie wiem jak mam zamarynować żeby była pyszna , nigdy takiego mutanta nie piekłam:)Mam  Pięć dni do pieczenia. Dziekuje za pomoc

  • Autor: eyta Data: 2007-10-25 18:31:40

    A ile miałaby się piec? 1godz w 2000 na kilogram?

  • Autor: Ave Data: 2007-10-26 12:24:22

    piec pod przykryciem (w temp.160 - 180 st.,  można przyjąć,że 1 kg piecze się przez 1 godzinę i 15 minut) Pod koniec można zdjąc przykrycie, żeby mięso zrumienić. Ja swoją szynkę zrumieniam na początku pieczenia, bo piekę ją później w zalewie z wina i miodu :))

  • Autor: eyta Data: 2007-10-26 12:45:42

    mój mutant nie wejdzie żadne naczynie, będę ją po prostu polewała zaprawką (bez miodzia:)) a potem tym co się wytopi. jeszcze raz dziękuję za rady

  • Autor: Ave Data: 2007-10-26 23:26:26

    A moze udałoby Ci sie podzielic na trochę mniejsze części, tego mutanta ?

  • Autor: eyta Data: 2007-10-28 22:15:42

    nie będzie zamierzonego efektu, jak podzielę:) dam jakos radę upiec ją

  • Autor: Ave Data: 2007-10-25 17:04:52

    http://www.wedlinydomowe.pl/ moze na tej stronie znajdziesz odpowiedź, jest tu duzo fajnych przepisów i porad.

  • Autor: eyta Data: 2007-10-25 18:26:56

    Dziękuję byłam na tej stronie dzisiaj nie znalazłam tego czego szukałam :)

Przejdź do pełnej wersji serwisu