Ja moge dodac z wlasnego doswiadczenia, ze jesli myje sie je w zmywarce, to trzeba je natluscic, bo niestety ale ciasto przywrze do formy. Ogolnie rowniez, przed pierwszym uzyciem trzeba forme lekko natluscic. Zdarzylo mi sie rowniez, ze pieklam ciasto w formie, ktora myta byla w zmywarce i ciasto nie chcialo wogole odjesc od formy. Najlepiej jak umyjemy forme, ciepla woda z dodatkiem plynu do mycia naczyn, niczym nie szorujac. Ciasta wychodza idealnie gladkie. :)
A gdzie można kupić takie formy, jak te na stronie? Bardzo podobała mi się hot-dog (do pieczenia podłużnych bułek) oraz te żelkowe - dla dzieciaków zrobić galaretki w róznych kształtach. i jakie są ceny takich form?
Użytkownik ekkore napisał w wiadomości: > znalazłam na allegro - ale wszystkie formy są do pieczenia i tylko tradycyjne > plus miś i choinka. Do pieczenia owszem ale tez nic nie stoi na przeszkodzie aby zrobic w nich deser na zimno :-) Pozdrawiam
Użytkownik ekkore napisał w wiadomości: > A gdzie można kupić takie formy, jak te na stronie? Bardzo podobała mi się > hot-dog (do pieczenia podłużnych bułek) oraz te żelkowe - dla dzieciaków > zrobić galaretki w róznych kształtach. i jakie są ceny takich form?
czy w formie silikonowej można upiec piernik? myślałam o zakupie choinki na święta. Albo np jakieś małe kształty (chyba takie też widziałam) - czy nie będą za grube po upieczeniu gdyby wyłożyć foremkę ciastem a nie wycinać kształty foremkami tradycyjnymi
Witajcie, od niedawna stałam się szczęśliwą posiadaczką takich foremek silikonowych, w tym i małych foremek do muffinek, i nie mogę się nacieszyć :) Polecam każdej Gospodyni, ja swoich form nie natłuszczam i nic nie przywiera. Pozdrawiam
Zamierzam kupic formy silikonowe do wypiekow. Czy trzeba je rowniez smarowac tluszczem? Z gory dziekuje za odpowiedz.
zajrzyj tu http://www.piekarnictwo.kadan.pl/
dana39 , bardzo dziekuje za tego linka! juz wszystko jasne! pozdrawiam!
Ja moge dodac z wlasnego doswiadczenia, ze jesli myje sie je w zmywarce, to trzeba je natluscic, bo niestety ale ciasto przywrze do formy. Ogolnie rowniez, przed pierwszym uzyciem trzeba forme lekko natluscic. Zdarzylo mi sie rowniez, ze pieklam ciasto w formie, ktora myta byla w zmywarce i ciasto nie chcialo wogole odjesc od formy. Najlepiej jak umyjemy forme, ciepla woda z dodatkiem plynu do mycia naczyn, niczym nie szorujac. Ciasta wychodza idealnie gladkie. :)
Piękna babka, rzeczywiście widać, że jest idealnie gładka, pieczona w "zwykłej" foremce wygląda zupełnie inaczej:)
Glumando! Wczoraj kupiłam foremkę w kształcie rózyczki. Czy każdy przepis na babkę się do niej nadaje?
A gdzie można kupić takie formy, jak te na stronie? Bardzo podobała mi się hot-dog (do pieczenia podłużnych bułek) oraz te żelkowe - dla dzieciaków zrobić galaretki w róznych kształtach. i jakie są ceny takich form?
znalazłam na allegro - ale wszystkie formy są do pieczenia i tylko tradycyjne plus miś i choinka.
Użytkownik ekkore napisał w wiadomości:
> znalazłam na allegro - ale wszystkie formy są do pieczenia i tylko tradycyjne
> plus miś i choinka.
Do pieczenia owszem ale tez nic nie stoi na przeszkodzie aby zrobic w nich deser na zimno :-)
Pozdrawiam
Użytkownik ekkore napisał w wiadomości:
> A gdzie można kupić takie formy, jak te na stronie? Bardzo podobała mi się
> hot-dog (do pieczenia podłużnych bułek) oraz te żelkowe - dla dzieciaków
> zrobić galaretki w róznych kształtach. i jakie są ceny takich form?
Tutaj mozna kupic.
Coraz czesciej pojawiaja sie w LIDL, ja kupilam za 12zl tylko pilnowalam promocji :)
Piszczałka,ja też kupiłam formę silikonową w lidlu. A którą ty kupiłaś?
czy w formie silikonowej można upiec piernik? myślałam o zakupie choinki na święta.
Albo np jakieś małe kształty (chyba takie też widziałam) - czy nie będą za grube po upieczeniu gdyby wyłożyć foremkę ciastem a nie wycinać kształty foremkami tradycyjnymi
Witajcie, od niedawna stałam się szczęśliwą posiadaczką takich foremek silikonowych, w tym i małych foremek do muffinek, i nie mogę się nacieszyć :) Polecam każdej Gospodyni, ja swoich form nie natłuszczam i nic nie przywiera. Pozdrawiam