Forum

Gawędy o jedzeniu

bardzo pilne!!!!!!

  • Autor: dorota40 Data: 2007-10-31 09:06:10

    Robiłam krem z bitej śmietany, likieru, żelatyny,cukru, masła i zwarzył mi się..... Co robić???????????????????????? Błagam o pomoc.

  • Autor: makusia Data: 2007-10-31 09:50:10

    nie płacz Dorotko , spróbuj go troszke podgrzac i cały czas ucieraj , najlepiej nad para >

  • Autor: dorota40 Data: 2007-10-31 09:57:20

    Makusiu wlaśnie to już zrobiłam, krem zrobił się rzadki jak woda, ale nie ma grudek, dodałan żelatyny jeszcze.Ciekawe co to za cudo wyjdzie .
    Dzięki za pomoc.

  • Autor: makusia Data: 2007-10-31 10:00:11

    daj znac co wyszlo z tej mikstury

  • Autor: Malena Data: 2007-10-31 11:22:20

    A moze by tak zmiksowac calosc zanim sie zelatyna nie zetnie?  Masz moze multimikser "Magic Maxx"? On jest bardzo dobry jesli chodzi o takie sprawy.

  • Autor: dorota40 Data: 2007-10-31 15:01:49

    Malenko dziękuję za odpowiedz. Zrobiłam tak jak wyżej napisałam.Na ciemny biszkopt wylałam tą rzadką masę i ona stężała.W wyglądzie
    wyszła taka galaretka , ale w smaku bardzo dobra.

Przejdź do pełnej wersji serwisu