Zostało mi dużo farszu z robienia gołąbków(czyli w moim "wydaniu"mięso mielone+ugotowany ryż+przyprawy)-moje pytanie i prośba o pomoc to:chcę z tej reszty zrobić klopsiki w sosie pomidorowym(jedna robota co do sosu) i nie wiem czy trzeba te ewentualne klopsiki przed wrzuceniem do sosu podsmażyć? czy np.można je bezpośrednio ugotować w tym pomidorowym sosie?i co z jajkiem?czy trzeba go dodać?czy można bez jakjka?Może ktoś ma jakieś doświadczenia?bardzo proszę o pomoc poniewaz nigdy nie robiłam klopsików :mięso+ryż-(jak już ,to mięso+jajko+bułka+przyprawy i wcześniej obgotowane w bulionie,a następnie "wrzucone" i podgrzane w sosie),ale nie wiem jak z tym ryżem w miesku?czy to smażyć? czy obgotować?czy dodać jednak jajko?-sama nie wiem......a że na WAS ZAWSZE można liczyć wiec....zdaję się na WAS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!dzięki-pozdrawiam-no i czekam......;-(((
Zostało mi dużo farszu z robienia gołąbków(czyli w moim "wydaniu"mięso mielone+ugotowany ryż+przyprawy)-moje pytanie i prośba o pomoc to:chcę z tej reszty zrobić klopsiki w sosie pomidorowym(jedna robota co do sosu) i nie wiem czy trzeba te ewentualne klopsiki przed wrzuceniem do sosu podsmażyć? czy np.można je bezpośrednio ugotować w tym pomidorowym sosie?i co z jajkiem?czy trzeba go dodać?czy można bez jakjka?Może ktoś ma jakieś doświadczenia?bardzo proszę o pomoc poniewaz nigdy nie robiłam klopsików :mięso+ryż-(jak już ,to mięso+jajko+bułka+przyprawy i wcześniej obgotowane w bulionie,a następnie "wrzucone" i podgrzane w sosie),ale nie wiem jak z tym ryżem w miesku?czy to smażyć? czy obgotować?czy dodać jednak jajko?-sama nie wiem......a że na WAS ZAWSZE można liczyć wiec....zdaję się na WAS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!dzięki-pozdrawiam-no i czekam......;-(((
Jajko zawsze "wiąże" masę ale musisz uważać aby przez to całość nie stała się zbyt rzadka. Może naleśniki z takim nadzieniam byłyby rozwiązaniem?
Dozuc do tego jajko i spokojnie obgotuj w bulionie i siup do sosu.
Powodzenia Kaska
dzieki balbina-kaska!!!pozdrawiam...emerytka-rowniez kaska