Kochani! Zauwazylam ten watek na innym forum i postanowilam rowniez tu wkleic, moze uda sie pomoc! Bardzo dziekuje za przeczytanie!
"Witajcie, Poszukiwani są dyspozycyjni dawcy krwi grupy B Rh minus lub 0 Rh minus. Sprawa dotyczy dziewczyny 6 miesiącu ciąży, która ma ostrą białaczkę szpikową. Osoba do której mogą zgłaszać się dawcy to Maciej Ścibut 0606 121 614 (mąż chorej). Proszę o pomoc i upowszechnienie tej informacji wśród innych. To naprawdę nie żaden łańcuszek. W łódzkim banku krwi brak tej grupy krwi, przez sieć znajomych krew dawcy była ściągana m.in aż ze Szczecina, a może w Łodzi ktoś by się znalazł....dziewczyna leży w Łodzi. Pozdrowienia."
Dodam ze krew mozna oddawac gdziekolwiek w Polsce, najlepiej znalezc regionalne centrum krwiodawstwa i tam oddac z przeinaczeniem dla tej osoby, trzeba znać imię nazwisko i adres szpitala, i zgłaszac to przy rejestracji Ja niestety nie moge pomoc ale moze ktos z Was?
Witam!grupe kriw o rh minus,skontaktuje sie z Panem Maciejem,mieszkam w stargardzie szczecinskim wiec to troszke daleko.Mam czasem lekka anemie wiec nie wiem czy bede mogal pomoc ale trzeba w poniedzialek pujde do punktu i sprawdze.Pozdrawiam Kasia
Bardzo dziekuje! Caly czas mysle o niej ;( i tak mi smutno, jeszcze 3 miesiace do rozwiazania a tyle problemow i zmartwien, tej krwi bedzie potrzeba naprawde duzo ;( Mam nadzieje ze sie uda!
Okazało sie, że moja kolezanka ma taką grupe krwi, skontaktowała sie juz z Panem Maciejem, są w kontakcie. Jeśli będzie trzeba odda krew dla Jego żony.
Dzięki Bogu,ze sa tacy ludzie jak Ty.Ja niestety mam inna grupę.Limit na ten rok juz wyczerpałam (w Polsce kobieta może oddac 4 razy w roku).Krew oddaję od ponad 20 lat .Systematycznie od ponad 6(od śmierci mojego brata,który potrzebował krwi iinych)
Raczej wielkie uznanie dla Ciebie za bycie honorowym dawca! Ja niestety krwi oddawac nie moge ze wzgledu na moja prace (pracuje nad wirusami) i czeste wyjazdy (dyskwalifikuje mnie to jako dawce tu gdzie obecnie przebywam) ... Ogromnie sie jednak ciesze ze sa ludzie tacy jak Ty gotowi bezinteresownie pomoc! Goraco pozdrawiam!!!
Dzięki za miłe słowa.Świadomosć,że moja krew pomaga,ratuje zycie jest cudowna.Mój brat ŚP "zaraził" mnie tym darem.Szkoda tylko,że tak mało ludzi to robi,tak mało ludzi zgłasza się jako dawcy szpiku.Pozdrawiam cieplutko
W związku z przebycie przez męża zakażenia żółtaczką typu B jestem na stała dyskwalifikowana na zawsze, rozesłałam wici pośród rodziny i znajomych w całej Polsce . Nie pozostaje mi nic tylko trzymanie kciuków. Zamieszczę tą informację również na swoim blogu. pozdrawiam
Udało mi się zmobilizować Klub krwiodawców, są w stałym kontakcie z p Maciejem. Krew napewno będzie potrzebna w listopadzie, więc jest jeszcze czas żeby kogoś znaleźć. Podobno nawet osoby z inną grupą krwi mogą iść do najbliższego centrum krwiodastwa i oddać krew na konkretną osobę, a zostanie przesłana krew o odpowiedniej grupie.
To nie ja jestem wielka tylko krwiodawcy, ja niestety nie mogę oddawać krwi z powodów zdrowotnych :(( W imieniu wszystkich, którzy wspomogą tą akcję wielkie DZIĘKUJE za miłe słowa :)
Mam B rh+ ale jeśli to prawda co było napisane wcześniej to pod koniec przyszłego tygodnia postaram się pojawić w centrum krwiodawstwa w tej sprawie.Wrocław nie jest tak daleko.Pozdrawiam.
Kochani! Zauwazylam ten watek na innym forum i postanowilam rowniez tu wkleic, moze uda sie pomoc! Bardzo dziekuje za przeczytanie!
"Witajcie,
Poszukiwani są dyspozycyjni dawcy krwi grupy B Rh minus lub 0 Rh minus. Sprawa dotyczy dziewczyny 6 miesiącu ciąży, która ma ostrą białaczkę szpikową. Osoba do której mogą zgłaszać się dawcy to Maciej Ścibut 0606 121 614 (mąż chorej).
Proszę o pomoc i upowszechnienie tej informacji wśród innych. To naprawdę nie żaden łańcuszek. W łódzkim banku krwi brak tej grupy krwi, przez sieć znajomych krew dawcy była ściągana m.in aż ze Szczecina, a może w Łodzi ktoś by się znalazł....dziewczyna leży w Łodzi.
Pozdrowienia."
Dodam ze krew mozna oddawac gdziekolwiek w Polsce, najlepiej znalezc regionalne centrum krwiodawstwa i tam oddac z przeinaczeniem dla tej osoby, trzeba znać imię nazwisko i adres szpitala, i zgłaszac to przy rejestracji
Ja niestety nie moge pomoc ale moze ktos z Was?
Serdecznie pozdrawiam
Aga
Rozesłałam wici po znajomych może ktoś będzie mógł pomóc. Trzymam kciuki żeby się udało.
Dziekuje bardzo Trusiu! Trzymam kciuki
Rozesłałam wici wśród znajomych z Łodzi :)
Witam!grupe kriw o rh minus,skontaktuje sie z Panem Maciejem,mieszkam w stargardzie szczecinskim wiec to troszke daleko.Mam czasem lekka anemie wiec nie wiem czy bede mogal pomoc ale trzeba w poniedzialek pujde do punktu i sprawdze.Pozdrawiam Kasia
Kasiu jestes kochana!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bardzo dziekuje i bede trzymala kciuki!!!
Bardzo dziekuje! Caly czas mysle o niej ;( i tak mi smutno, jeszcze 3 miesiace do rozwiazania a tyle problemow i zmartwien, tej krwi bedzie potrzeba naprawde duzo ;( Mam nadzieje ze sie uda!
Okazało sie, że moja kolezanka ma taką grupe krwi, skontaktowała sie juz z Panem Maciejem, są w kontakcie. Jeśli będzie trzeba odda krew dla Jego żony.
Świetna wiadomośc, Ave :)))) pozdrowienia dla Koleżanki!
Dobrze by było gdyby znalazło sie więcej dawców, bo krwi będzie potrzeba napewno wiecej (na preparaty krwiopochodne i inne ) :)))
Z całą pewnością ktoś jeszcze się znajdzie:))))
Ave - ogromnie dziekuje!!! Prosze pozdrow kolezanke i podziekuj jej za wielkie serce!!!!
Kontaktowałam się z p.Maciejem. Sprawa jest aktualna i pilna.
Pozostawiam więc ją Waszej uwadze i życzliwości.
Dziekuje till !!!
Trzymam kciuki !
Dzięki Bogu,ze sa tacy ludzie jak Ty.Ja niestety mam inna grupę.Limit na ten rok juz wyczerpałam (w Polsce kobieta może oddac 4 razy w roku).Krew oddaję od ponad 20 lat .Systematycznie od ponad 6(od śmierci mojego brata,który potrzebował krwi iinych)
Raczej wielkie uznanie dla Ciebie za bycie honorowym dawca! Ja niestety krwi oddawac nie moge ze wzgledu na moja prace (pracuje nad wirusami) i czeste wyjazdy (dyskwalifikuje mnie to jako dawce tu gdzie obecnie przebywam) ... Ogromnie sie jednak ciesze ze sa ludzie tacy jak Ty gotowi bezinteresownie pomoc! Goraco pozdrawiam!!!
Dzięki za miłe słowa.Świadomosć,że moja krew pomaga,ratuje zycie jest cudowna.Mój brat ŚP "zaraził" mnie tym darem.Szkoda tylko,że tak mało ludzi to robi,tak mało ludzi zgłasza się jako dawcy szpiku.Pozdrawiam cieplutko
Dziekuje serdecznie!
mam b rh minus.... jestem nawet dawczynia krwi.. ale.. za daleko...
Jezeli tylko mieszkasz w Polsce nie jest za daleko, wystarczy ze zglosisz sie do punktu krwiodastwa we wlasnym miescie i oni to przesla dalej!!!
poludnie niemiec....
Udało mi się zmobilizować Klub krwiodawców, są w stałym kontakcie z p Maciejem. Krew napewno będzie potrzebna w listopadzie, więc jest jeszcze czas żeby kogoś znaleźć. Podobno nawet osoby z inną grupą krwi mogą iść do najbliższego centrum krwiodastwa i oddać krew na konkretną osobę, a zostanie przesłana krew o odpowiedniej grupie.
Brawo Trusia.Jesteś WIELKA.
Trusia... az brak slow!!!!Ogromne dziekuje!!! JESTES WIELKA!!!!!!
To nie ja jestem wielka tylko krwiodawcy, ja niestety nie mogę oddawać krwi z powodów zdrowotnych :(( W imieniu wszystkich, którzy wspomogą tą akcję wielkie DZIĘKUJE za miłe słowa :)
Kochani! Wchodze na WZ z samego rana a tu takie nowiny!!! Az sie poplakalam ze szczescia, jestescie cudowni!!!! DZIEKUJE!!!
Mam B rh+ ale jeśli to prawda co było napisane wcześniej to pod koniec przyszłego tygodnia postaram się pojawić w centrum krwiodawstwa w tej sprawie.Wrocław nie jest tak daleko.Pozdrawiam.
Dziekuje serdecznie!!!!