Gdzie we Wroclawiu mozna kupic chlebek do kebaba taki jaki maja w knajpkach nie chodzi mi o pite tylko wlasnie taka grubsza bulke bardzo podobna jest w przepisie wielkiezarcie.com/przepis27503.html
Gdzie go we Wroclawiu kupic mozesz, to nie wiem ale mam przepis na ten placek chlebowy (tak sie on nazywa). Normalnie to jest dosc duzy, wiec trzeba by go na 4 czesci podzielic. Ale jesli sie samemu robi, to mozna zrobic mniejsze placki. Albo spytaj sie w tych knajpkach skad biora bulki. Moze zdradza dostawce.
Niestety jeszcze go nie umiescilam. Nawet nie myslalam, ze kogos zainteresuje. Podam ci go tu na forum a potem przeniose do moim przepisow. Przepis ten dostalam od tesciowej (Turczynki) mojej kolezanki.
Fladenbrot inaczej placek chlebowy
Placek ten powstaje tylko z maki, wody i soli. Proporcje, ktore podam starczaja na 3-5 plackow o srednicy 25 cm.
500 g maki 1/2 lyzeczki soli woda
Make wymieszac z sola i dolewac odstepami tyle wody, az powstanie mocne i gladkie ciasto. Ciasto wyrabiac ok. 10 minut (to bardzo wazne) az bedzie calkiem gladkie. Z ciasta formowac okragle placki, najlepiej je walkowac. Smazymy je na patelni (okraglej) z kazdej strony po ok. 10 minut.
Gdzie we Wroclawiu mozna kupic chlebek do kebaba taki jaki maja w knajpkach nie chodzi mi o pite tylko wlasnie taka grubsza bulke
bardzo podobna jest w przepisie wielkiezarcie.com/przepis27503.html
Gdzie go we Wroclawiu kupic mozesz, to nie wiem ale mam przepis na ten placek chlebowy (tak sie on nazywa). Normalnie to jest dosc duzy, wiec trzeba by go na 4 czesci podzielic. Ale jesli sie samemu robi, to mozna zrobic mniejsze placki.
Albo spytaj sie w tych knajpkach skad biora bulki. Moze zdradza dostawce.
U nas kebab kupuje i te naleśniki i chlebki w makro - tak przynajmniej mówił właściciel
bylem w makro a nie widzialem
malenko podaj prosze link do twojego przepisu bo w opcji szukaj nic nie znajduje
Niestety jeszcze go nie umiescilam. Nawet nie myslalam, ze kogos zainteresuje. Podam ci go tu na forum a potem przeniose do moim przepisow. Przepis ten dostalam od tesciowej (Turczynki) mojej kolezanki.
Fladenbrot inaczej placek chlebowy
Placek ten powstaje tylko z maki, wody i soli. Proporcje, ktore podam starczaja na 3-5 plackow o srednicy 25 cm.
500 g maki
1/2 lyzeczki soli
woda
Make wymieszac z sola i dolewac odstepami tyle wody, az powstanie mocne i gladkie ciasto. Ciasto wyrabiac ok. 10 minut (to bardzo wazne) az bedzie calkiem gladkie. Z ciasta formowac okragle placki, najlepiej je walkowac. Smazymy je na patelni (okraglej) z kazdej strony po ok. 10 minut.
fajny przepis! a nie wiecie gdzie w gdansku dostane chlebki na zupe?(sorka ze sie tak pod watek podpielam ale moze ktos wychaczy...;))
Takie chlebki są w Makro (jesli jest w Gdańsku ;) na dziale z mrożonkami
nie mam dzialalnosci gosp:(
a kogos ze znajomych z taką działalnością nie masz ? :)))
ooo to moze beda w mrozonkach bo ja zawsze ich szukalem na dziale chlebowym